Reuters: Το Κατάρ έβαλε στο μάτι τον αμυντικό τομέα της Ελλάδας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Reuters: Το Κατάρ έβαλε στο μάτι τον αμυντικό τομέα της Ελλάδας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το Κατάρ ενδιαφέρεται για υπό ιδιωτικοποίηση ελληνικές εταιρείες στον το...


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το Κατάρ ενδιαφέρεται για υπό ιδιωτικοποίηση ελληνικές εταιρείες στον τομέα της άμυνας και αναμένεται να υποβάλλει επενδυτικά σχέδια στην ελληνική κυβέρνηση.
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η Ελλάδα δεν προχώρησε, κατά τα συμφωνηθέντα, στην έγκαιρη πώληση περιουσιακών της στοιχείων, αφενός λόγω έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος και αφετέρου λόγω πολιτικής απροθυμίας προώθησης των δομικών μεταρρυθμίσεων.
Οι προβληματικές της επιχειρήσεις στον τομέα της άμυνας, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, είναι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθούν.
Φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, που μίλησε, μετά από τη συνάντησή του στη Ντόχα με τον Πρίγκιπα  Tamim bin Hamad al-Thani στη Doha, για το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ, το οποίο θα εκδηλωθεί μετά την επίσημη επίσκεψη Σαμαρά κατά τους πρώτους μήνες του 2013.
Επιπλέον θα συζητηθούν και άλλοι τομείς πιθανών επενδύσεων, όπως τα ακίνητα (Ελληνικό), που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το Κατάρ.
Το ρεπορτάζ κλείνει θυμίζοντας την υπόσχεση της Ελλάδας να συγκεντρώσει 11 δισ. ευρώ από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων ως το τέλος του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου