Αποκαλυπτικό: Η Τρόικα θέλει τις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο στον Καιάδα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αποκαλυπτικό: Η Τρόικα θέλει τις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο στον Καιάδα

Ένα σημερινό άρθρο στο site της freepen με έκανε να γράψω λίγες γραμμές για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το πώς βλέπουν τις ευπαθείς ομ...


Ένα σημερινό άρθρο στο site της freepen με έκανε να γράψω λίγες γραμμές για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το πώς βλέπουν τις ευπαθείς ομάδες οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και με πόση αδιαφορία κοιτάει η κυβέρνηση Σαμαρά ανίκανοι να τους προστατεύσει.
Του Κώστα Βουκελάτου
voukelatosΤο άρθρο αυτό αναφερόταν σε αυτά που είπε ο Ολι Ρέν για την διακοπή του φαρμάκου Erbitux που είναι απαραίτητο για τον καρκίνο και κατασκευάζεται από την Γερμανική εταιρία Merck. Την ερώτηση έκανε ο Ευρωβουλευτής τους Σύριζα Νίκος Χουντής ρωτώντας απλά γιατί διεκόπη η προμήθεια του αντικαρκινικού φαρμάκου προς τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία επισημαίνοντας ότι η έλλειψη του φαρμάκου θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και η διακοπή αντίκειται στην αρχή της καλής πίστης.
Ξέχασε όμως σε ποιους μιλάει γιατί πήρε την απάντηση από τον ίδιο τον Επίτροπο Όλι Ρέν κάνοντας απλά μια περιγραφή για τον κανονισμό πληρωμής των προμηθευτών του δημοσίου Η ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση απλά εκτελεί και καταδικάζει τις ευπαθείς ομάδες κατά εντολή της ΤΡΟΙΚΑ αδιαφορώντας για την ζημιά που θα προκαλέσουν στο βοιωτικό τους επίπεδο και στην υγεία τους οι αποφάσεις τους.

Παρακάτω αναφέρω ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνουν με τι έχουν να κάνουν καθημερινά οι ευπαθείς ομάδες και ο αγώνας που δίνουν για δικαιοσύνη και επιβίωση αντιμετωπίζοντας ανεπαρκείς, αδιάφορους και ανίκανους λειτουργούς.
Πριν από λίγες ημέρες 28.1.2013, ένα νέος κανονισμός που αφορά φάρμακα αποφασίστηκε στο πόδι από τον ΕΟΠΥΥ και αναρτήθηκε αιφνιδιαστικά στην σελίδα των αποφασίζουμε και διατάζουμε . Αυτή η απόφαση είχε σαν στόχο τα άτομα με Σακχαρώδη διαβήτη γενικά και ειδικά τους τύπου Ι με αποτέλεσμα να θορυβήσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ η οποία εξέδωσε διαμαρτυρία και την κοινοποίησε σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Αναφέρει με λεπτομέρεια το τι προβλήματα θα δημιουργήσει αυτή η ανάλγητη και εγκληματική απόφαση που μυρίζει εντολή Γιάννη Στουρνάρα.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που έκανε η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 49

Παρέμβαση ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:
Η νέα εγκύκλιος για την παροχή αναλωσίμων υλικών θα οδηγήσει τα άτομα με διαβήτη στον Καιάδα βαρύτατων επιπλοκών
εάν δεν εκδοθεί άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιος!!!

Η νέα εγκύκλιος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αφορά στα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση στους συνανθρώπους μας με σακχαρώδη διαβήτη τονίζει σε έγγραφό της προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Ελ Παπαγεωργόπουλο η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ ως δευτεροβάθμιος κοινωνικοσυνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας.

Οι φόβοι, η αναστάτωση και η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένοι αφού ο νέος τρόπος συνταγογράφησης που προτείνεται στην εγκύκλιο -παραπεμπτικό ή διατακτική – παραπέμπει στο ότι οι ασφαλισμένοι άτομα με διαβήτη θα πρέπει να πληρώνουν όλο το κόστος της δαπάνης των αναλωσίμων στα φαρμακεία και στη συνέχεια να καταθέτουν στα ταμεία τους την απόδειξη για να αποζημιωθούν μετά από 2, 3, 4 και 5 μήνες ίσως και περισσότερους!!

Για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να εκδώσει εγκύκλιο στην οποία θα διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι άτομα με διαβήτη παρόλο που τα αναλώσιμα θα αναγράφονται σε διατακτική ή παραπεμπτικό θα πληρώνουν στα φαρμακεία ΜΟΝΟ το ποσοστό συμμετοχής τους, όπως αυτό ορίζεται στο νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη της χώρας απαιτούν εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων και πολιτικών που θα διασφαλίσουν την πρόσβασή τους στη θεραπευτική τους αγωγή. Δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να γίνουν θύματα της αδυναμίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τρίτους. Δεν θα δεχτούν κοντόφθαλμες πολιτικές που θα οδηγήσουν σε αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών για την υγεία στο άμεσο μέλλον.
Εγώ σαν παρατηρητής και άμεσα ενδιαφερόμενος λόγο του γιού μου ο οποίος πάσχει από Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι έχω να αναφέρω ότι το μηναίο κόστος για την αγορά μόνο αναλωσίμων είναι 200 έως 250€ ανάλογα το φαρμακείο και για να αποζημιωθείς από τον ΕΟΠΥΥ χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα χρόνο για να πάρεις τα πρώτα λεφτά που είχες δώσει πριν από ένα χρόνο.
Άρχισαν με τα επιδόματα και όσα περισσότερα μπορούν να υπεξαιρέσουν από τις ευπαθείς ομάδες κατά εντολή της ΤΡΟΙΚΑ, συνεχίζουν με τα φάρμακα με αποτέλεσμα να οδηγούν αυτές τις ψυχές σε θάνατο γιατί έτσι επιτάσσει η ΤΡΟΙΚΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ και καλό θα ήταν ο Σαμαράς να διορθώσει ότι ανεξέλεγκτο και άδικο προσπαθεί να συντελεστεί από ανίκανούς, αδιάφορους και ανεπαρκείς υπαλλήλους του κράτους Υπουργοί του είναι οι σύμβουλοι των Υπουργών του είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου