«Ασφυξία» στα κρατητήρια των Αστ/κών Διευθύνσεων Ηπείρου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Ασφυξία» στα κρατητήρια των Αστ/κών Διευθύνσεων Ηπείρου

Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ηπείρου, αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Ασφυκτικά γεμάτα ε...


Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Ηπείρου, αντί να μειώνεται, αυξάνεται.
Ασφυκτικά γεμάτα εξακολουθούν να είναι τα κρατητήρια και οι κρατούμενοι φυσικό είναι να βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες. Δυσκολίες, βέβαια, από αυτή την κατάσταση, βιώνουν και οι αστυνομικοί.
Αναρωτιούνται πολλοί πώς είναι δυνατόν στα μικρής χωρητικότητας κελιά...να στοιβάζονται πολλά άτομα για μεγάλο διάστημα. Τα όποια προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί δεν είναι απλά.
Ένας κρατούμενος, μακριά από το φως του ήλιου, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με λογική, ούτε το ίδιο του το μυαλό.
Έτσι δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις όχι μόνο για τους ίδιους τους κρατούμενους, αλλά και για τους αστυνομικούς.
Οι υποδομές φυσικά πρέπει να δημιουργηθούν με κεντρικές αποφάσεις. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους…
Η εικόνα των γεμάτων κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων, με λαθρομετανάστες που κρατούνται «προσωρινά» σʼ αυτά δεν υπάρχει μόνο στην Ήπειρο, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελληνικής περιφέρειας.
Δυστυχώς, για μια φορά ακόμα, η Ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε ανίκανη να σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα αντιμετώπισης ενός μεγάλου προβλήματος, όπως είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης.
Έτσι επιλέγει τη λογική της «προσωρινής λύσης» μεταφέροντας λαθρομετανάστες που περισυλλέγονται στις γειτονιές της Αθήνας, σε αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας. Μέτρο που θα μπορούσε να εφαρμοσθεί αν πράγματι ήταν προσωρινό, αλλά καθώς στην Ελλάδα ισχύει πάντα το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Γεμάτα είναι λοιπόν τα κρατητήρια από ανθρώπους που δε γνωρίζουν ποια θα είναι η τύχη τους, καθώς αυτό δε φαίνεται να το γνωρίζουν ούτε ακόμα αυτοί που σχεδίασαν και υλοποιούν ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Επισήμως βέβαια λέγεται πως ετοιμάζεται το στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων και εκεί πλέον θα μεταφερθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέχρι να αποφασιστεί τι θα απογίνουν.
Μέχρι τότε, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα διάφορα τμήματα της περιοχής μας, ανησυχούν και για τη δική τους υγεία και είναι χαρακτηριστικό ότι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας παρακαλούν πλέον τα κέντρα υγείας να τους παραχωρήσουν γάντια, μάσκες και αντισηπτικά προκειμένου να μπορέσουν να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής!
Εστάλη από http://epirus-ellas.blogspot.com/2009/12/blog-post_6798.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου