Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » Ποιος είναι ο κεντρικός κρίκος της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα σήμερα;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Γράφει ο Νίκος Καραβαζάκης
Καταταλαιπωρημένοι οι πολίτες, αναζητούν απεγνωσμένα διεξόδους από την καταθλιπτική Ύφεση της τροϊκανής Κατοχής που περιφρουρεί ο “τρικέφαλος” Στουρνάρας. 
Κατά προτίμηση μεταναστεύοντας ( όσοι έχουν την ευχέρεια αυτή ), αναζητούν ατομικές λύσεις, εξαιρετικά αβέβαιες και επισφαλείς, όπως οι διεθνείς και εγχώριες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες- και τα χρηματιστήρια- προαλείφουν.
Αλλά, πού οδηγεί η εφαρμοζόμενη τροϊκανή πολιτική ενώ ήδη το χρέος αυξάνεται στο 178% του ΑΕΠ; Γιατί εκποιούν σε απαξιωτικές τιμές τη δημόσια περιουσία αφού δεν κλείνει η ψαλίδα του χρέους; Υπάρχει προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα από κεφάλαια του εξωτερικού; Γιατί να έρθουν οι ξένοι επενδυτές εδώ, σε μια κατεστραμμένη εσωτερική αγορά που γειτονεύει με αυτή την εξαθλιωμένη των Βαλκανίων; Γιατί να προτιμήσουν στο διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κομματικοκρατούμενο περιβάλλον, τους εξουθενωμένους Έλληνες εργαζόμενους; Τι επιδιώκει η Γερμανία; Να υποτάξει σε προτεκτοράτα φθηνής εργατικής δύναμης τον ευρωπαϊκό Νότο; Αλλά πού θα πουλά τα αυτοκίνητα και λοιπά προϊόντα της; 

Και πόσο, αριθμητικά, αυτοί οι Ευρωπαίοι ”μισθωτοί σκλάβοι” μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό  των αναρίθμητων “ταξικών αδελφών” τους της Ασίας και της λατινικής Αμερικής; Όπου έχουν ήδη μεταναστεύσει και μεταναστεύουν τεράστια κεφάλαια; Ή μήπως ο Ομπάμα και οι ΗΠΑ θέλουν να πλήξουν τη Μέρκελ; Με τι όφελος άραγε εάν το επακόλουθο είναι η καταστροφή όλης της μεταπολεμικής ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς κεφαλαίων και προϊόντων; Που  αγαστά και αλληλένδετα αυγατίζουν τα αμύθητα κέρδη των πολυεθνικών και των τραπεζών τους στις δυο όχθες του Ατλαντικού;

Εφόσον λοιπόν εγκαταλείψουμε τις αρτηριοσκληρωτικές ( βολικές ) εμμονές που είτε θέτουν την Ελλάδα ( ακόμη και μετά από 3000 χρόνια ) στο επίκεντρο του πλανήτη είτε καλουπώνουν την πραγματικότητα σε παραμορφωτικά ιδεοληπτικά δόγματα ( ύστερα από 250 καταιγιστικά μεταβαλλόμενα χρόνια ), μπορούμε να εστιάσουμε στα υπαρκτά δεδομένα:
1.       Η επίκαιρη ανάδειξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ. προφανώς σχετίζεται με τις εξελίξεις.

2.      Όσα συμβαίνουν στην χώρα μας προφανώς σχετίζονται με αυτό το δεσπόζον κολοσσιαίο  γεωπολιτικό και οικονομικό ζήτημα.

Οπότε εύλογα αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε πως, ίσως:
·         Επιχειρείται η εξάντληση με οικονομικά μέσα της ελληνικής κοινωνίας ώστε να αδυνατεί να διαχειριστεί και διαφυλάξει την περιουσία της.

·         Επιδιώκεται η παραμονή του καθεστώτος της ξενοδουλείας και του ραγιαδισμού, της διαπλεκόμενης διεφθαρμένης μεταπολιτευτικής κομματοκρατίας.

·         Επιβάλλεται πρωτίστως η διάσωση και διαφύλαξή του από τη Νέμεση της δίκαιης οργής, της Δικαιοσύνης.

·         Έτσι αφενός οι πολυεθνικές της ενέργειας και από κοντά τους το χρηματοπιστωτικό παγκόσμιο αδελφάτο θα κάνουν μονομερώς επωφελείς business και αφετέρου θα απωθούνται οι ανερχόμενοι BRICS ενώ θα απεξαρτηθεί από τη Ρωσία η Γερμανία.

Και ας αναλογιστούμε:
α) Είναι μήπως τυχαίο πως στην Κύπρο εισέβαλε το μνημόνιο η Αριστερά;
β) Η ανάδειξη του ανεξάρτητου κράτους Κουρδιστάν όπως και η εξασφάλιση του κράτους Ισραήλ, τι συνεπάγονται για τα σχεδιαζόμενα στην Ελλάδα και για τον ελληνισμό;

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου