Βιογραφικά στοιχεία του Κυριάκου Φ. Χουσέα Δικηγόρου Υποψ. Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Β’ Πειραιά - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βιογραφικά στοιχεία του Κυριάκου Φ. Χουσέα Δικηγόρου Υποψ. Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Β’ Πειραιά

BIOΓΡΑΦΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο Κυριάκος Χουσέας είναι γέννημα-θρέμμα της Β’ Πειραιά. Ζει, εργάζεται και αναπτύσσει την κοινωνική και πολι...


BIOΓΡΑΦΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο Κυριάκος Χουσέας είναι γέννημα-θρέμμα της Β’ Πειραιά. Ζει, εργάζεται και αναπτύσσει την κοινωνική και πολιτική του δράση καθημερινά στην υποβαθμισμένη εκλογική μας περιφέρεια. Δεν προέρχεται από κάποιο πολιτικό ή οικονομικό τζάκι. Γεννήθηκε (3-8-1964) και μεγάλωσε στις εργατικές πολυκατοικίες του οικισμού Αγ. Άννας του δήμου Αγ. Ιω. Ρέντη. Έλκει την πατρική καταγωγή του από το Προάστιο Καρδαμύλης της Μεσσηνιακής Μάνης. Νοσταλγός της ρομαντικής εποχής «Γουλανδρή» στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ήταν παρών στη “δύσκολη ώρα” της θύρας 7 (8-2-1981).
ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Α.Π. Θεσσαλονίκης (1984 – 1988). Ασκεί μαχόμενη δικηγορία επί δεκαεννέα (19) συνεχή έτη, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 2.500 παραστάσεις σε Δίκες κυρίως με Αστικό, Εργατικό και Ποινικό αντικείμενο. Παράλληλα έχει παρασταθεί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Δικαστήρια σε πάνω από 30 πόλεις της Χώρας. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γερμανικά. Παρέχει υπηρεσίες νομικού συμβούλου σε αρκετές εμπορικές εταιρείες, σωματεία, συλλόγους και εφημερίδες του Πειραιά.
Δεν έχει καμία έμμισθη θέση στο Δημόσιο Τομέα. Είναι αυτοδημιούργητος. Ανήκει στην γενιά των “μη διαπλεκόμενων” σαραντάρηδων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχοντας στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Εμπνεύσθηκε από την ριζοσπαστική πολιτική σκέψη του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ιδιαίτερα από το πατριωτικό σύνθημα ‘’Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ’’. Προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (1983-2001) του οποίου υπήρξε στέλεχος εκλεγόμενος με μεγάλες πλειοψηφίες κάθε φορά που έθετε υποψηφιότητα στα κομματικά όργανα, μέλος του τομεακού γραφείου Αγ. Ιω. Ρέντη (1992-1994) και β’ γραμματέας της Τ.Ο. (1996 – 1998). Αναπληρωματικό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Πειραιά και εκλεγμένος σύνεδρος στα συνέδρια του 1990 και 1994. Μέλος του τομέα επικοινωνίας (1996-1997). Αγωνίστηκε για την κατοχύρωση της εσωκομματικής δημοκρατίας και της διαφάνειας στους κόλπους των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά. Αντιστάθηκε
στην διαπλοκή και σε φαινόμενα νοθείας σε εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Δεν δίστασε να καταγγείλει με εξώδικο το όργιο νοθείας στις εκλογές της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β’ Πειραιά (Φεβρουάριος 2001). Κατήγγειλε εγγράφως τον σφικτό εναγκαλισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη διαπλοκή και την μετάλλαξή του σε πειθήνιο κόμμα της διεθνούς νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης. Το 2001 αποχώρησε οριστικά και αμετάκλητα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκτενής ανάλυση των ιδεολογικών λόγων αποχώρησής του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναπτύσσονται σε άρθρα και συνεντεύξεις του στις εφημερίδες “ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ”, φύλ. 219, σελ. 9 και “ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” 28/06/07, σελ. 13 και “ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ”, φυλ. 2585 σελ. 3. Το 2004 εντάχθηκε οργανωτικά στο κόμμα του ΛΑΪΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (ΛΑ.Ο.Σ), στο οποίο συμμετείχε αρχικά ως μέλος της μητροπολιτικής οργάνωσης Πειραιά και στη συνέχεια ως μέλος της νεοϊδρυθείσας δημοτικής οργάνωσης Αγ. Ιω. Ρέντη.
Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση ως δικηγόρος [κατετάγη πρώτος ως υποψήφιος σύμβουλος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Φεβρουάριος 2005) με τον συνδυασμό ‘’ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ’’ του Δημητρίου Τσούγκου].
Κυρίαρχο πεδίο ανάπτυξης της πολιτικής του δράσης υπήρξε ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αγ. Ιω. Ρέντη (1990-1994) και πρώτος επιλαχών αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος (1994-1998 και 1998-2002). Συμμετείχε
για πρώτη φορά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε ηλικία 22 ετών (1986). Διετέλεσε μέλος των Δ.Σ. πολλών δημοτικών επιτροπών και Ν.Π.Δ.Δ.(1990-1996). Είχε αγωνιστική συμμετοχή: α) σε ηλικία 15 χρονών, στους μεγάλους αγώνες για την απομάκρυνση της “Χαβούζας” από τα διοικητικά όρια του Δήμου Ρέντη (καλοκαίρι 1979). Δεν δίστασε να αναμιχθεί στην φάση κλιμάκωσης του αγώνα απέναντι στα Μ.Α.Τ. β) στις κινητοποιήσεις για την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγ. Ιω. Ρέντη (1995), γ) στις κινητοποιήσεις κατά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης τόσο του κέντρου του Ρέντη (πολυκατοικίες Μπολτσή) όσο και των οικισμών του Ελαιώνα [διάνοιξη οδού Αγ. Άννης, απομάκρυνση οχλουσών επιχειρήσεων, μη εγκατάσταση χιλιάδων Κούρδων λαθρομεταναστών (1999), διεκδίκηση ζωτικών χώρων για τις ανάγκες των οικισμών, αντιπλημμυρικά έργα, διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του τοπικού άλσους 27 στρεμμάτων], δ) στις διεκδικήσεις των τοπικών οικιστικών συλλόγων για τα έργα υποδομής τους, ε) στις διεκδικήσεις του εμπορικού κόσμου Αγ.Ιω.Ρέντη και Νικαίας (ειδικά επί προεδρίας αειμνήστου Γεωργίου Μακαρατζή), στ) στάθηκε στο πλευρό των απεργών πείνας
απολυθέντων εργαζομένων στα λιπάσματα Δραπετσώνας, ζ) υπεράσπισε τα δικαιώματα αθλητικών συλλόγων και δημοτών έναντι παρανόμων διοικητικών πράξεων και παραλήψεων δήμων της Β’ Πειραιά, ασκώντας ένδικα μέσα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Εργατικών Κατοικιών Αγ. Άννης, του μεγαλύτερου οικισμού μέσα στον χώρο του ‘’ΕΛΑΙΩΝΑ’’, στο Δ.Σ. του οποίου εκλέγεται ανελλιπώς από το έτος 1995 . Διετέλεσε εκλεγμένος τρεις φορές αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εμπόρων, Βιοτεχνών και Ελευθέρων Επαγγελματιών του Δήμου Αγ. Ιω. Ρέντη (περίοδος 1995 – 1997), στου οποίου την ίδρυση πρωτοστάτησε εκφράζοντας τις αγωνίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στο φαινόμενο της “εισβολής” των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων με τους γιγάντιους προϋπολογισμούς.
Συμμετείχε ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο «ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ» με επικεφαλής το δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδόπουλο (Οκτώβριος 2006). Συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιά (Σεπτέμβριος 2007). Με απόφαση του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη ορίστηκε γραμματέας της ΟΚΕ Απασχόλησης (Οκτώβριος 2007 έως Ιούλιος 2009) όπου και ανέπτυξε πλουσιότατη δραστηριότητα και έργο με επεξεργασία των θέσεων του κόμματος, ανάλυση κυβερνητικών σχεδίων νόμων (υπομνήματα για το ασφαλιστικό), ανάλυση των θέσεων του κόμματος για τα εργασιακά (ημερίδα της 16-03-2009), υπομνήματα θέσεων προς την κοινοβουλευτική ομάδα, δεκάδες δελτία τύπου για τα εργασιακά και οικονομικά θέματα, συνεντεύξεις σε εφημερίδες του Πειραιά και σε τηλεοπτικές εκπομπές του ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
Συμμετείχε επίσης στις ΟΚΕ Δικαιοσύνης και Εσωτερικών όπου επίσης επεξεργάστηκε πολιτικά και επιστημονικά τις θέσεις του κόμματος σε νομοσχέδια που έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή. Εκπροσώπησε το κόμμα στο συνέδριο του ιδρύματος “Κοινωνικό Πολύκεντρο” της Α.Δ.Ε.Δ.Υ (Δεκέμβριος 2007). Διετέλεσε αντιπρόεδρος στο πρόσφατο τέταρτο (4ο) συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ (04- 07-2009).
Γραφείο: Φλέ μιν γκ 8, Τ.Κ. 182 33, Άγιος Ιωάννης Ρέ ντης
τηλ./fax: 210/4833821, 6944/296084, e-mail:housseas@otenet.gr

www.housseas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου