ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακοί και ανθέλληνες κατά παραδοχή - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακοί και ανθέλληνες κατά παραδοχή

Μια άκρως διαφωτιστική συνέντευξη έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  Στην συ...


  • Μια άκρως διαφωτιστική συνέντευξη έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
  • Στην συνέντευξη της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αλλά και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν τα Εθνικά Θέματα.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ευχαριστημένη και ανέφερε ότι «ξεκαθαρίσαμε τις όποιες ανακριβείς απόψεις υπήρχαν για τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο των θέσεών μας. Ήταν ένα απολύτως εποικοδομητικό ταξίδι και, πιστέψτε με, αυτό δεν είναι σχήμα λόγου», δηλαδή στις ΗΠΑ ο Τσίπρας εξέφρασε ενώπιον του Νο2 του ΔΝΤ τις αληθινές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ισχύουν υπεράνω όλων των κυβιστήσεων και των αλλαγών πλεύσης για την υφαρπαγή ψήφων από αφελείς.

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν λένε τα ΜΜΕ, ώστε να τις μάθουν και οι Έλληνες, προκειμένου να έχουν μια σφαιρική άποψη για το τι ψηφίζουν; Ως γνωστόν στην σύγχρονη πολιτική ορολογία έχει επιβληθεί ο όρος «αντιευρωπαϊστές» για όσους είναι αντιμνημονιακοί – εντός ή εκτός εισαγωγικών – αφού στην κυβερνητική – μνημονιακή προπαγάνδα η καταγγελία του μνημονίου ισούται με έξοδο από την ευρωζώνη. Ασχέτως αν αυτό αληθεύει ή όχι – που δεν αληθεύει – ο όρος αυτός έχει επικρατήσει για να περιγράψει το αντιμνημονιακό ρεύμα στην κοινωνία. Τι είπε, λοιπόν, η κ. Δούρου σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συστηματική προσπάθεια κύκλων ποικίλων και διαπλεκόμενων συμφερόντων να παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως μια ανεύθυνη, στην καλύτερη περίπτωση, επικίνδυνη, στη χειρότερη, πολιτική δύναμη, που πρεσβεύει, για παράδειγμα αντιευρωπαϊκή πολιτική»

Κοινώς, για να το πούμε και στα Ελληνικά η κ. Δούρου μόνο «Ζήτω το Μνημόνιο» δεν είπε, ερμηνεύοντας φυσικά τα συμπεράσματα των συναντήσεων που είχε ο Τσίπρας στις ΗΠΑ με αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΔΝΤ.

Όσον αφορά τα Εθνικά Θέματα η κ. Δούρου δεν επεφύλαξε καμία έκπληξη ή κυβίστηση, αφού κάτι τέτοιο δεν απαιτείται για να γίνουν αρεστοί στους πέραν του Ατλαντικού διεθνείς επικυρίαρχους και τοκογλύφους. Οι εθνοπροδοτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τους «κάνουν», χωρίς να απαιτούνται αλλαγές. Για το Μακεδονικό είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της απόδοσης του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σκοπιανούς, με γεωγραφικό προσδιορισμό και για την Κύπρο μίλησε για δικοινοτική – διζωνική λύση, δηλαδή εξέφρασε 100% ανθελληνικές και φιλοαμερικανικές θέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου