Αίσχος: Το κράτος κερδοσκοπεί σε βάρος των ανέργων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αίσχος: Το κράτος κερδοσκοπεί σε βάρος των ανέργων

Τι συμβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη με τις άδειες των σεκιουριτάδων; Αντί να βοηθούν τους άνεργους τους τα παίρνουν…! ...


  • Τι συμβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη με τις άδειες των σεκιουριτάδων;
  • Αντί να βοηθούν τους άνεργους τους τα παίρνουν…!

Ερώτηση – Βόμβα του βουλευτή της Ν.Δ  Αργύρη Ντινόπουλου

Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν δώσει ούτε μια άδεια σεκιούριτι σε άνεργους που ενώ βρίσκουν δουλειά σε ιδιωτικές εταιρίες , δεν μπορούν να προσληφθούν επειδή  το Υπουργείο κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα.

Υποχρεώνουν τους άνεργους να πληρώνουν μέχρι 450 ευρώ σε ιδιωτικά ΚΕΚ για δήθεν φοίτηση μέσω…Skype και μετά τους παίρνουν άλλα 150 ευρώ για να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό (του Υπουργείου) όπου δεν εκδίδεται καν συνολικός  πίνακας επιτυχόντων.

Ετοιμάζονται να εφαρμόσουν την ίδια διαδικασία και για τους 60.000 σεκιουριτάδες που θα υποχρεωθούν να ανανεώσουν τις άδειές τους.

Άγρια και προκλητική κερδοσκοπία σε βάρος εκατοντάδων νέων που ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε τις αποκαλύψεις του Αργύρη Ντινόπουλου στο κείμενο της ερώτησής του προς τον αρμόδιο υπουργό.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια

Θέμα: Κερδοσκοπία σε βάρος ανέργων

Σε απόγνωση βρίσκονται όσοι άνεργοι προσπαθούν να εργαστούν ως security (προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας) σε ιδιωτικές εταιρίες και διαπιστώνουν ότι απαιτούνται δέκα πέντε (15) μήνες (!) για να τους δώσει το Υπουργείο τη σχετική άδεια.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι έχει στηθεί (με πρωταγωνίστρια την ίδια την Πολιτεία!) μια επιχείρηση οικονομικής αφαίμαξης αυτών των ανέργων! Δηλαδή η πολιτεία όχι μόνον εμποδίζει τους ανέργους να πιάσουν δουλειά (στον ιδιωτικό τομέα), αλλά τους τα παίρνει κιόλας!

Ειδικότερα από 01-01-12 όσοι θέλουν να εργαστούν ως security πρέπει να φοιτήσουν σε ΙΕΚ ή σε ΚΕΚ (για 105 ώρες) όπου η φοίτηση μπορεί να γίνει και μέσω…Skype αλλά ο άνεργος πρέπει να πληρώσει από 350 μέχρι και 450 ευρώ.

Μετά τη φοίτηση πρέπει να πληρώσει άλλα 150 ευρώ για να περάσει από νέες εξετάσεις ώστε να λάβει τη σχετική πιστοποίηση από το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας) που είναι φορέας του Υπουργείου.

Άρα η Πολιτεία υποχρεώνει τον άνεργο νέο να πληρώσει 350 – 450 ευρώ στους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ και άλλα 150 ευρώ στο Δημόσιο για να πάρει (ύστερα από 15 μήνες!) την άδεια για να εργαστεί ως security.

Από 01-01-2012 μέχρι σήμερα (και ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%) δεν εκδόθηκε από το Υπουργείο ούτε μια άδεια security όταν οι ιδιωτικές εταιρείες αναζητούν προσωπικό και πολλοί άνεργοι θέλουν να εργαστούν ως security.

Ερωτηματικά, όμως, γεννά το γεγονός ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει την ίδια διαδικασία οικονομικής αφαίμαξης και για όσους εργάζονται ήδη ως security προκειμένου (με την συμπλήρωση πενταετίας) να τους ανανεώσει την άδεια.

Πρόκειται για περίπου 60.000 security οι οποίοι πρέπει να κριθούν «επιλέξιμοι» (;) από το ΚΕΜΕΑ (καταβάλλοντας τα 150 ευρώ) χωρίς όμως να αναφέρονται με σαφήνεια τα κριτήρια της «επιλεξιμότητας».

 Διαφορετικά (σύμφωνα με πληροφορίες) θα κληθούν να καταβάλουν από 350 έως 450 ευρώ σε ιδιοκτήτες ΚΕΚ για φοίτηση μέσω…Skype.

Ερωτάται ο Υπουργός
  1. Ποιες αιτήσεις για άδειες security (πιστοποίηση) έχουν υποβληθεί από 01-01-2012 μέχρι σήμερα στο ΚΕΜΕΑ.
  2. Πόσες άδειες έχουν εκδοθεί.
  3. Γιατί το ΚΕΜΕΑ δεν εκδίδει συνολικό κατάλογο επιτυχόντων, αλλά ο κάθε υποψήφιος μαθαίνει ατομικά (με κωδικό την ημερομηνία γέννησης του) αν πέτυχε στις εξετάσεις;
  4. Ποια συγκεκριμένα κριτήρια θα ισχύουν για ανανέωση αδειών όσων εργάζονται ήδη ως security και αν θα υπάρχει διαδικασία παραπομπής τους για φοίτηση σε ΚΕΚ.
  5. Τι πρόκειται να πράξει για να συντομευθεί η διαδικασία έκδοσης αδειών security.



Ο ερωτών βουλευτής

Αργύρης Ντινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου