Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » Στον ΟΗΕ «σπρώχνουν» το θέμα του διορισμού των ιμάμηδων οι χαφιέδες της Τουρκίας…
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Εντείνονται οι πιέσεις απέναντι στη χώρα μας, για να αναιρέσει την περίφημη τροπολογία που τόσο εξαγρίωσε την τουρκική πλευρά!

    Όπως αναμενόταν – και είχαμε αρκετές φορές επισημάνει και στο «Προξενείο-Στοπ»- η υπερψήφιση της περίφημης τροπολογίας για τον διορισμό των ιμάμηδων και οι αντιδράσεις που ξέσπασαν τόσο από την επίσημη Τουρκία, όσο και από σύμπασα τη μάζωξη των εν Θράκη χαφιεδοπαραρτημάτων του Προξενείου, προοιωνιζόταν μία οξεία επίθεση της τουρκικής πλευράς στα διεθνή φόρα εναντίον της απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου. Προ ημερών, σας είχαμε γράψει για την ανακοίνωση της ανθελληνικής FUEN, που διαμαρτυρόταν για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των…«Τούρκων της Δυτικής Θράκης» (βλ. Νέες προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας από Ευρωπαίους λακέδες της Τουρκίας). Το θέμα όμως πλέον, όπως επίσης άλλωστε αναμενόταν, έφτασε μέχρι τον ΟΗΕ. 

Ποιος το πήγε εκεί; Η αλυτρωτική «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) του αρχιπράκτορα Χαλήτ Χαμπίπογλου, που πριν από λίγες μέρες κατέθεσε γραπτή ανακοίνωση (στην 22η συνεδρία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που διοργανώνεται στην Γενεύη από τις 25 Φεβρουαρίου ως τις 22 Μαρτίου 2013), με την οποία εξέφρασε την αντίδραση της για τον νόμο 3536/2007 και την πρόσθετη τροπολογία του (του 2013) που…«τείνει να καταργήσει την θρησκευτική αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

    Στην ανακοίνωση αυτή, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της ABTTF, αναφέρεται ότι «η Ελλάδα που δεν επιφέρει μια λύση στο θέμα των μουφτήδων, με νόμο που έβγαλε το 2007 χωρίς να ζητήσει την άποψη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, θέλησε να διορίσει 240 ιμάμηδες σε τζαμιά της Δυτικής Θράκης υπαγόμενους στους διορισμένους μουφτήδες, αλλά λόγω της αντίδρασης της μειονότητας ο νόμος δεν εφαρμόστηκε…Η νυν ελληνική κυβέρνηση, με τον ισχυρισμό πως θέλει να εξαλείψει κάποιες ατέλειες του υπάρχοντος νόμου, πάλι χωρίς να ζητήσει την άποψη της μειονότητας, έφερε τον Ιανουάριο του 2013 μια νέα τροπολογία στον νόμο, την οποία πέρασε από τη Βουλή παρά την αντίδραση των Τούρκων βουλευτών. Με την τροπολογία αυτή, ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για τον διορισμό θρησκευτικών λειτουργών σε τζαμιά της Δυτικής Θράκης, αλλά και για τον διορισμό ιεροδιδασκάλων που θα διδάσκουν το Κοράνι σε κρατικά σχολεία. Έτσι το κράτος επιχειρεί να διευρύνει τον έλεγχο του πάνω στην θρησκεία. Η ABTTF αναφέρει πως το κράτος δεν πρέπει να επεμβαίνει σε κανένα θρησκευτικό θέμα, και ζητά την ακύρωση όλου αυτού του νόμου, που συνιστά μια σοβαρή επέμβαση στην θρησκευτική αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

    Τα μαύρα σύννεφα λοιπόν φουντώνουν. Όπως ακριβώς δηλαδή αναμενόταν. Θα αντέξει άραγε τις (δεδομένες) ασφυκτικές πιέσεις η ελληνική πλευρά (που δεν θα λέγαμε ότι ακριβώς φημίζεται και για το…απαράμιλλο σθένος της); Οψόμεθα…

Από "Προξενείο Στοπ"

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου