To 70% των Τουρκοκυπρίων, δεν εμπιστεύεται τους Ελληνοκύπριους - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

To 70% των Τουρκοκυπρίων, δεν εμπιστεύεται τους Ελληνοκύπριους

Εσείς κ. Χριστόφια γιατί συνεχίζετε να παρακαλάτε; Παρ' όλες τις "λαμπερές" χειρονομίες φιλίας, του καθεστώτος Χριστόφια, που ...


Εσείς κ. Χριστόφια γιατί συνεχίζετε να παρακαλάτε;
Παρ' όλες τις "λαμπερές" χειρονομίες φιλίας, του καθεστώτος Χριστόφια, που επιχειρεί να ενσταλάξει στην Κύπρο μία δήθεν "κυπριακή" ταυτότητα, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα τα ήθελαν. Την ίδια στιγμή που η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, προχωρά σε μία άνευ προηγουμένου "επίθεση φιλίας" προς τους τουρκοκυπρίους, έρχεται μια δημοσκόπηση της εφημερίδος "Σημερινή" στα κατεχόμενα, για να αποδείξει το πόσο ... φιλικά αισθήματα τρέφουν για τους Ελληνοκύπριους οι Τουρκοκύπριοι. Το 70% των Τουρκοκυπρίων - σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση - δεν εμπιστεύεται καθόλου τους Ελληνοκύπριους, ενώ το ποσοστό αυτών που τους εμπιστεύονται, είναι το αστρονομικό 2,2%. Το εκπληκτικό είναι ότι το 2008, το ποσοστό των τουρκοκυπρίων, που δεν εμπιστεύονταν τους Ελληνοκυπρίους, ήταν περίπου στο 45%, σημείωσε δηλαδή άνοδο 25%.
Την ίδια στιγμή, κατά την οποία η κυβέρνηση Χριστόφια, ουσιαστικά δίνει "γη και ύδωρ" στους τουρκοκυπρίους, προσφέροντας τους όχι απλά μονιμοποίηση των εποίκων που αλλάζει τα πληθυσμιακά δεδομένα του νησιού, όχι απλά προεδρία εκ περιτροπής αλλά και εξομοιώνει το 80% με το 20% του πληθυσμού.
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι γνωρίζουμε, ποιες ακριβώς είναι οι διαδικασίες που συντελούνται στο νησί. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι από αυτήν την δημοσκόπηση φαίνεται ξεκάθαρα η πορεία που χαράσσεται για την "διζωνική ομοσπονδία" την οποία θέλει να δημιουργήσει ο Δημήτρης Χριστόφιας και το AKEL. Μια σχέση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, βασισμένη όχι σε αρχές δημοκρατίας και εμπιστοσύνης, αλλά καχυποψίας. Και έτσι θα ήταν ούτως ή άλλως, καθώς είναι γνωστό ότι στα κατεχόμενα, κουμάντο κάνει ο τουρκικός στρατός και το βαθύ κράτος της Άγκυρας. Και αυτούς θέλει να κάνει συμμέτοχους στο "ευρωπαϊκό κεκτημένο" ο Χριστόφιας.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου