Προκαλούν οι μουσουλμάνοι αντιδήμαρχοι της Κομοτηνής! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προκαλούν οι μουσουλμάνοι αντιδήμαρχοι της Κομοτηνής!

Μετωπική επίθεση κατά της “τροπολογίας για τους ιμάμηδες” και από τους μειονοτικούς αντιδημάρχους – και δημοτικούς συμβούλους της πλειο...


Μετωπική επίθεση κατά της “τροπολογίας για τους ιμάμηδες” και από τους μειονοτικούς αντιδημάρχους – και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας – του Δήμου Κομοτηνής, με μία ανακοίνωση γεμάτη προκλητικές ανοησίες, υστερίες και…σύνδρομα καταδίωξης!

    Φυσικά από τον χορό των δηλώσεων και των καταγγελιών ως προς το ζήτημα της επίμαχης τροπολογίας δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι γνωστοί ψηφοτσομπάνηδες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για τους τέσσερις μειονοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας (σ.σ. πασοκικής) παράταξης του Δήμου Κομοτηνής, οι τρεις εκ των οποίων έχουν ή είχαν έως τώρα και θέσεις αντιδημάρχων. Ο λόγος για τον Λεβέντ Ισμαήλ, νυν Αντιδήμαρχο Υποδομών & Πολεοδομίας, τον (έως πρόσφατα) προκάτοχό του στο ίδιο πόστο Ριντβάν  Μολλά Ισά, τον (επίσης έως πρόσφατα) Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής (=Καθαριότητας) Μεχμέτ Δεβετζήογλου (2η φωτογραφία) και τον (σκέτο) δημοτικό σύμβουλο Ερτζάν Κιοσέ.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιοι από τους παραπάνω έχουν και παλαιότερα προκαλέσει με την παρουσία τους σε προξενικές εκδηλώσεις (κι ας μην δείχνουν να είναι βέβαια – λόγω…κεμαλοφροσύνης – στο πρώτο πλάνο των επιλογών και των…γούστων του κυβερνώντος ΑΚΠ), ενώ ειδικά όσον αφορά τον κύριο Μολλά Ισά,έχουμε και παλαιότερα αναφερθεί εκτενώς στο «Προξενείο-Στοπ» σε κάποιες…δράσεις του (βλ. π.χ. Ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά σε…νέες περιπέτειες!, ενώ ακόμη – στην 3η φωτογραφία – τον βλέπετε πρώτο από αριστερά, όταν πήγε τον περασμένο Αύγουστο να ευχηθεί για το Μπαιράμ στο Προξενείο, μαζί πάλι με τον Δεβετζήογλου, τους δύο τουρκόψυχους δημάρχους Ιάσμου Ισμέτ Καντί και Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, αλλά δυστυχώς και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη). 

Κυρίως όμως βέβαια είχαμε αναφερθεί στην παρουσία του Μολλά Ισά σε εκδήλωση του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) στην Κωνσταντινούπολη (γεγονός για το οποίο είχε τότε διαμαρτυρηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική παράταξη του «Σπάρτακου» – σχετικά βλ: Αντιδήμαρχος της Κομοτηνής στις αρχαιρεσίες παρακρατικού αλυτρωτικού συλλόγου της Τουρκίας!). Να πούμε όμως επίσης και ότι ο αξιότιμος κύριος Δεβετζήογλου, πέραν των άλλων, όχι μόνο διατηρεί παραθεριστικό κτίσμα σε παραλία του Νομού Ροδόπης μέσα σε έναν παράνομο αυθαίρετο οικισμό περίπου 400 οικημάτων, αλλά είναι και ο πρόεδρος του…συλλόγου που ίδρυσαν οι καταπατητές – ιδιότητα όμως που ουδεμία…συστολή του προκαλούσε, ώστε να υπογράφει (ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας) ρυθμίσεις για τέλη καθαριότητας των συμπαραβατών του (πρόκειται για το σκάνδαλο που πάλι η παράταξη του «Σπάρτακου» ανέδειξε πέρυσι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σχετικά βλ.  Παράνομο το καθεστώς του οικισμού παραλίας Μέσης, λέει ο Ν.Δαπέργολας!).

    Πέρα όμως από το (όποιο) ποιον των λεγάμενων και την έως σήμερα όχι και τόσο…καλή «έξωθεν μαρτυρία» κάποιων εξ αυτών, σημασία έχει ασφαλώς και το…ποιόν του δημοσίου λόγου που αποφάσισαν να εκφέρουν σε σχέση με ένα καυτό θέμα των ημερών, ένα θέμα που πολεμήθηκε λυσσαλέα από το Προξενείο και τα όργανά του (και συνεπώς βέβαια προσφέρεται για…εκδουλεύσεις και εκφράσεις υποτέλειας προς τα…αφεντικά). Μόνο που εδώ το παράκαναν. 

Γιατί, υπερθεματίζοντας σε τουρκισμό ακόμη και σε σχέση με τις ανακοινώσεις του DEB ή της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας», τα τέσσερα παληκάρια εξέδωσαν ένα κείμενο που μόνο από τον αφρισμένο παραληρηματικό λόγο του εριτίμου κυρίου Τζεγκίζ Ομέρ μοιάζει κάπως να…υστερεί. Ένα κείμενο γεμάτο απίστευτες βλακείες, όπου γίνεται λόγος για…αντιμουσουλμανικά «δεξιά τόξα» (που λειτουργούν με την ανοχή και του…ΠΑΣΟΚ), για οπισθοδρομικές τροπολογίες που θα πάνε τη μειονοτική εκπαίδευση πίσω στην εποχή της…Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (μπα, δηλαδή δεν ήτανε καλά τότε – ή μήπως μιλάει τώρα το…κεμαλικό αίμα που, ως προαναφέραμε, κυλάει στις φλέβες κάποιων από τους συντάκτες της ανακοίνωσης;), για επικείμενη πρόσληψη ως ιμάμηδων ατόμων αμφίβολης μόρφωσης (σ.σ. ε, προφανώς ο Μέτε και οι λοιποί χαφιέδες του Προξενείου είναι επαρκέστεροι και αντικειμενικότεροι κριτές του…επιπέδου μόρφωσης σε σχέση με τη νόμημη Μουφτεία και το Υπουργείο Παιδείας!), έως και για «εκδίκηση της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της αποτυχίας της στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη Δυτική Θράκη» και δεδομένου ότι ούτε και στο μέλλον «προσδοκά πλέον ψήφους από την μειονότητα με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται εκδικητικά απέναντί της»! Ολόκληρη η ανακοίνωση (που τη βρήκαμε στο μειονοτικό περιοδικό «Αζιλίκτσα») έχει ως εξής:

    «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των Δεβετζήογλου Μεχμέτ, Ισμαήλ Λεβέντ, Κιοσέ Ερτζάν, Μολλά Ισά Ριντβάν (μειονοτικών συμβούλων Δήμου Κομοτηνής) σχετικά με τον διορισμό 240 ιμάμηδων στις Μουφτείες από πλευράς του Ελληνικού Kράτους.

    Οι παραπάνω μειονοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κομοτηνής καταδικάζουμε την αποδοχή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει ορισμένες αλλαγές στον Νόμο του 2007 σχετικά με το διορισμό 240 ιμάμηδων στις Μουφτείες από πλευράς του Ελληνικού κράτους, όπως είχαμε καταδικάσει και τον ίδιο το Νόμο το 2007.

    Είναι πασιφανές ότι η τροποποίηση αυτή έγινε πρόχειρα και βιαστικά χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας.

    Η τροπολογία αυτή πέρασε χάρη στην υποστήριξη του «δεξιού τόξου» Νέας Δημοκρατίας – Ανεξάρτητων Ελλήνων – Χρυσής Αυγής, καθώς και με την ανοχή του ΠαΣοΚ. Συγχαίρουμε τους μειονοτικούς βουλευτές, πρώτον τον κύριο Αχμέτ Χατζηοσμάν και τους Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ για την αρνητική στάση που κράτησαν απέναντι στην τροπολογία αυτή.

    Σε μία τόσο δύσκολη και σκληρή εποχή το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να συζητά την εύρεση λύσεων για την οικονομική κρίση και να ψηφίζει ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι μία οπισθοδρομική τροπολογία που θα πάει την μειονοτική εκπαίδευση στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δεν απαντά σε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της μειονότητας. Αντίθετα αυτό που επιδιώκει είναι να κατεδαφίσει την μειονοτική εκπαίδευση. Η θρησκεία στα παιδιά της μειονότητας θα διδάσκεται από άτομα αμφιβόλου μόρφωσης. Τα παιδιά αυτά που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες λόγω διγλωσσίας τους θα αναγκαστούν να μάθουν και τρίτη γλώσσα.

    Στη Συνθήκη της Λοζάννης προβλέπεται ότι η μειονότητα στην Δυτική Θράκη διοικεί τα δικά της θρησκευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επίσης η Ευρωπαϊκή Συμφωνία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει θέσει υπό προστασία το δικαίωμα των ατόμων να επωφελούνται από την ελευθερία θρησκείας, μέσω της προσευχής και της παιδείας.

    Κατά την γνώμη μας η τροπολογία αυτή είναι η εκδίκηση της Νέας Δημοκρατίας λόγω της αποτυχίας της στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη Δυτική Θράκη. Η Νέα Δημοκρατία δεν προσδοκά πλέον ψήφους από τη μειονότητα και έτσι συμπεριφέρεται εκδικητικά απέναντί της. Είναι λυπηρό να απειλείται τόσο εύκολα το μέλλον των παιδιών μας.

    Λυπούμαστε και ελπίζουμε ότι το λάθος αυτό θα αποκατασταθεί σύντομα»…

    Αναμφίβολα λυπούμαστε κι εμείς, γιατί τέτοιες απερίγραπτες μπούρδες (και εννοούμε από ανθρώπους που είναι σίγουρα πιο…εχέφρονες από κάτι ξεσαλωμένους χαφιέδες τύπου Ομέρ ή Ντεντέ) πραγματικά πολύ καιρό είχαμε να διαβάσουμε. Το πόσο τώρα λυπήθηκε και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, αυτό είναι βέβαια μια άλλη ιστορία…

Από "Προξενείο Στοπ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου