«Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης;

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική…! «Λαβράκι» έπιασαν οι αστυνομικές αρχές στον Βελεβεντό καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ...


Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική…!

«Λαβράκι» έπιασαν οι αστυνομικές αρχές στον Βελεβεντό καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ληστείες στο ΤΤ και την ΑΤΕ είναι καταζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, οι ίδιοι φέρεται να έχουν συμμετάσχει στην αιματηρή ληστεία της Πάρου το περασμένο καλοκαίρι που έχασε τη ζωή του ένας πολίτης.

Οι άλλοι δύο νεαροί που συνελήφθησαν είναι φοιτητές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι δύο πρώτοι που φέρονται να είναι μέλη των «Πυρήνων» ερευνάται αν έχουν συμμετάσχει και σε άλλες εμπρηστικές επιθέσεις ή ακόμη και στο χτύπημα στο εμπορικό κέντρο The Mall. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των δύο είναι ο γνωστός «Τοξοβόλος» της πλατείας Συντάγματος, ο κουκουλοφόρος που είχε φωτογραφηθεί να σημαδεύει με τόξο και να ρίχνει βέλη σε μια παλαιότερη διαδήλωση. Ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής είχε συλληφθεί καθώς είχαν βρεθεί αποτυπώματά του σε καταλύματα των Πυρήνων ενώ ήταν ύποπτος και για μια συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, αν και είχε αρνηθεί τα πάντα.

To χρονικό

Χτύπημα «ανταρτών» θύμιζε η πρωτοφανής διπλή ληστεία 8 κουκουλοφόρων με βαρύ οπλισμό, κυρίως Καλάσνικοφ που έγινε ταυτόχρονα χθες το πρωί σε δύο τραπεζικά υποκαταστήματα στο Βελβεντό Κοζάνης, σε απόσταση 100-150 μέτρων μεταξύ τους.

Η «καταδρομική» επιχείρηση έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, λίγο μετά τις 10 το πρωί και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της Κοζάνης και των γειτονικών νομών, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι είχαν καταφέρει να συλλάβουν τέσσερις από τους δράστες.

Ο τρόπος που έγινε η διπλή «έφοδος» και η σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της να συνδέουν την υπόθεση με δίκτυα τρομοκρατίας και γι' αυτό να εμπλέκεται και η αντιτρομοκρατική.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι νεαροί 25-30 ετών, Έλληνες, που κατοικούν στην Αθήνα και είχαν μεταβεί στο Βελβεντό ειδικά για τις ληστείες, ενώ κρατούν τα στόματά τους κλειστά, αρνούμενοι κάθε συνεργασία με την αστυνομία. Φέρονται πως κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πως χτύπησαν τις δύο τράπεζες αναζητώντας χρήματα για να ενισχύσουν το «επαναστατικό» ταμείο.

Οι τρεις από τους δράστες επέβαιναν σε φορτηγάκι που ακινητοποιήθηκε δύο ώρες μετά το διπλό «χτύπημα» στο κέντρο της Βέροιας. Ο τέταρτος βρέθηκε και συνελήφθη στο ορυχείο Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ, κοντά στο ακατοίκητο χωριό Κόμανος της Πτολεμαϊδας, την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ένα άλλο βαν, με σκοπό να εξαφανίσει το γενετικό υλικό των δραστών από το εσωτερικό του. Ήταν ντυμένος γιατρός και το βαν ήταν μετασκευασμένο με διακριτικά ασθενοφόρου.

Από "Ημερησία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου