Επανέρχονται Μπερλουσκόνι και λιρέτα; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επανέρχονται Μπερλουσκόνι και λιρέτα;

Tου Son ofeon «Ατύχημα» στην Ευρωπαική ‘Ενωση : Παραιτείται ο Monti, εισέρχεται στην σκηνή ο  Μπερλουσκόνι .. . Ένα εκλογικό ...


Tου Son ofeon

«Ατύχημα» στην Ευρωπαική ‘Ενωση : Παραιτείται ο Monti, εισέρχεται στην σκηνή ο  Μπερλουσκόνι ...

Ένα εκλογικό αποτέλεσμα ελεύθερο για όλα τα ενδεχόμενα:
ο Beppe Grillo …. νικητής έκπληξη στη Σικελία.
Το  PDL ( το  Κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ) απέσυρε την υποστήριξή του για την τεχνοκρατία της  Goldman Sachs  Ιταλίας .
Ο  Ιταλός Πρωθυπουργός Mario Monti παραιτήθηκε.
Ο Μπερλουσκόνι – ο οποίος κάνει έφεση για  καταδίκη του για  φοροδιαφυγή  και αντιμετωπίζει κατηγορία για σεξ με ανήλικες  – είχε ανακοινώσει την απόφασή του να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.
Οι πολιτικοί της Ευρωπαικής ‘Ενωσης χάρηκαν πολύ , έτσι δεν είναι;
Έχουν την τάση να παράγουν  πολλά από  αυτά που οι Βρυξέλλες αποκαλούν  «λάθη» – δηλαδή την εκκεντρικότητα, την εγκληματικότητα και την προσωπική δημοτικότητα-, που  σαμποτάρουν το μεγάλο σχέδιο  για ένα  κυρίαρχο από  το Βερολίνο  υπερκράτος.
Τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία αργά χθες το βράδυ τόνιζαν  ότι το τέρας του σεξ  Σίλβιο ήθελε να επιστρέψει στην εξουσία κυρίως για να ακυρώσει την καταδίκη του για φοροδιαφυγή , να αποκαταστήσει το καθεστώς  προστατευτισμού για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα  και στη συνέχεια να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του για  Bunga Bunga.
Αλλά όποια και αν είναι τα κίνητρά του (και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτά είναι τα βασικά ) αυτό είναι ένα σημαντικό εμπόδιο  στα μυστηριώδη έργα της Angela Merkel και του  Herman van Rompuy.
Πρώτα απ ‘όλα  είναι βέβαιο ότι αυτό  θα τρόμαζε τις αγορές. Χωρίς κάποιον σαν το  Monti στη διαχείριση της σαπουνόπερας  θα αναμένουν   ως  ένα βαθμό  το χάος.
Δεύτερον υπάρχει η πολύ πραγματική πιθανότητα ότι η περίεργη μάρκα  του εθνικισμού του Μπερλουσκόνι  θα γίνει πιο ακραία:
Δημοσιογραφικές πηγές κατά την διάρκεια της νύχτας  δήλωναν ότι το  κόμμα του  PDL  θα ζητήσει την επαναφορά της λιρέτας, ίσως ακόμη και μία επίσημη κρατική χρεοκοπία  σαν μία  άμεση εναλλακτική λύση για την φανατική υποστήριξη της ευρωζώνης από τον κο Μόντι,  που είναι γνωστή  στο  ClubMed ως «επεκτείνουμε τα δάνεια και υποκρινόμαστε ότι δεν τρέχει τίποτα».
Ο Μπερλουσκόνι δε θα είναι ο μόνος που τρέχει να βγάλει εισιτήριο στην έξοδο :  Ο Beppe Grillo ηγείται του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ένα κόμμα αντιευρωπαικό  με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και  απευθυνόμενο σε ευρωσκεπτικιστές.
Ο κος Grillo είναι ένας κωμικός, ηθοποιός, γόνιμος  blogger  και ολόπλευρα  ιταλός  ακτιβιστής.
Αλλά αυτός δεν είναι πλέον ανέκδοτο : το κόμμα του κέρδισε τις τοπικές εκλογές της  Σικελίας την περασμένη εβδομάδα  και  πηγή του slog  στην Ιταλία περιγράφει τους  άλλους πολιτικούς ως «τρομοκρατημένους  για το τι θα μπορούσε να επιτύχει  αν κατέβαινε υποψήφιος  στις εθνικές  εκλογές”.
Οι εκλογές αυτές θα πρέπει τώρα να επιταχυνθούν,  καθώς  σύμφωνα  με τον  ιταλικό εκλογικό νόμο   η Πρωθυπουργική παραίτηση με αιιτία  την έλλειψη υποστήριξης προκαλεί ι εκλογές  μέσα σε  εβδομήντα μέρες … κάποια στιγμή  δηλαδή γύρω στις  20η Φεβρουαρίου 2013.
Όπως είδαμε στην Ελλάδα – τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και  ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ταχεία  εκλογική πρόοδο  – αυτές οι νέες εκλογές θα παραδώσουν  την πρωτοβουλία στα πιο ριζοσπαστικά κόμματα.
Όλα αυτά θα μπορούσαν  να σημάνουν  προβλήματα για το νέο   σοσιαλδημοκράτη  ηγέτη Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Όταν ο  Μπερσάνι   κέρδισε την ηγεσία του κόμματος PD  την περασμένη Δευτέρα οι ιταλικές εφημερίδες το εμφάνισαν με  πηχυαίους τίτλους.
Η εφημερίδα  La Republica έφθασε ακόμη να μιλάει  για «την αναπόφευκτη πορεία» του νέου ανθρώπου να γίνει πρωθυπουργός  όπως ο  Hollande στη Γαλλία.
Αλλά με διογκούμενη  την  υποστήριξη για το κόμμα των 5 αστέρων   και την ρίψη στον εκλογικό στίβο του  Μπερλουσκόνι, ένα αδιέξοδο (ισοπαλία )  είναι το σχεδόν βέβαιο αποτέλεσμα των εκλογών, όπως και όταν αυτές  συμβούν.
Παρατηρείστε  από κοντά τις αντιδράσεις από το Βερολίνο μέσω των Βρυξελλών.
Αυτό δύσκολα θα πουληθεί  στο γερμανικό εκλογικό σώμα …. και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παράγει μια σπασμωδική κίνηση από τα γεράκια του  ιδιωτικού  τραπεζικού τομέα  στη Φρανκφούρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου