Αυξημένη η ετοιμότητα της Αθήνας για την «Ηγεμών» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αυξημένη η ετοιμότητα της Αθήνας για την «Ηγεμών»

Σήμερα η τουρκική άσκηση «Ηγεμών» μπαίνει στην δεύτερη φάση της με την διεξαγωγή αεροναυτικών επιχειρήσεων ανατολικά της Κρήτης. Σύμφωνα με ...


Σήμερα η τουρκική άσκηση «Ηγεμών» μπαίνει στην δεύτερη φάση της με την διεξαγωγή αεροναυτικών επιχειρήσεων ανατολικά της Κρήτης.
Σύμφωνα με το σενάριο θα διεξαχθούν ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου αλλά και αεροπορικής προσβολής όπου αναμένεται να λάβουν μέρος περί τα 18 με 25 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και F-4 της Αεροπορίας της Τουρκίας.
Μέχρι στιγμής η κίνηση της πολυεθνικής δύναμης έχει γίνει στα μέσα στο «νόμιμα» πλαίσια χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο «παρατράγουδο». Η δύναμη απέπλευσε από τον ναύσταθμο του Aksaz, και κινούμενη στα διεθνή ύδατα πραγματοποιεί ασκήσεις μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης.
Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα διατηρεί αυξημένα «αντανακλαστικά» και «παρατηρεί» από κοντά την δραστηριότητα ενώ μέσα στα πλαίσια της «πύκνωσης» του ελληνικού δικτύου Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή ενδιαφέροντος έχει αποσπάσει ένα CL-215 στην Κάρπαθο δια παν ενδεχόμενο.
Για την ώρα, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία βρίσκεται στη νερά της Μεσογείου αποτελείται από 11 σκάφη με επικεφαλής το HMS Bulwark.
Από defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου