Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: "Το Φαρμακονησι και το Αγαθονήσι είναι υπο παράνομη κατοχή της Ελλάδας!" - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: "Το Φαρμακονησι και το Αγαθονήσι είναι υπο παράνομη κατοχή της Ελλάδας!"

Προκλητικός ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας Ναμικ Κεμάλ Ζειμπέκ ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Φαρμακονησι και το Αγαθονήσι ε...


Προκλητικός ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας Ναμικ Κεμάλ Ζειμπέκ ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Φαρμακονησι και το Αγαθονήσι είναι υπο παράνομη κατοχή της Ελλάδας και πως στην πραγματικότητα τα δυο αυτά νησιά ανήκουν στην Τουρκία .
Ο Ζειμπέκ στην ομιλία του στην περιοχή Μπάλτσοβα όπου παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του δήλωσε οτι η Ελλάδα σιγά σιγά απέκτησε τα δυο αυτά νησιά " ενω οι χάρτες των Βρετανών δείχνουν οτι ανήκουν στην Τουρκία".
Ο Ζειμπέκ ο οποίος ισχυρίζεται οτι η συνθήκη της Λωζάνης και οι χάρτες του 1947 δείχνουν οτι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι ανήκουν στην Τουρκία και κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν οτι έκλεισε τα ματιά στην επεκτατική πολιτική της Ελλάδας. " Τα δυο αυτά νησιά είναι υπο την κατοχή της Ελλάδας. Στην αρχή έχτισαν εκκλησία στο Αγαθονήσι. Μετά έβαλαν και.....
την Ελληνική σημαία δίπλα. Οταν είδαν οτι δεν υπάρχει κάποια αντίδραση άρχισαν να φέρνουν κόσμο για να ζησουν εκεί. Εισέβαλαν στο νησί και έκαναν σκάλα για τουριστικές εκδρομές" δήλωσε ο Ζειμπέκ.
O τούρκος πολιτικός δήλωσε οτι " Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν στα νησιά αυτά παράνομα. παραβιάζουν τα συνορα μας και πατούν σε τουρκικά εδάφη ."!
Ο Ζειμπεκ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι με την απαθή στάση του επιτρέπει την παρανομία αυτή!
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι για να "σώσει τα νησια από την Κατοχή των Ελλήνων" θα παει ο ίδιος στα νησιά αυτά ." Θα πάω χωρίς βίζα , χωρίς , χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό"
Ευτυχώς η τουρκική κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καν με τις μη σοβαρές δηλώσεις του Ζειμπεκ και επικρατεί η λογική της διπλωματίας.
Οι δηλωσεις του Ζειμπεκ θεωρούνται κίνησεις εντυπωσιασμου ένα μήνα πριν τις εκλογές. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο και δεν αναμένεται να λάβει περισσότερο από το 2% των ψήφων.
O Zειμπέκ ήταν Υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Οζαλ το 1987 με το Κόμμα Μητέρας Πατρίδας και επίσης ήταν Υπουργός Επικρατείας το 1995 εώς και το 1997 με το Κόμμα του Ορθού Δρόμου.

1 σχόλιο

  1. PREPEI NA EINAI MEGALOS VLAKAS O ZEIMPEKHS....
    ENAS SOVAROS TOYRKOS POLITIKOS,APLA MIA WRAIA PRWIA THA TA AGORAZE GIA PLAKA APO THN PSWMOLYSSARA PSWROKWSTAINA,POU EXEI PRWTHYPOYRGO SAN TON PREZAKIA POU GYRNAEI ANA THN EYRWPH KAI EINAI STO "Z" GIA DANEIKA,KAI XWRIS NA VAZEI TA F-16 TOY NA KANOUN AEROTARZANIES KAI NA KAINE TZAMPA KAYSIMA....ETSI GIA PLAKA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου