Αμαλιάδα: Του παίρνουν το σπίτι για...1.754 ευρώ! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αμαλιάδα: Του παίρνουν το σπίτι για...1.754 ευρώ!

Ενώ «χορός» των εκατομμυρίων και της φοροδιαφυγής...καλά κρατεί, κατάσχουν το σπίτι συνταξιούχου για 1.753 Ευρώ οι ξεφτίλες Γράφ...



Ενώ «χορός» των εκατομμυρίων και της φοροδιαφυγής...καλά κρατεί, κατάσχουν το σπίτι συνταξιούχου για 1.753 Ευρώ οι ξεφτίλες

Γράφει ο Στάθης Πουλιάσης

Τη στιγμή που ο «χορός» των εκατομμυρίων και της φοροδιαφυγής... καλά κρατεί, η δικαιοσύνη και οι οικονομικές υπηρεσίες της χώρας αποφάσισαν να δείξουν όλη τους τη σκληρότητα σε έναν συνταξιούχο ελεύθερο επαγγελματία από την Αμαλιάδα, διατάσσοντας την... κατάσχεση του σπιτιού του για μια οφειλή στην εφορία της τάξης των... 1.753 ευρώ! Γι’ αυτό μάλιστα το «δυσθεώρητο» ποσό της οφειλής, που μαζί με το πρόστιμο φτάνει στα 2.095 ευρώ, η εφορία διέταξε την κατάσχεση ενός ακινήτου με αντικειμενική αξία 80.000! Ενός ακινήτου δηλαδή που η εμπορική του αξία, πριν την οικονομική κρίση, θα ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την παραγγελία της αναγκαστικής κατάσχεσης που συνέταξε η Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, ο συνταξιούχος οφείλει 73,49 ευρώ από τον φόρο εισοδήματος του 2007, 403,13 ευρώ από το φόρο εισοδήματος του 2008, 74,02 ευρώ από το ΕΤΑΚ του 2008, 403,61 ευρώ από εισφορές και φόρο επιτηδεύματος του 2011, 44,02 ευρώ από το ΕΤΑΚ του 2009 και 756,12 ευρώ από φόρο εισοδήματος του 2012! Το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται στα 1,754,39 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις, τους τόκους κ.α. φτάνει στα 2.095,36 ευρώ. 

Για την εξόφληση του παραπάνω ποσού η εφορία βάζει στην άλλη άκρη της «ζυγαριάς» ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 80.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες στο κέντρο της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα, μια μονοκατοικία 87,51 τετραγωνικών μέτρων που περιβάλλεται από οικόπεδο 494 τετραγωνικών μέτρων!

Είτε πρόκειται για κίνηση... εκφοβισμού, είτε για τελεσίδικη απόφαση, η κίνηση αυτή των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει, αφού διατάσσει το ξεσπίτωμα ενός συνταξιούχου, ενός ανθρώπου που δούλευε για δεκαετίες, πληρώνοντας κανονικά τις εισφορές του και τους φόρους του, για μια οφειλή τόσο μικρή.

Ας καταλάβουν επιτέλους οι οικονομικές υπηρεσίες, οι κυβερνητικοί εταίροι και η τρόικα ότι ο κόσμος που πλήρωνε μέχρι πρόπερσι κανονικά τους φόρους του και τώρα έχει κηρύξει... στάση πληρωμών δεν είναι φοροφυγάδες, αλλά φοροοφειλέτες από ανάγκη!

Αλλού βρίσκονται οι φοροφυγάδες και τα κρυμμένα «μαύρα» εκατομμύρια που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου