Πώς το Μετρό από ευλογία γίνεται πληγή! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πώς το Μετρό από ευλογία γίνεται πληγή!

Ζούμε στην χώρα του παραλόγου…! Το αστείο στην όλη υπόθεση με το μετρό, είναι ότι πρόκειται για "ψυχοπαίδια" της ΝΔ που τ...


Ζούμε στην χώρα του παραλόγου…!

Το αστείο στην όλη υπόθεση με το μετρό, είναι ότι πρόκειται για "ψυχοπαίδια" της ΝΔ που τους διόρισε, που εξέλεξαν ως "εκπροσωπό" τους, έναν υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να υπερασπιστεί τα "κεκτημένα τους" έναντι της ίδιας της ΝΔ. Μια μικρογραφία του ελληνικού κράτους.

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Ένα πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή διαπίστωνε αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού στο μετρό, κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο του 2009. Ενώ επιπρόσθετα ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στην ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), αποκαλύφθηκε ότι αρκετοί προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά (για παράδειγμα κοινό τόπο καταγωγής, κατά κύριο λόγο τους νομούς Λαρίσης και Ροδόπης), ήταν εργαζόμενοι σε γραφεία βουλευτών και γενικών γραμματέων, ενώ τα βιογραφικά ορισμένων είχαν σταλεί από το φαξ τέως υπουργού ΠΕΧΩΔ.Ε.

Επίσης, πολλές φορές η συνέντευξη πρόσληψης γινόταν μετά την πρόσληψη (!), ενώ για 17 από αυτούς έγινε πρόσληψη, τη στιγμή που υπήρχε αρνητική αξιολόγηση από τα στελέχη της εταιρείας / σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή, οι εν λόγω προσλήψεις επιβάρυναν σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες του μετρό της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά η εταιρεία να εμφανίσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009.

Έτσι λοιπόν το μετρό μετατράπηκε από ... ευλογία για την πόλη σε κατάρα. Σε προβληματική επιχείρηση. Και τώρα έρχονται οι "απεργοί" - πελάτες των συστημικών κομμάτων, που τα έσπασαν με τους "θείους" τους στα υπουργεία να απεργήσουν και να σπάνε τα νεύρα των Αθηναίων πολιτών. Γιατί το κράτος τους κόβει τους μισθούς. 
Και η κυβέρνηση κάνει επίδειξη "τσαμπουκά" ενάντια σε εργαζόμενους, στους οποίους το πρόβλημα δημιούργησε η προκατοχός της (του ίδιου κόμματος) προκειμένου να βολέψει τους φίλους της. 


Από "Ελεύθερο Κόσμο"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου