Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » Τζο Τρίπι: Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα «ζόμπι» και δύο «τρελά»...
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


  • "Στο ελληνικό σύστημα υπάρχει ένα μεγάλο κενό και είναι πιθανό να εμφανιστούν νέα κόμματα, αλλά και ένας νέος ηγέτης"...
  • Ο άνθρωπος που το 2008 βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα και το 1993 υπήρξε σύμβουλος του Α. Παπανδρέου, εκτιμά ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει λόγω κρίσης.

Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Τζο Τρίπι τονίζει ότι το μόνο που έγινε είναι ότι συρρικνώθηκε η δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας. Σημειώνει ακόμα ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόμματα «ζόμπι» και άλλα δύο «τρελά».

«Αν είσαι νέος, άνεργος και τα κόμματα που θεωρείς υπεύθυνα για την κατάστασή σου βρίσκονται στην κυβέρνηση, ο πιο εύκολος τρόπος να τους πεις «άντε να χαθείτε» είναι τα 'τρελά' κόμματα, γιατί αυτά θα τους τρομάξουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ο μπαμπούλας, θα ψάξουν για κάτι ακόμη πιο τρομακτικό. Γι' αυτό ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή και αυξάνει η πολιτική βία. Αν δεν υπάρξει θετική διέξοδος από τη χώρα, τότε το εργαλείο για να κατεδαφιστεί το παλαιό σύστημα θα είναι η Χρυσή Αυγή. Ή κάτι ακόμη πιο ακραίο».

Αναφερόμενος στην εικόνα της Ελλάδας, ο κ. Τρίπι σημειώνει ότι στο εξωτερικό υπάρχει η εικόνα ότι γίνονται συνεχώς επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και αποκαλύπτει ότι τον συμβούλευαν να μην έρθει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος.

«Προς Θεού, μείνε μακριά από την πλατεία Συντάγματος» του είπαν οι φίλοι του, όταν τους πληροφόρησε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Τονίζει πάντως, πως όσον αφορά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά και επομένως σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς η χώρα μας μετατρέπεται σε επενδυτική ευκαιρία για τους επενδυτές χαμηλού κόστους και χαμηλού ρίσκου.

«Όλα τα συστατικά είναι εδώ: Έχετε πιάσει πάτο στην οικονομία, έχετε καλά εκπαιδευμένους νέους, ακόμη και από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ, που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα και έχετε την ανάγκη για νέα πολιτική. Η παλαιά φρουρά δεν πρόκειται να αλλάξει τα στερεότυπα, γι' αυτό μέσα από την ανάγκη θα γεννηθεί κάτι νέο. Έτσι θα επανεφεύρετε την Ελλάδα. Είσαστε στο σημείο καμπής για την αλλαγή», υποστηρίζει ο κ. Τρίπι.

Ερωτηθείς για τα παλαιά πολιτικά κόμματα, ο κ. Τρίπι, σημειώνει ότι όποιος προσκολληθεί στο παλαιό πολιτικό σύστημα, θα πεθάνει μαζί του και προσθέτει ότι στο ελληνικό σύστημα υπάρχει ένα μεγάλο κενό και είναι πιθανό να εμφανιστούν νέα κόμματα, αλλά και ένας νέος ηγέτης που θα εκφράσει και θα εκπροσωπήσει τη γενιά του.

Τέλος, ο κ. Τρίπι σημειώνει ότι τα κόμματα, αν θέλουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να προσελκύσουν νέες ιδέες και νέα πρόσωπα.

Από "Επίκαιρα"

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου