Η Αλβανία κήρυξε «persona non grata» τον Παππά της Χρυσής Αυγής! (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Αλβανία κήρυξε «persona non grata» τον Παππά της Χρυσής Αυγής! (Video)

Στον κατάλογο με τα ανεπιθύμητα για την Αλβανία πρόσωπα καταχωρήθηκε το όνομα του βουλευτή επικρατείας της Χρυσής Αυγή κ. Χρήστου Παπ...


Στον κατάλογο με τα ανεπιθύμητα για την Αλβανία πρόσωπα καταχωρήθηκε το όνομα του βουλευτή επικρατείας της Χρυσής Αυγή κ. Χρήστου Παππά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ.

Μετά από τις δηλώσεις του για αυτονομία αλλά και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Βόρειο Ήπειρο, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εντμόντ Παναρίτι, τον κήρυξε «persona non grata».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναριτι έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να μην ξαναεπιτρέψει την είσοδο του Έλληνα εθνικιστή στην Αλβανική επικράτεια.

Τσάμηδες: Να κηρυχθεί «persona non grata» ο Παππάς της Χρυσής Αυγής

Η Νεολαία των Τσάμηδων «Λέσχη των Νέων Πατριωτών» καθως και ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος  PDIU, Shpetim Idrizi, απαίτησαν σήμερα από την αλβανική κυβέρνηση να κηρύξει «persona non grata» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά μετά τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News24.

 «Οι χθεσινές δηλώσεις ενός βουλευτή της ελληνικής βουλής, πως η Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει με στρατό στην Αλβανία πρέπει να θέσουν σε κίνηση όλες τις αλβανικές αρχές σχετικά με τα επικίνδυνα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Οι δηλώσεις του Χρήστου Παππά, το κόμμα του οποίου εκπροσωπεί το 7 τοις εκατό του ελληνικού εκλογικού σώματος και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τα ποσοστά αυτά τείνουν να αυξηθούν, είναι ένα κακό σημάδι για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Εμείς δεν φοβόμαστε. Ο δειλός Παππάς μόλις πριν από δύο μήνες επέστρεψε από την μέση του δρόμου, όταν είδε το μπλόκο που είχαν στήσει στην Κλεισούρα οι Νέοι Πατριώτες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Νεολαίας των Τσάμηδων.

Σύμφωνα με την «Λέσχη των Νέων Πατριωτών», "το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας έχει πατριωτικό και συνταγματικό καθήκον την προστασία της αξιοπρέπειας του έθνους, η οποία προσβλήθηκε χθες από ένα άτομο επικίνδυνο για την ίδια του την κοινωνία". 

Οι δηλώσεις του Χρήστου Παππά στο αλβανικό κανάλι

Για την Αλβανία: Το αλβανικό κράτος είναι δημιούργημα των ξένων δυνάμεων, κυρίως της Ιταλίας και της Αυστροουγγαρίας. Δεν υπάρχει αλβανικό έθνος και η αλβανική εθνική συνείδηση δημιουργήθηκε πριν από 100 χρόνια. Το αλβανικό κράτος αποτελείτε από διάφορους λαούς από τους οποίους οι μισοί έχουν ελληνική καταγωγή. Ο εθνικός τους ήρωας,  ο Γεώργιος Καστριώτης, είναι έλληνας όπως και η ερυθρόμαυρη σημαία του που έχουν σήμερα είναι βυζαντινή.

Για τη Βόρειο Ήπειρο: Δεν υπάρχει Βόρειος και Νότιος Ήπειρος αλλά μία και είναι ελληνική. Η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση του κατεχόμενου κομματιού από την Αλβανία. Αν χρειαστεί στρατός θα το κάνουμε. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 που προβλέπει την αυτονομία της Βόρειου Ηπείρου είναι ακόμα σε ισχύ και η Αλβανία οφείλει να το σεβαστεί.   

Για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις: Οι αλβανοί το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για τα εγκλήματα που έκαναν στην Ελλάδα γιατί οι μισοί φυλακισμένοι στην Ελλάδα είναι αλβανοί. Το εμπόλεμο είναι σε ισχύ και δεν μπορεί να καταργηθεί με μία δήλωση του Παπούλια αλλά να περάσει στην Βουλή. Αν δεν είναι το ελληνικό κράτος σε πόλεμο με τους αλβανούς, είναι η Χρυσή Αυγή! 

Είπε ακόμα πως ας μην ενθαρρύνονται οι αλβανοί από την κρίση γιατί η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολα αυτή τη στιγμή οικονομικά αλλά είναι ένα κράτος με ισχυρό στρατό ενώ ο στρατός της Αλβανίας είναι ανύπαρκτος.

Δείτε την συνέντευξη του Χρήστου Παππά στην αλβανική τηλεόραση




Από "Αυτόνομη"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου