«Ηλεκτρονική Υποστήριξη Ηλικιωμένων» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Ηλεκτρονική Υποστήριξη Ηλικιωμένων»

Δελτίο Τύπου Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Αξιού κ. Νικολάου Γιουτίκα , το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του Δήμου ω...


Δελτίο Τύπου
Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Αξιού κ. Νικολάου Γιουτίκα, το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του Δήμου ως εταίρου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» Άξονας Προτεραιότητας 2: «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», και στον Ειδικό Στόχο 2.1: «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα».
Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής υποστήριξης στον χώρο διαβίωσης ηλικιωμένων ατόμων και εθελοντικής προσφοράς» και αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων
Ο Δήμαρχος Κος Νικόλαος Γιουτίκας δήλωσε :
“ Ο Δήμος Αξιού στοχεύει στην διεύρυνση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους δημότες του, και στην αξιοποίηση του αντίστοιχου χρηματοδοτικού πλαισίου που παρέχεται.
Μέσω του προγράμματος βελτιώνεται η ασφάλεια και εξασφαλίζεται η έγκαιρη ειδοποίηση και παρέμβαση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω μιας σειράς ηλεκτρονικών εφαρμογών υποστήριξης, όπως βομβητών και ειδικών περικαρπίων με σύστημα τηλε-ειδοποίησης.
Το πρόγραμμα θα υποστηρίζεται από ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.
Ουσιαστικά αποτελεί την ομαλή πλην δυναμική συμπλήρωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω της χρήσης των τεχνολογιών αιχμής.”
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: ΚΥΜΙΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ταχ. Κωδ.: 573 00
Τηλ: 23910 43000
FAX: 23910 41300
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΥΛΩΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου