Ομολογία Σόιμπλε: Τα κέρδη μας από την Ελλάδα στο ευρώ ξεπερνούν κάθε κόστος βοήθειας! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ομολογία Σόιμπλε: Τα κέρδη μας από την Ελλάδα στο ευρώ ξεπερνούν κάθε κόστος βοήθειας!

Του Στρατή Μαζίδη Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είδαμε στο Πρώτο Θέμα σε συνέντευξη που έ...


Του Στρατή Μαζίδη
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είδαμε στο Πρώτο Θέμα σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild σχετικά με την εκτίμησή του για τη νέα συμφωνία σχετικά με την περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους θα κοστίσει μακροπρόθεσμα δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία.
Επίσης πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός πως αυτή η συνέντευξη δεν απασχόλησε όσο θα έπρεπε την επικαιρότητα και τα γνωστά τηλεπαράθυρα. Γιατί άραγε;
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών λοιπόν πρόσθεσε ωστόσο ότι τα πλεονεκτήματα για τη χώρα του ξεπερνούν το κόστος κάθε βοήθειας.
Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να διατηρήσουν την πίεση στην Αθήνα ώστε αυτή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις.
«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πόσο θα μας κοστίσει στο τέλος» αναφέρει ο κ Σόιμπλε. Ωστόσο υπάρχουν δύο πεδία που μπορεί να υπολογιστεί το κόστος του βάρους  Η παραίτηση από τους τόκους στην αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους της Ελλάδας θα κόστιζε 130 δισεκατομμύρια ευρώ, η δε αποποίηση του γερμανικού μεριδίου επί των κερδών της ΕΚΤ στα ελληνικά ομόλογα άλλα 2.7 δισεκατομμύρια έως το 2035. Ο Γερμανός υπουργός δεν αποκλείει περαιτέρω επιβάρυνση της γερμανικής οικονομίας καθώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαρες.
Προσθέτει όμως το εξής πολύ σημαντικό «Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να διατηρήσουν την πίεση στην Αθήνα ώστε αυτή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Τα πλεονεκτήματα που παίρνουμε από το κοινό νόμισμα είναι πολύ περισσότερα από το κόστος όλων των πακέτων βοήθειας», καταλήγοντας ότι η Γερμανία έπραξε καλώς που επέλεξε να υποστηρίξει το ευρώ.
Για αυτό λοιπόν ας καταλάβουμε ότι δεν μας κρατούν στην Ευρωζώνη επειδή μας αγαπούν ή γιατί σέβονται την ιστορία μας αλλά επειδή πολύ απλά ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ εις βάρος μας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν τους συνέφερε η παραμονή μας στην Ευρωζώνη θα μας είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές με συνοπτικές διαδικασίες…
Είναι όμως πολλά τα λεφτά Βόλφγκανγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου