Δεν υπάρχει στιγμή για χαλάρωση, είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δεν υπάρχει στιγμή για χαλάρωση, είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ είναι πλέον βέβαιη... «Μόλις τελείωσε με επιτυχία ο ένας μαραθώνιος και...


Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ είναι πλέον βέβαιη...

«Μόλις τελείωσε με επιτυχία ο ένας μαραθώνιος και τώρα ξεκινά ο επόμενος» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε».

«Για εμένα και την κυβέρνηση, η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, φεύγοντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συναντηθεί, παρουσία του υπουργού ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε, επίσης, ότι τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί στο γραφείο του στην Αθήνα με τους επικεφαλής των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και τη δυνατότητα νέων επενδύσεων στον τόπο.

«Μεγάλο ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι να παταχθεί η γραφειοκρατία. 

«Περνάμε στη φάση της απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας, γιατί χωρίς επενδύσεις στη χώρα δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη» σημείωσε. 

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος διαισθάνεται πως το διεθνές περιβάλλον λέει ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα», όμως, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θριαμβολογούμε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δάφνες μυρίζουν ωραία, αλλά ξεραίνονται γρήγορα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από δω και πέρα αρχίζει η ανηφόρα της ανάκαμψης, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα πετύχει στην αναγέννηση» και πρόσθεσε: «Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι πλέον ασφαλής».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά από έντονη συζήτηση, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς, προέκυψε πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής και οικονομικής ένωσης.

«Ρεαλιστικά μιλώντας, οι αντιρρήσεις που ακόμα υπάρχουν αφορούν στη χρηματοδότηση, στο πώς δεν θα δημιουργήσουν αντικίνητρα και ακαμψίες και στο πώς θα αντιμετωπιστεί γενικότερα το θέμα του χρέους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα αποτελέσματα του Eurogroup, λέγοντας ότι στα παρασκήνια της Συνόδου υπήρξαν θετικά σχόλια για τις θυσίες και τις προσπάθειες των Ελλήνων.

«Αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία για την Ελλάδα ταυτόχρονα γίνεται επιτυχία για την Ευρώπη» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ είναι πλέον βέβαιη, κάτι το οποίο ουσιαστικά επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή: «Μόλις το προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε. 

Σχετικά με τα χρήματα της δόσης που θα έρθουν στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η χώρα αποκτά μια μεγάλη ευκαιρία που πλέον είναι στο χέρι της να αξιοποιήσει.

«Για άλλους η δόση θα φέρει ανακούφιση άμεσα, για άλλους αργότερα, για άλλους απλά θα αλλάξει την ψυχολογία. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη δύσκολα θα μπορούσαμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία» εξήγησε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Συρίαςλέγοντας ότι ο«ι μέρες του καθεστώτος Ασαντ είναι πλέον μετρημένες», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην χριστιανική μειονότητα που ζει στη χώρα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της παράνομων μεταναστών, λέγοντας ότι πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει πρωτοβουλίες. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Σαμαράς είπε ότι μόλις γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα υπάρξει συνάντηση με τους επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει βελτίωση της ρευστότητας.

«Τα στοιχεία είναι καθαρά και μετρημένα σε σχέση με το πού θα πάνε τα χρήματα. Όποιος θελήσει να διαβάσει και να μάθει, το κάνει. Καταλαβαίνω την αμηχανία όσων αμφισβητούν τα αποτελέσματα» σημείωσε.

Από "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου