Η κυβέρνηση δουλοπρεπών Ελλάδας, υπέκυψε στις πιέσεις γιά τον αγωγό TAP - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κυβέρνηση δουλοπρεπών Ελλάδας, υπέκυψε στις πιέσεις γιά τον αγωγό TAP

Ο πρωθυπουργός ''εξασφάλισε'' αναμνηστική φωτογραφία στον Λευκό Οίκο Και ο Aντ. Σαμαράς ακολουθεί τον...δρόμο υποταγ...


  • Ο πρωθυπουργός ''εξασφάλισε'' αναμνηστική φωτογραφία στον Λευκό Οίκο
  • Και ο Aντ. Σαμαράς ακολουθεί τον...δρόμο υποταγής του GAP, αντίθετα με τα συμφέροντα της χώρας...!

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος στο Μόναχο (2 Φεβ. '13), στις 13 Φεβρουαρίου '13 θα υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας γιά τον αγωγό ΤΑΡ. Πρόσφατα, το θέμα της συζήτησης Ερντογάν-Σαμαρά στο Κατάρ, ήταν, ουσιαστικά, η προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που υποστηρίζει με πάθος η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν αγωγό που θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και από εκεί υποθαλάσσια στην Ιταλία δια της Αδριατικής (το όνομα του αγωγού TAP, είναι τα αρχικά των λέξεων Trans-Adriatic Pipeline, Δι-αδριατικός Αγωγός).

Αυτό σημαίνει υπονόμευση πάλι από την Ελλάδα των ρωσικών σχεδίων για το φυσικό αέριο στη νότια Ευρώπη, με απαίτηση των ΗΠΑ. Η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι ότι, η Τουρκία ωφελείται, αναβαθμίζεται από τα σχέδια ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα κερδίζει πολύ λιγότερα και ζημιώνεται αρκετά. Θυμίζουμε ότι ο GAP είχε ''σκοτώσει'' την συμφωνία της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή γιά τον αγωγό Mπουργκάς - Aλεξανδρούπολης. Ο πρωθυπουργεύων ''κωλοτούμπας'', Αντώνης Σαμαράς, απλά ακολούθησε κι αυτός, τον δρόμο του GAP.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου