Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » Πακιστάν: Λιθοβόλησαν στρατιώτη επειδή διατηρούσε σχέση με 19χρονη. Αυτόν τον πολιτισμό θέλετε και εδώ;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Αυτός ο πολιτισμός σας αρέσει;


Ένας νεαρός στρατιώτης λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην πόλη Παρατσινάρ, στην περιφέρεια Κουράμ του Πακιστάν, επειδή διατηρούσε «παράνομο δεσμό» με μια κοπέλα από την περιοχή. Άγνωστη παραμένει η τύχη της 19χρονης κοπέλας, η οποία επίσης καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ο Ανουάρ ουντ Ντιν, 27 ετών, είχε αποσπαστεί για διάστημα δύο ετών στο Παρατσινάρ, την κυριότερη πόλη μιας περιοχής που συνορεύει με το Αφγανιστάν. Κατόπιν μετατέθηκε στο Κασμίρ, όμως πρόσφατα επέστρεψε στην πόλη για να συναντήσει την αγαπημένη του, την Ιντιζάρ Μπίμπι, 19 ετών. Οι δύο νέοι φέρονται να γνωρίστηκαν την εποχή που ο Ανουάρ φρουρούσε ένα φυλάκιο κοντά στο σπίτι της κοπέλας.

«Το κορίτσι έφυγε από το σπίτι του την Δευτέρα και συναντήθηκε με τον Ανουάρ Ντιν όπου τους είδαν οι χωρικοί», δήλωσε ο Μουνίρ Χουσέιν, ο επικεφαλής του τοπικού τζίργκα, δηλαδή του συμβουλίου της φυλής, που καταδίκασε τον στρατιώτη σε θάνατο. «Θέσαμε υπό κράτηση το κορίτσι και πήγαμε το αγόρι στο τοπικό νεκροταφείο όπου τον λιθοβολήσαμε και τον θάψαμε», πρόσθεσε. Σύμφωνα με άλλη πηγή πάντως, η σορός του παραδόθηκε στο τοπικό νοσοκομείο.

Ο Ντιν εκτελέστηκε την Τρίτη από 40-50 κατοίκους της περιοχής, αφού κρίθηκε ένοχος για μοιχεία. Κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του είπε ότι το τζίργκα επέβαλε τη θανατική ποινή, δια τουφεκισμού, και στην Ιντιζάρ — μολονότι η κοπέλα αρνείται ότι διατηρούσε σχέσεις με τον στρατιώτη. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η 19χρονη έχει ήδη εκτελεστεί και η τύχη της παραμένει άγνωστη.

Στις επτά περιφέρειες των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, τα τοπικά συμβούλια, τα αποκαλούμενα τζίργκα ή παντσαγιάτ αποφασίζουν για δικαστικά θέματα με βάση τις τοπικές παραδόσεις και συχνά επιβάλουν σκληρές ποινές, ιδίως όταν δικάζουν γυναίκες.

Ο Χουσέιν είπε ότι το τζίργκα ζήτησε από το στρατό να του παραδώσει έναν άλλο στρατιώτη, τον Σάιφ Ουλάχ, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε βοηθήσει το ζευγάρι. "Ο στρατός είναι εδώ για την ασφάλειά μας, αλλά αν εμπλακούν σε τέτοιες δραστηριότητες δεν θα τους αφήσουμε να μείνουν. Είναι προσβολή για τα έθιμα της φυλής. Θα εξεγερθούμε", απείλησε ο Χουσέιν.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε τον λιθοβολισμό του Ντιν χαρακτηρίζοντάς τον «ατυχές επεισόδιο». «Αν μας είχαν παραδώσει τον στρατιώτη αντί να τον σκοτώσουν, θα περνούσε από στρατοδικείο», σημείωσε.

Από "Εθνος"

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου