Οι Τούρκοι στέλνουν Στρατιωτικό Υλικό στα Σκόπια ! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Τούρκοι στέλνουν Στρατιωτικό Υλικό στα Σκόπια !

Η Τουρκία παρέδωσε στις ένοπλες δυνάμεις της ΠΓΔΜ στρατιωτικό υλικό αξίας $710.000 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στι...


Η Τουρκία παρέδωσε στις ένοπλες δυνάμεις της ΠΓΔΜ στρατιωτικό υλικό αξίας $710.000 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις βάσης συντήρησης στα Σκόπια, παρουσία του υπουργού Άμυνας Fatmir Besimi και του Τούρκου πρέσβη Gürol Sökmensüer.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 7 αμεταχείριστα οχήματα γενικής χρήσης Land Rover και ένα τεθωρακισμένο όχημα Cobra ενώ είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο του 2011 η παράδοση 18 οχημάτων Land Rover και 95 τηλεφώνων εκστρατείας καθώς και εξοπλισμού νυκτερινής παρατήρησης, κατασκευής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

 Ο αλβανικής καταγωγής υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Fatmir Besimi ευχαρίστησε την Τουρκία, σημειώνοντας πως “η φιλία μας αποτελεί πρότυπο συνεργασίας των κρατών της περιοχής” ενώ από την πλευρά του, ο Τούρκος πρέσβης υπογράμμισε ότι περίπου 780 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχουν εκπαιδευτεί στη Τουρκία, εκ των οποίων περίπου 100 είναι απόφοιτοι των Ακαδημιών Πολέμου και της Στρατιωτικών Ιατρικών Ακαδημιών. Με συνολικά 22 υπογραφείσες συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας από το 1998, το συνολικό ύψος της τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας προς τα Σκόπια ανέρχεται στο ποσό των $18 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται ότι με τη βοήθεια της Άγκυρας λειτουργούν στην ΠΓΔΜ δύο σταθμοί υποκλοπής επικοινωνιών κοντά στα ελληνικά σύνορα ενώ το 1999 η Τουρκία είχε προσφέρει στα Σκόπια 20 μαχητικά αεροσκάφη F-5, εγχείρημα που τελικά δεν ευοδώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου