Ελληνορωσική Συμμαχία-Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ελληνορωσική Συμμαχία-Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα

Δελτίο Τύπου Με την ολοκλήρωση της προσυνεδριακής φάσης της συγκρότησης και οργάνωσης της «Ελληνορωσικής Συμμαχίας», ορίσθηκε η 5μελής προσω...


Δελτίο Τύπου
Με την ολοκλήρωση της προσυνεδριακής φάσης της συγκρότησης και οργάνωσης της «Ελληνορωσικής Συμμαχίας», ορίσθηκε η 5μελής προσωρινήΔιοικούσα Επιτροπή του Κινήματος, με στόχο την διεύρυνση της Συμμαχίας, τον συντονισμό της δράσης και το άνοιγμα των περιφερειακών της γραφείων. Η προσωρινή 5μελής Διοικούσα Επιτροπή, αποτελείται από τους Γραβριήλ Αβραμίδη, Γιάννη Ζελίλωφ, Κλημέντη Μπαλαμπανίδη, Αχιλλέα Τσεπίδη καιΝίκο Τσαμτσίδη εκ των οποίων ο κ. Αβραβίδης ορίσθηκε ως Συντονιστής του αγώνα που ξεκίνησε η Ελληνορωσική Συμμαχία. Με πρώτο οργανωτικόστόχο την πραγματοποίηση Συνεδρίου του Κινήματος, μέσα από το οποίο θα προκύψουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, της Διοικούσας Επιτροπήςκαι της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Παράλληλα, προετοιμάζεται η συνάντηση που θα έχουν μέλη του Κινήματος στη Μόσχα, με πολιτικούς παράγοντες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με τουςοποίους θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις για την ανάπτυξη των θέσεων της Ελληνορωσικής Συμμαχίας από τη μία πλευρά και την εξέταση των οικονομικώνσχέσεων Ελλάδας Ρωσίας από την άλλη. Όπως έχει τονίσει στην διακήρυξή της η Συμμαχία, κεντρικός της στόχος είναι η ανατροπή της ετεροβαρούςεξάρτησης της Πατρίδας μας από άρμα των Ευρωατλαντικών συμφερόντων, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα, εθνικά και οικονομικά της Ελλάδας. Να προσθέσουμε εδώ πως αθρόες είναι οι εγγραφές νέων μελών στην Ελληνορωσική Συμμαχία, ενώ όσοι επιθυμούν να έλθουν σε επαφή με τον Συντονιστήτης προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κ. Αβραμίδη, μπορούν να τηλεφωνούν στο 6948071061. Εγγραφές και επικοινωνία με το Κίνημα μπορούν να έχουνεπίσης μέσα από το Διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.elros.tk η να στείλουν email στο κίνημα, στο elros@cyta.gr .
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Στην νέα πραγματικότητα του μεταδιπολικού κόσμου που έχει διαμορφωθεί, οφείλουμε ως έθνος και ως χώρα να προσδιορίσουμε το ρόλο μας, τις σχέσεις μας και την προοπτική μας.
1. Είναι κοινά αποδεκτό πως προοπτική μας είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, μια μεγάλη, ενιαία και ισχυρή Ευρώπη, χωρίς σύγχρονα τείχη και αποκλεισμούς, μέσα σε ένα πολυκεντρικό παγκόσμιο σύστημα.
2. Η Ρωσία αποτελεί φυσικό και αναπόσπαστο μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, στην οποία ανήκουμε και εμείς και συμμετέχει και συμβάλλει στην κοινή ευρωπαϊκή μας κληρονομιά.
3. Οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν βαθιές ρίζες και υπερχιλιετή ιστορία. Οι δύο λαοί είμαστε συμμέτοχοι και συγκληρονόμοι της πλούσιας ορθόδοξης πνευματικότητας, που αποτελεί συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.
4. Σήμερα, 180 χρόνια μετά τον αγώνα της εθνικής μας παλιγγενεσίας, μπορούμε να αναγνωρίζουμε, πως ο χώρος γέννησης του κινήματος της εθνικής μας ανεξαρτησίας υπήρξε η Ρωσική Αυτοκρατορία. Η Φιλική Εταιρεία, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο Ιωάννης Καποδίστριας συνδέονται με τη γη της Ρωσίας. Μπορούμε επίσης να εκτιμούμε το φιλελληνισμό του ομόδοξου ρωσικού λαού και τη συμβολή του στον εθνικό μας αγώνα, με κορυφαία στιγμή τη ναυμαχία του Ναβαρίνου.
5. Δε λησμονούμε πώς στο παρελθόν η Σοβιετική Ένωση και σήμερα η Ρωσία σταθερά υποστήριζε και υποστηρίζει το δίκαιο του κυπριακού ζητήματος, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
6. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι μια δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στον κρίσιμο ευρασιατικό χώρο και η διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει τα κοινά μας συμφέροντα, για ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή μας.
7. Η Ρωσία αποτελεί μια τεράστια αγορά με άπειρες επενδυτικές και εμπορικές δυνατότητες, είναι μια χώρα με απέραντο φυσικό πλούτο, τεχνολογικές πρωτοπορίες, και υψηλό επιστημονικό δυναμικό και πιστεύουμε, πως η ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων θα αποβεί αμοιβαία επωφελής για τις δύο χώρες και τους δύο λαούς.
8. Οι προερχόμενοι από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ Έλληνες, που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και η ελληνική διασπορά στη Ρωσία, μπορούν να βοηθήσουν στο να οικοδομηθεί μια ισχυρή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.
9. Η ελληνορωσική συνεργασία συμβάλλει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ολοκλήρωσης και αναδεικνύει το ρόλο της χώρας μας, για τη συμμετοχή και της Ρωσίας σε ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα. Η γεωπολιτική και γεωοικονομική αξία μιας τέτοιας προοπτικής είναι εμφανής, γιατί συνδέει την κεντρική και δυτική Ευρώπη με τον ενεργειακό πλούτο και τους φυσικούς πόρους της μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας.
10. Διακηρύττουμε την απόφασή μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση της ελληνορωσικής συνεργασίας. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης πανελλαδικής κίνησης, για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στους τομείς των οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών σχέσεων.
11. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα να υποστηρίξουν σθεναρά την ελληνορωσική συνεργασία και την προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και δηλώνουμε πως θα σταθούμε στο πλευρό εκείνων των πολιτικών δυνάμεων και των προσώπων, που θα εργαστούν για αυτό το σκοπό.
Αρη Βελουχιώτη 57
Τ.Κ. 56430 Θεσσαλονίκη
Τηλ. και Φαξ: 2310550104
Email:
elros@cyta.gr
www.elros.tk

7 σχόλια

  1. oi rossoi einai egklimatikos laos opos oi amerikanoi oi aggloi kai oi galloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοψε τα ναρκωτικα, σε πειράζουν

      Διαγραφή
    2. Σωστά. Οι Κύπριοι μαζεύουν υπογραφές να γίνει ρωσική βάση στο νησί και εμεις, να μη πω τι κανουμε!

      Διαγραφή
  2. eimai kata tis rossias kai olon ton kraton.eimai anarxikos den pistevo se kratoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μέγιστος παπαρας , οπότε καλύτερα να σκασεις.

      Διαγραφή
    2. Τότε τράβα να ζήσεις στον Άρη, ο πλανήτης Γη αποτελείτε μόνο από κράτη!

      Διαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου