Πάνος Παναγιωτόπουλος: "Επιλογή μας η συμμαχία με το Ισραήλ και είναι σχέση μακράς προοπτικής." - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πάνος Παναγιωτόπουλος: "Επιλογή μας η συμμαχία με το Ισραήλ και είναι σχέση μακράς προοπτικής."

«Η Ελλάδα δεν σύρεται από κανέναν… Η Ελλάδα κάνει επιλογές μακράς προοπτικής , οι οποίες  εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον των Ελλήνων. Μ...


«Η Ελλάδα δεν σύρεται από κανέναν… Η Ελλάδα κάνει επιλογές μακράς προοπτικής , οι οποίες  εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον των Ελλήνων. Μια τέτοια προοπτική και μια τέτοια επιλογή είναι η συνεργασία με το Ισραήλ. Δεν είναι ούτε μονοδιάστατη, ούτε μονομερής επιλογή. Εξυπηρετεί την πολυδιάστατη πολιτική της κυβέρνησης στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής . Και συνδυάζεται  με τη στρατιωτική συνεργασία με αραβικές χώρες όπως η Αίγυπτος, που έχει ρόλο ηγέτιδας δύναμης στον αραβικό και στον  μουσουλμανικό κόσμο…»
Αυτά υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας  Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σερρών  της «Χρυσής Αυγής» Αρτέμη Ματθαιόπουλου, σχετικά με τη πραγματοποίηση κοινής άσκησης, μέσα στο F.I.R Αθηνών, ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία και την ισραηλινή Αεροπορία.
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο υπουργός Εθνικής  Άμυνας  τόνισε και τα ακόλουθα:

- Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα δεν είναι η δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Και άλλες χώρες είχαν δημοσιονομικά προβλήματα και τα ξεπέρασαν. Αυτό που χαρακτηρίζει διαχρονικά τη χώρα μας πέρα από τον πολιτισμό, την ιστορία μας, γλώσσα και την παράδοσή μας, είναι ότι είμαστε μια χώρα-κλειδί για τα θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.
-Έχουμε μια σπουδαία  γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση και χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού και στα λαμπρά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαθέτουμε μεγάλη στρατιωτική ισχύ. Η χώρα μας είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες στο διεθνές και στο περιφερειακό σύστημα ασφάλειας για τη διατήρηση της ειρήνης και της  σταθερότητας.
-Η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ είναι επιλογή μας και σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί  τις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις αραβικές χώρες.
Έχω άριστες προσωπικές σχέσεις και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με κορυφαίους παράγοντες του αραβικού κόσμου όπως ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Αιγύπτου AL SISI .Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.
-Σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ η κυβέρνηση δεν αφίσταται ούτε κατά ένα χιλιοστό από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά για το θέμα αυτό ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου