Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » Θα κάνουν την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει μονόδρομος!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Κανένας δεν είπε ποτέ ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον, σε περιόδους κρίσεων. Και η επικοινωνιακή διαχείριση είναι ακόμα δυσκολότερο έργο. Όταν μάλιστα τα «μέσα» αφθονούν και αρκετοί πολιτικοί αναζητούν να επικαλύψουν την ανεπάρκεια του ….έργου τους, με επικοινωνιακές πομφόλυγες.
Όμως, όταν ένας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, έμπειρος καθώς λέγεται, δεν μπορεί να εκτιμήσει τις συνέπειες των λεγομένων του και ουσιαστικά ακυρώνει όλη τη στρατηγική της κυβέρνησης, τότε αναρωτιέσαι τι μπορεί να πετύχει αυτή η κυβέρνηση;
Η κυβέρνηση Σαμαρά,  δεδομένου ότι προέκυψε ως αποτέλεσμα συμβιβασμού, υποχρεούται να τηρεί κάποιες ισορροπίες. Διαφορετικά μπορεί πολύ εύκολα, από έναν Μέργο, να βρεθεί σε πολιτικό κενό. Και η χώρα, ομοίως.
Λογικώς, επομένως, τίθεται το ερώτημα: Πρόκειται, απλώς και μόνο, περί κακής αισθήσεως του πολιτικού timing; Απουσία πολιτικού κριτηρίου ή ο κ. Μέργος, ανέλαβε να προλειάνει το έδαφος για τα επερχόμενα;
Ό,τι εκ των ανωτέρω  αν  συμβαίνει οι άνθρωποι του Υπουργείου Οικονομικών είναι επικίνδυνοι ερασιτέχνες!
Οι δηλώσεις Μέργου υπονομεύουν ουσιαστικά ό,τι προσπάθειες έχουν καταβληθεί τους τελευταίους μήνες για να αλλάξει το κλίμα.
Προσφέρουν επιχειρήματα στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κλιμακώσει την κριτική του.
Προκαλούν περαιτέρω αμφιβολία στην κοινωνία για το αύριο και ενισχύουν το φόβο.
Δίνουν την ευκαιρία στους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους (αφού ο κ. Μέργος χρεώνεται στη ΝΔ) να φιλοτεχνούν λαϊκό πρόσωπο, έστω προσωπείο.
Τι απομένει; Μια «ανάλγητη» ΝΔ που  θέλει να ροκανίσει τον βασικό μισθό! Και αποτελεί τραγική ειρωνεία αυτή την διαπίστωση να την κάνει ένας κατά τεκμήριο υψηλόμισθος που και αν ακόμα αποπεμφθεί από τη θέση του Γραμματέα, τον περιμένει η …θαλπωρή και η ασφάλεια της καθηγητικής έδρας;
Είναι, λοιπόν, εύκολο να νομοθετείς και να προτείνεις μέτρα όταν αυτά δεν σε αφορούν! Γιατί δε δοκιμάζει ο κ. Μέργος να ζήσει ένα χρόνο με το βασικό μισθό ή με καθόλου μισθό, όπως το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων.
Ξέρω, κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι μπορεί και να έχουμε συμφωνήσει για την επανεξέταση του κατώτατου μισθού. Να το δεχτώ ότι είναι έτσι, αλλά αυτό θα συμβεί, αν αποτύχουν τα μέτρα και το πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Μα δεν είναι δουλειά του κ. Μέργου να  προσπαθεί να αποτρέψει το χειρότερο σενάριο; Αν κατατεθεί στο τραπέζι πρόταση για νέα μείωση του βασικού μισθού, αυτό θα σημάνει ότι ο κ. Μέργος και οι συν αυτώ, απέτυχαν!
Όμως, αυτό δεν είναι το χειρότερο.
Δηλώσεις σαν αυτές του κ. Μέργου, πολύ φοβούμαι ότι θα κάνουν την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει μονόδρομος!
Γιατί, ο απελπισμένος και ο άνεργος τι άλλο χειρότερο μπορεί να περιμένει από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης;
ΚΡ


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου