Σχέδιο του ΟΗΕ για την ανάπτυξη μέχρι και 10.000 κυανοκράνων στη Συρία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σχέδιο του ΟΗΕ για την ανάπτυξη μέχρι και 10.000 κυανοκράνων στη Συρία

Russia Today Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση Ο ΟΗΕ εξετάζει την ανάπτυξη  4.000 έως 10.000 ειρηνευτικών δυνάμεων στη Συρία. Οι ΗΠΑ...



  • Ο ΟΗΕ εξετάζει την ανάπτυξη  4.000 έως 10.000 ειρηνευτικών δυνάμεων στη Συρία.
  • Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις παρέχουν βοήθεια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Άσαντ.
  • Σε αντίθεση η Ρωσία πιστεύει ότι οι άνθρωποι της Συρίας θα πρέπει να αποφασίσουν την τύχη του έθνους τους μέσα από νόμιμες εκλογές αντιτασσόμενη σε εξωτερικές παρεμβάσεις. 

Ο ΟΗΕ εξετάζει την ανάπτυξη  4.000 έως 10.000 ειρηνευτικών δυνάμεων στη Συρία, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης, αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, επικαλούμενος πηγές του ΟΗΕ. Αυτό συμβαίνει κατόπιν συμφωνίας των ΗΠΑ με πάνω από 100 χώρες οι οποίες εκφράζουν στήριξη για την εκκολαπτόμενο συνασπισμό στη Συρία.

Ο ΟΗΕ εξετάζει μαζί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή στην εμπόλεμη χώρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο πηγές του ΟΗΕ.

"Το πρόβλημα είναι ότι ο ΟΗΕ δεν έχει τους πόρους να διαθέσει αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να μετεγκατασταθούν κάποιες από τις 115.000 ειρηνευτικές δυνάμεις που αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες και να σταλούν στη Συρία, " δήλωσε ανώνυμη πηγή στο RIA Novosti.

Η πηγή εννοούσε ότι η ομάδα των ειρηνοποιών θα αποτελείται από παρατηρητές και πολιτικές μονάδες, καθώς και στρατεύματα. Η στρατιωτική αποστολή θα εξασφαλίσει ότι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία.

Ο απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου του ΟΗΕ στη Συρία Lakhdar Brahimi έχει σηματοδοτήσει την ανάγκη για αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στο εμπόλεμο έθνος για να πιέσει για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ομάδων της αντιπολίτευσης και των κυβερνητικών δυνάμεων.

"Μια εκεχειρία δεν θα κρατήσει εκτός αν υπάρχουν παρατηρητές εκεί για να την εξασφαλίσουν. Νομίζω ότι αυτό απαιτεί την ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής αποστολής », δήλωσε ο Μπραχίμι στο τέλος του Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η διεθνής κοινότητα έχει επιταχύνει την ρητορική σχετικά με τη σύγκρουση της Συρίας. Η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες θα αναπτύξουν πυραύλους Πάτριοτ στα τουρκο-συριακά σύνορα στις αρχές του 2013, ως μέρος της συμφωνίας του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με αναφορές, η συμφωνία προβλέπει επίσης την ανάπτυξη των 400 αμερικανικών στρατευμάτων και δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot κατά μήκος των τουρκικών συνόρων με τη Συρία-.

Το ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι είναι καθαρά για αμυντικούς σκοπούς και την προστασία των αμάχων τούρκων .Ωστόσο, με μια σειρά από 160 χιλιόμετρα, οι φόβοι έχουν εκφραστεί ότι οι μπαταρίες Patriot θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία.

Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στον αγώνα κατά των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει προειδοποιήσει για τις σοβαρές συνέπειες που θα υποστεί ο Άσαντ αν αναπτύξει χημικά όπλα.

Ρωσία εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στη σύγκρουση "με βάση το τελικό ανακοινωθέν της Ομάδας Δράσης που έχει εγκριθεί από κοινού σε υπουργικό επίπεδο στη Γενεύη στις 30 Ιουνίου" , δήλωσε η ρωσική εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Lukashevich την Παρασκευή.

Η συριακή σύγκρουση μαίνεται για πάνω από 20 μήνες και στοίχισε τη ζωή σε 20 έως 30 χιλιάδες άτομα.

Η διεθνής κοινότητα έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση για την επίλυση της σύγκρουσης. Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις παρέχουν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης "μη-θανατηφόρο βοήθεια» και ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Άσαντ. Σε αντίθεση με τη Ρωσία που πιστεύει ότι οι άνθρωποι της Συρίας θα πρέπει να είναι αυτοί που θα αποφασίσουν την τύχη του έθνους τους μέσα από νόμιμες εκλογές αντιτασσόμενη σε εξωτερικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου