Ρωσία: «Επικίνδυνη» η στάση της Δύσης απέναντι στην τρομοκρατία... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ρωσία: «Επικίνδυνη» η στάση της Δύσης απέναντι στην τρομοκρατία...

Δηλώσεις του Σεργκει Λαβροφ Την "επικίνδυνη" λογική των δυτικών χωρών η οποία στο εξής διαχωρίζει, όπως είπε, τους τρομοκρά...


Δηλώσεις του Σεργκει Λαβροφ

Την "επικίνδυνη" λογική των δυτικών χωρών η οποία στο εξής διαχωρίζει, όπως είπε, τους τρομοκράτες στη Συρία σε "κακούς" και σε "αποδεκτούς", κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

"Οι δυτικοί συνάδελφοί μας άρχισαν να κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα στους κακούς τρομοκράτες και στους αποδεκτούς. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο", δήλωσε αργά χθες ο Λαβρόφ, τον οποίο επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε τη θέση της Μόσχας, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μόνος ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

"Δεν ασχολούμαστε με την αλλαγή των καθεστώτων", υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Οι χώρες της Δύσης που επιθυμούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ πρότειναν στη Μόσχα να του ζητήσει να εγκαταλείψει την εξουσία με αντάλλαγμα τη χορήγηση ασύλου και εγγυήσεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.
"Η απάντησή μου είναι πολύ απλή: αυτοί που διατυπώνουν τη συγκεκριμένη πρόταση να απευθυνθούν απευθείας στον Μπασάρ αλ-Ασαντ και να μην χρησιμοποιούν τη Ρωσία ως παράγοντα", επισήμανε.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα την Παρασκευή ότι η Μόσχα, η οποία παραμένει ένας από τους τελευταίους υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, δεν επιθυμεί να επικρατήσει χάος στη Συρία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η χώρα του "δεν είναι συνήγορος των συριακών αρχών".

"Το σημαντικότερο για εμάς είναι η τάξη στη Συρία", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να "καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

Από "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου