Η Ελλάδα χρωστάει στην Κύπρο για 40 χρόνια. Ήρθε η ώρα να εξοφλήσει - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ελλάδα χρωστάει στην Κύπρο για 40 χρόνια. Ήρθε η ώρα να εξοφλήσει

Υπάρχει πανθομολογούμενα, ισχυρή πιθανότητα η όλη απόπειρα ληστείας και υποταγής της Κύπρου και των κυπρίων Ελλήνων, να καταστρέψει ολό...


Υπάρχει πανθομολογούμενα, ισχυρή πιθανότητα η όλη απόπειρα ληστείας και υποταγής της Κύπρου και των κυπρίων Ελλήνων, να καταστρέψει ολόκληρο το νεοφιλελεύθερο τραπεζοκεντρικό οικοδόμημα της τελευταίας 30ετίας, παγκόσμια.

Γράφει ο Νίκος Καραβαζάκης

Ποιός ο λόγος να μην κρατικοποιηθούν οι σάπιες μεγαλοτράπεζες; Να αναλάβει ολόκληρο το ενεργητικό τους το κυπριακό δημόσιο με 1 ( ένα ) ευρώ, να μην απολυθεί προσωπικό παρά μόνον στουρνάρια “golden boys”. Εφόσον ήδη κυριαρχεί ως λύση η τιτλοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων της κυπριακής ΑΟΖ αλλά ακόμη και της εκκλησιαστικής περιουσίας, η ρευστότητα είναι αντιμετωπίσιμο πρόβλημα. Μπορεί να αντιμετωπισθεί με προσωρινή δέσμευση των καταθέσεων έως ότου τακτοποιηθεί το νομικό υπόβαθρο της όλης κίνησης. Ο πατριωτισμός των Κυπρίων δοκιμάστηκε και αρίστευσε. Γι’ αυτό είναι ασφαλέστατος εγγυητής.

Υπάρχει λόγος πίεσης χρόνου; ΟΧΙ. Αν θέλει η Ευρωζώνη ( Γερμανία +ακολουθία ) να βγεί η Κύπρος από το ευρώ, υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει το ευρώ; Να απεξαρτηθεί ενεργειακά η Ευρώπη και η Γερμανία από τη Ρωσία; Πώς θα αποτραπούν οι Ιταλοί ( Μπερλουσκόνι + Πέπε ), οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι να μην ορθώσουν και αυτοί ” ΟΧΙ “; Τι αξιολόγηση θα πάρει το ευρώ από τους ” οίκους “; Πόσο θα κοστίζουν οι εισαγωγές πρώτων υλών στην Ευρώπη; Το Ισραήλ τι ωφελείται από μια καθημαγμένη Κύπρο; Πώς σταθεροποιείται η περιοχή που συγκλονίζεται από τον πόλεμο στη Συρία και τις απειλές του Ιράν; Τι θά γίνουν οι εξαγωγές της Κίνας αν καταρρεύσει το ευρώ; Τι αξία θα έχουν τα συναλλαγματικά αποθέματα; Ποιά η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος;

Εφόσον επιχειρείται με απροκάλυπτα ληστρικό τρόπο η αρπαγή της κυπριακής ΑΟΖ, με πρωτοβουλία της Γερμανίας και αμήχανη συνενοχή της Ρωσίας, διακινδυνεύεται η ιστορική ύπαρξη όχι μόνο της κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του ελληνισμού στη Μεσόγειο. Είναι μειωτική η ήττα από εικονικούς εκβιαστές τραμπούκους. Δεν είναι παρά ανόητοι λογιστές, παντελώς αντικοινωνικοί, απολίτικοι και απολίτιστοι.

Η συνολική εικόνα της κυπριακής ” πτώχευσης ” εξόφθαλμα παραπέμπει σε μπλόφα. Η Κύπρος πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της Ελλάδας. Στη βάση της ζωντανής ταύτισης συμφερόντων και μέλλοντος. Η Ελλάδα οφείλει να προσφέρει βοήθεια στην Κύπρο, αυτόματα και απλόχερα.

Ήρθε η ώρα να φανεί πως ” Ελλάδα – Κύπρος είναι ένας λαός, αγώνας κοινός “. Μια πρωτοβουλία της Ελλάδας υπέρ της Κύπρου θα διακόψει κάθε απειλή και θα επιφέρει την σταθερότητα. Σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου