Η...παράδοση των όπλων στις ΗΠΑ! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η...παράδοση των όπλων στις ΗΠΑ!

Του Θανάση Νικολαΐδη  ΑΠ’ τα χρόνια του «Φαρ Ουέστ» και της εξόντωσης των Ινδιάνων, τον λόγο είχαν τα όπλα. Η πολιτεία (ΗΠΑ) απο...


Του Θανάση Νικολαΐδη 
  • ΑΠ’ τα χρόνια του «Φαρ Ουέστ» και της εξόντωσης των Ινδιάνων, τον λόγο είχαν τα όπλα.
  • Η πολιτεία (ΗΠΑ) αποφάσισε την «παράδοση των όπλων» έναντι…τροφής.

 Με την ανθρώπινη ζωή κρεμασμένη στην κάννη του τυχοδιώκτη που ανέλαβε τον «εκπολιτισμό» των αυτοχθόνων της «Νέας Γης». Έκανε τη «δουλειά» του με το μακρύκαννο ο…κατακτητής και, στη συνέχεια, άλλαξε όπλα-δεν άλλαξε τακτική. Το όπλο «παρά πόδα» για να μετρήσει το βιος του και ξανά δράση, με βάση την αχόρταγη ψυχή του.

ΥΣΤΕΡΑ το παιχνίδι χόντρυνε και η πατρίδα των «μετοίκων» απέκτησε αντίπαλο. Με τα δικά του όπλα και αντίθετη ιδεολογία. Για κάποιες δεκαετίες οι σχέσεις τους δοκιμάστηκαν, αλλά ο «ψυχρός πόλεμος» και το “modus vivendi” με την αλληλοανοχή τους ήταν η προστατευτική ομπρέλα για τους λαούς. Λιγόστεψε το ψωμί τους, αλλά γέμισαν με πυραύλους και πυρηνικές κεφαλές οι αποθήκες των μονομάχων.

ΚΙ ύστερα; Πέθανε η μια ιδεολογία απ’ τα λάθη των «ιδεολόγων» της, για να επικρατήσει, παγκόσμια, η άλλη. Με το σύστημα και τα…όπλα της. Ούτε στιγμή το όπλο δεν άραξε «παρα πόδα» και «αν θέλεις ειρήνη προπαρασκευάζου δια πόλεμον». Σε επίπεδο ΗΠΑ, αλλά και πολιτών. Δούλεψαν τα εργοστάσια, γέμισαν τα σπίτια με όπλα κι ήταν νόμιμα. Με παράλληλη «ηθική διαπαιδαγώγηση» από ταινίες, όπου το «παλληκαράκι» και οι Ράμπο καθάριζαν μαζικά τον αντίπαλο, ξεκαθαρίζοντας πως ήρωας είναι αυτός που σκοτώνει.

ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ στη «λογική» των όπλων ο αμερικάνικος λαός, δεν «εξανέστη» όταν τα εξάσφαιρα «ρύθμιζαν» τα πολιτικά τους, στέλνοντας κάποιους Προέδρους στον άλλο κόσμο. Και το’ χε καμάρι ο μπαμπάς που δώρισε «ηλεκτρονικό εξολοθρευτή» στο γιο, για γενέθλιά του (το ίδιο κι εμείς, στη μακρινή…Ευρώπη). Χωρίς να βλέπει μακρύτερα στο μέλλον, τη συνέχεια και τη μετεξέλιξη της βίας.

ΤΟ κακό επεκτάθηκε και οι λαοί μπολιάστηκαν με τη βία. Εξοικειώθηκαν με τα όπλα και η ηλεκτρονική φανάτισε τους νέους, «εξ απαλών ονύχων» τους και να θυμηθούμε τη φράση του Α. Παπανδρέου, στο ξεκίνημα της μεγάλης αλλαγής με τα μικρά αποτελέσματα. «Μέχρι τα 18 του χρόνια, το ελληνόπουλο έχει βιώσει (εικονικά) 4.000 δολοφονίες».

ΜΕΤΑ την «επέκταση» και χρήση των όπλων στις ΗΠΑ των βομβών και των εξάσφαιρων, ήταν μοιραίο να εισχωρήσουν οι δολοφονίες ακόμα και στα σχολεία(!) και η εξοικείωση να μορφοποιείται σε αμόκ που σκοτώνει αθώα παιδιά.

Η πολιτεία (ΗΠΑ) αποφάσισε την «παράδοση των όπλων» (έναντι…τροφής). Αμερικανοί πολίτες συμμορφώθηκαν. Οι πολλοί τα κρύβουν. Ωστόσο, μια…Βάρκιζα δεν σταματάει τη βία. Προετοιμάζει για «Εμφύλιο» κι είναι πιο τραγικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου