Η…πάταξη της φοροδιαφυγής - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η…πάταξη της φοροδιαφυγής

Του Θανάση Νικολαΐδη  ΜΕ κίτρινα και φωσφορίζοντα γιλέκα έξω από μαγαζιά «αγωνιστών» της φοροδιαφυγής κι ήταν να καίς και να γελάς....


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΜΕ κίτρινα και φωσφορίζοντα γιλέκα έξω από μαγαζιά «αγωνιστών» της φοροδιαφυγής κι ήταν να καίς και να γελάς. 

Με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ αφημένους στο έλεος του (κάποιου) τραμπούκου που τσεπώνει τον ΦΠΑ. Το Κράτος εκεί, ο νόμος έξω, οι μαγαζάτορες μέσα κι εμείς θεατές. «Για πρόληψη» μας είπαν, «προς το θεαθήναι» λέμε και περιμένουμε. Όπως περίμεναν οι «εντός» που έκοβαν απόδειξη όσο τους «έκοβε» ο ελεγκτής. Κι ύστερα; Λήξη συναγερμού, εκτόνωση και ξανά προς τη δόξα.

ΜΕΧΡΙ να ξαναβγούν στη γύρα τα «κίτρινα γιλέκα», έχει ο Θεός. Μόνο τα δημόσια ταμεία δεν έχουν. Θα μισογεμίσουν απ’ τα λιγοστά κορόιδα που πληρώνουν κι απ’ τους πολλούς που δεν μπορούν να ξεφύγουν. Εκείνους του Δημοσίου, που κι αυτοί δεν πληρώνουν απ’ την…καλή τους την καρδιά. Κι αυτοί δεν θα πλήρωναν, αν το μπορούσαν. Ωστόσο, με τα δικά τους λεφτά χτίζονται πόλεις με γεφύρια, δρόμους, σχολεία και νοσοκομεία. Κι είναι παραλογισμός να χρησιμοποιεί ο φοροφυγάς τους δρόμους που «έκτισε» ο μη φοροφυγάς.

ΓΙΑ δεκαετίες το Κράτος «δεν ήθελε». Και στήθηκαν, κάτω απ’ τη μύτη του, μηχανισμοί φοροκλοπής, ρίζωσε η νοοτροπία και δεν αλλάζει με «κίτρινα γιλέκα». Το σκυλάδικο θα βγάζει…τ’ άντερά του επιμένοντας στις παραδόσεις, η «φίρμα» θα τα τσεπώνει και ο κ. Βοσκόπουλος θα δηλώνει 0,77 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

ΣΗΜΕΡΑ, το Κράτος δείχνει να θέλει. Τρομοκρατήθηκε απ’ τα άδεια ταμεία; Μας  ξύπνησε η βουκέντρα της Τρόικας; Σημασία έχει η φορά των πραγμάτων και το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο έλεγχος δεν γίνεται με ορατούς. Με έναν ελεγκτή «μεταμφιεσμένο» σε πελάτη γίνεται και προστατευμένο από αστυνομικούς με πολιτικά. Διαλέγεις. Έναν χωροφύλακα πίσω από κάθε κατεργάρη ή τον φόβο να φυλάει τα έρμα;

ΚΑΙ, βέβαια, δεν εξαντλείται το φάσμα των φοροφυγάδων με τους «μικρούς», επιτηρούμενους και διωκόμενους. Περιμένουμε χέρι ανιχνευτικό και χείρα τιμωρό σε υψηλά κλιμάκια και νόμιμους μεγαλοαπατεώνες. Αν μας ξεσκέπαζαν κάθε μέρα και μια «οφ σορ» ξετυλίγοντας το κουβάρι, αν ρίχναν’ φως σε σκοτεινούς διαδρόμους για τη διαδρομή του χρήματος και σε πρόσωπα που ποτέ μας δεν είδαμε, τότε θα τους απονέμαμε  κάποια εύσημα. Για την ολοκληρωμένη προσπάθεια, που τη θέλουμε και αποδοτική. Με τη λεία των φοροκλεφτών στο ίδιο τραπέζι με το «ζεστό πιάτο φαΐ» των πεινώντων.

ΜΑΣ αποκαλύπτουν σκάνδαλα παλιά, μας ξεσκεπάζουν(;) ενόχους και μας…ζεσταίνουν με τη σκέψη της επικείμενης τιμωρίας τους, η «βιτρίνα» των κρατουμένων μας εντυπωσιάζει, ωστόσο, δεν βλέπουμε «επιστρεφόμενα» και δημεύσεις περιουσιών και η διαγραφή…διαγράφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου