Φόβοι Ράιχενμπαχ για διάχυση της κυπριακής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Φόβοι Ράιχενμπαχ για διάχυση της κυπριακής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη

Σε εκδήλωση για το θεσμό της «Διαμεσολάβησης» Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της Κύπρου και να μην φτάσει η χώρα σε αδιέξ...


Σε εκδήλωση για το θεσμό της «Διαμεσολάβησης»

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της Κύπρου και να μην φτάσει η χώρα σε αδιέξοδο, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη μεταχείριση που επεφύλαξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Μεγαλόνησο.  
 
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του θεσμού της «Διαμεσολάβησης», ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε, μεταξύ άλλων: «... Το μόνο που μπορώ, είναι να καταθέσω την αγωνία μου για τον κυπριακό λαό, γνωρίζοντας πόσο υποφέρει ο ελληνικός λαός από σειρά επιλογών που έγιναν. Οι Κύπριοι και τα όργανα της ΕΕ να αναζητήσουν λύσεις, για να μην φτάσουν σε αδιέξοδο... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κεντρική Τράπεζα να στοχαστούν τα αποτελέσματα που είχαν για την ελληνική κοινωνία κάποιες από τις επιλογές τους».
 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, που συμμετείχε στην εκδήλωση για τη «Διαμεσολάβηση», τόνισε: «Πρέπει να βρούμε άμεσα τη λύση για τη στήριξη των Κυπρίων και να μην αφήσουμε το πρόβλημα να διαχυθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη».

«Όχι στη «δήμευση» των καταθέσεων»

Στο ζήτημα της Κύπρου αναφέρεται με γραπτή δήλωσή του και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος.

«Η απόφαση της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων να μην υποκύψει στον ωμό εκβιασμό της γερμανικής κυβέρνησης και των ανά την Ευρώπη δορυφόρων της αποτελεί μία απρόσμενη, ελπιδοφόρο εξέλιξη, όχι μόνο για την Κύπρο, ούτε μόνο για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία, αλλά για την υπόσταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο κ. Αδαμόπουλος.

Και εξηγεί: «Διότι, εν προκειμένω, δεν διακυβεύεται μόνο το θεμελιώδες δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία και την περιουσία, που καταργείται εκ των πραγμάτων αν ήθελε υποτεθεί ότι νοείται «δήμευση» των τραπεζικών καταθέσεων».

 Αυτό που διακυβεύεται πρωτίστως -όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ- είναι η ίδια η τραπεζική πίστη και, κατ’ επέκταση,η οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ακόμη, στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει: «Πέρα από τα «μνημόνια» και τις «τρόικες», που τσακίζουν το ένα ευρωπαϊκό κράτος μετά το άλλο, καθίσταται πλέον πασιφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση, μεθοδεύοντας την εξαθλίωση του ευρωπαϊκού νότου προς ίδιον όφελος, απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Είθε το θαρραλέο «όχι» της Κύπρου -μίας μικρής ευρωπαϊκής χώρας, η οποία, αν και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υφίσταται ξένη κατοχή και αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου σε αναπόσπαστο τμήμα της εδαφικής της επικράτειας- να αποτελέσει το έναυσμα που θα αφυπνίσει το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να δοθεί ένα τέλος στις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας και «επιβολής του ισχυρού έναντι του αδυνάτου» και να επανέλθει η Ευρώπη στο δρόμο της αλληλεγγύης και της κοινής προόδου για όλους τους λαούς που μετέχουν στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Σε αυτή την ιστορικά κρίσιμη συγκυρία, αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη στήριξή της στον κυπριακό Ελληνισμό με έργα και όχι με λόγια, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Από "Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου