"Μεγάλος Αδερφός" σε όλους τoυς δημόσιους χώρους...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"Μεγάλος Αδερφός" σε όλους τoυς δημόσιους χώρους...!

Κάμερες παντού και μάλιστα με απόφαση υπουργικού συμβουλίου...! Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του το υπουργικού συμβουλίου ενέκρινε το σχέδιο ...


Κάμερες παντού και μάλιστα με απόφαση υπουργικού συμβουλίου...!
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του το υπουργικού συμβουλίου ενέκρινε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο προβλέπει τη διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους και άλλες διατάξεις.
Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Θα εγκατασταθούν κάμερες σε όλους τους δημόσιους χώρους και το υλικό θα είναι καταχωρημένο για επεξεργασία για τουλάχιστον έναν χρόνο, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα, καθώς οι κάμερες της Τροχαίας - βάσει νόμου- κρατούσαν το υλικό για περίπου 7 ημέρες και οι κάμερες του ΥΠΕΧΩΔΕ για 3 ημέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι η επεξεργασία των εν λόγω στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές...
μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της οργανωμένης εγκληματικότητας.
Έτσι, ορίζεται ο αναγκαίος χρόνος διατήρησης των δεδομένων (12 μήνες) και επιτάσσεται η καταστροφή τους με αυτοματοποιημένο τρόπο μόλις συμπληρωθεί το χρονικό αυτό διάστημα.
Καθιερώνεται ως τόπος διατήρησης η Ελληνική Επικράτεια.
Επιβάλλονται πρόσθετες και ειδικές υποχρεώσεις στους παρόχους για την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων.
Ορίζεται ως αρμόδια εποπτική αρχή η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.).
Προβλέπονται βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των τασσομένων υποχρεώσεων και, τέλος, θωρακίζεται η σύννομη επεξεργασία των δεδομένων με την εγγύηση της δικαστικής αρχής.
Επίσης, με το εν λόγω νομοσχέδιο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθορίζονται με σαφή και περιεκτικό τρόπο οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη και καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου