Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε σήμερα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» ο «σκληροπυρηνικός», πρώην συνταγματάρχης της Χούντας και πρωτοστάτη...


Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε σήμερα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» ο «σκληροπυρηνικός», πρώην συνταγματάρχης της Χούντας και πρωτοστάτης του πραξικοπήματος του 1967, Νικόλαος Ντερτιλής.

Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, έχει αρνηθεί στο παρελθόν να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, για «λόγους αρχής», όπως πολλές φορές είχε δηλώσει.

Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας, σύμφωνα με τους οικείους του, της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

 Ο 90χρονος έγκλειστος Ντερτιλής, μάλιστα, δεν είχε παραστεί στην κηδεία του γιου του, καθώς δεν ήθελε να καταθέσει σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση των φυλακών, ακόμη και μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να διευκολυνθεί, εφόσον θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου