Όλοι οι άνθρωποι του…Προξένου! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Όλοι οι άνθρωποι του…Προξένου!

Η «αφρόκρεμα» των τουρκοπρακτόρων της Θράκης (που παριστάνουν και τους…Έλληνες πολίτες) σε ταξιδάκι αναψυχής και…οθωμανικής ιστοριοδιφίας...


Η «αφρόκρεμα» των τουρκοπρακτόρων της Θράκης (που παριστάνουν και τους…Έλληνες πολίτες) σε ταξιδάκι αναψυχής και…οθωμανικής ιστοριοδιφίας στην Ανατολική Θράκη, παρέα με τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ!

    Ο τίτλος του δημοσιεύματος παραπέμπει βεβαίως στη γνωστή ταινία του Άλαν Πάκουλα «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» με τους Ρέντφορντ και Χόφμαν. Ε, εντάξει, σκάνδαλο τύπου Γουότεργκεϊτ στα μέρη μας δεν έσκασε ακόμη (αν και με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων γίνεται και εδώ κυριολεκτικά ο κακός χαμός), είδαμε όμως το δημοσίευμα της «Μπιρλίκ»και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και το θυμηθήκαμε, καθότι και ο πρόξενος ήταν εκεί και (σχεδόν) όλοι οι βασικοί του υπάλληλοι από Κομοτηνή και Ξάνθη. Πού; Μα σε ταξιδάκι αναψυχής και…τουρκο-ιστορικής περιήγησης στην Αίνο της Ανατολικής Θράκης. 

Εκεί δηλαδή όπου πήγε οΙλχάν Σενέρ πριν από λίγες μέρες  μαζί με την κουστωδία του, που την αποτελούσαν ο πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου και μια ομάδα από εκπροσώπους του μειονοτικού τύπου με όλα τα γνωστά…λουλούδια (Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, Τζεγκίζ Ομέρ, Ταχσίν Ιλχάν, κλπ).

    Τι έκανε λοιπόν εκεί αυτή η παρεούλα; Τα εξής:

    1) Επισκέφτηκε αρχικά τον έπαρχο Αίνου Φατίχ Μπαϊσάλ στο γραφείο του, στο κτίριο του Διοικητηρίου, όπου παραβρέθηκαν και άλλοι ντόπιοι επίσημοι, όπως ο φρούραρχος Χακτάν Οζτούρκ, ο δήμαρχος Αίνου Αχμέτ Τσαγίρ, ο εισαγγελείς Γιουσούφ Μπαχαντίρ Οζάϊ και Αλή Κιλίντς, οι δικαστές Οζγκιούρ Καπουτζού και Εμινέ Σαλτ Κιλίντς, ο αστυνομικός διευθυντής Μουράτ Ουτσάρκαι κάποιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι.

    2) Mετά τη συνάντηση, συνοδεία του επάρχου Μπαϊσάλ, ακολούθησαν επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της περιοχής (όπως βλέπετε και στην 1η φωτογραφία),δηλαδή στο τζαμί Φατίχ, στο ιστορικό λιμάνι της περιοχής, που λειτουργούσε για πολλά χρόνια την εποχή των Οθωμανών, στο ευρισκόμενο στην ίδια περιοχή Πέτρινο Σπίτι, όπου σύμφωνα με μια φήμη είχε μείνει κάποτε επί τρεις μέρες και τρεις νύχτες ο Οθωμανός σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής(σ.σ. γουάου!), στον τάφο του Χας Γιουνούς Μπέη και στο παλιό τουρκικό νεκροταφείο, όπου και έγινε ενημέρωση για τα μνημεία από τους υπαλλήλους.

    3) Στη συνέχεια, ο έπαρχος Μπαϊσάλ παρέθεσε γεύμα στους μουσαφίρηδες, παρουσία και του δημάρχου Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ, όπως και του επάρχου Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ.

    4) Και τέλος οι «συντοπίτες» μας παρέα με το αφεντικό τους, επισκέφτηκαν και ένα χωριό της κοινότητας Σουλτανίτζε, στο οποίο κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι που ήρθαν από την Βουλγαρία. 

Μιλώντας εκεί ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ (2η φωτογραφία), ευχαρίστησε για τη φιλοξενία εκ μέρους του έπαρχου Αίνου, έδωσε σύντομες πληροφορίες για την… “Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης” (σ.σ. ε πώς, να μην μάθουν δηλαδή και τίποτε οι άνθρωποι για τους εδώ…Τούρκους αδελφούς τους;), ενώ απηύθυνε και στους ντόπιους το σύνηθες μήνυμα τουρκο-ενότητας, λέγοντας πως «εμείς σας βλέπουμε σαν συμπολίτες μας. Ο Αλλάχ ας μας βοηθάει όλους. Ο Αλλάχ να μην επιτρέψει ζημιά σε αυτά τα χώματα. Πάντοτε πρέπει να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο. Εάν είστε ισχυροί, είμαστε και εμείς. Ο αιώνας που έρχεται στον κόσμο θα είναι ο δικός μας αιώνας. Ο Αλλάχ ας μας ανοίγει τον δρόμο».

Από "Προξενείο Στοπ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου