Κιλτίδης προς Παπούλια: «Κηρύξτε την Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη»! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κιλτίδης προς Παπούλια: «Κηρύξτε την Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη»!

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου Να κηρύξουν τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κ...


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Να κηρύξουν τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρώην βουλευτής και υπουργός Κώστας Κιλτίδης, μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να παρακάμψει την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την πληρωμή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. 

Οπως τονιζει ο κ. Κιλτίδης, η απόφαση αυτή περί ανάγκης συνέχισης της είσπραξης του τέλους για λόγους δημοσίου συμφέροντος ήταν το κερασάκι στην «τούρτα» των απανωτών δηλώσεων που δείχνουν τη χώρα μας να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το άρθρο 347 του Κανονισμού Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει ότι χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να ανακτά μέρος της πολιτικής κυριαρχίας της, όπως αυτή ίσχυε πριν από την είσοδό της στην Ε.Ε.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών αναφέρουν συνεχώς ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα επικαλείται ακριβώς για τις αποφάσεις του το γεγονός ότι η χώρα τελεί σε έκτακτη ανάγκη. Προσωπικότητες από άλλες χώρες επισημαίνουν τον κίνδυνο της αναρχίας και του εμφυλίου» λέει ο κ. Κιλτίδης και στη συνέχεια εξηγεί με αδρό τρόπο την πρότασή του:

«Εγκριτοι συνταγματολόγοι, προεξάρχοντος του κ. Χρυσόγονου, δείχνουν τον δρόμο. Η συνθήκη του 1957, όπως ισχύει σήμερα ως κανονισμός λειτουργίας της Ε.Ε., ορίζει στο άρθρο 347 τους λόγους που οδηγούν στην κήρυξη κράτους-μέλους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως συνέβη με το γνωστό εμπάργκο προς τα Σκόπια. Καλείται ο πολιτικός κόσμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειάζεται εθνική πανστρατιά και γενναίες αποφάσεις που συνιστούν την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη σωτηρία της χώρας».

Οπως επισήμανε ο πρώην υπουργός, «ο σεβαστός Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες για την άσκηση εθνικής πολιτικής με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. και με τη συστράτευση όλων των νομικών και δικαστικών ελληνικών και φιλελληνικών δυνάμεων».

Μεταξύ των προτάσεών του κ. Κιλτίδη είναι να μπουν δασμοί σε ανταγωνιστικά προϊόντα και να εφαρμοστούν αγορανομικές διατάξεις που θα κατεβάσουν τις τιμές και θα προστατεύσουν το εισόδημα των πολιτών.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει ψευτοδιλήμματα τα δίπολα «ευρώ ή δραχμή» και «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», ενώ υπογραμμίζει ότι «όσα λάθη κι αν έγιναν στο παρελθόν, όπου κι αν είχαμε φτάσει, δεν άξιζε τέτοια τύχη στους Ελληνες πολίτες από το 2009-2010 και μετά».

O κ. Κιλτίδης τόνισε ότι μετά τον άξονα της Ευρώπης και της νέας Ευρώπης (ΗΠΑ) η επέκταση προς τη Ρωσία είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ουσιώδη υποστήριξη των πολιτικών της Ελλάδας σε δύο βασικούς τομείς: Τον τουρισμό και τη γεωργοδιατροφή. Και αυτό πρέπει να γίνει για ουσιαστικούς λόγους και όχι για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Από "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου