Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » ΗΠΑ: Υποχρέωσαν μαθήτριες να φορέσουν μπούρκα για να «καταλάβουν καλύτερα το Ισλάμ»...
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Στο Τέξας των ΗΠΑ έχει ξεσπάσει διαμάχη για το δημόσιο σχολικό πρόγραμμα που ονομάζεται CSCOPE, το οποίο ήδη έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων και διενέξεων σε ειδικές επιτροπές.


Υπάρχουν αναφορές ότι μαθήτριες αναγκάστηκαν να φορέσουν μουσουλμανική μπούργκα ως μέρος του μαθήματος του σχολείου τους.

Το CSCOPE αντιμετωπίζει επικρίσεις για τη φερόμενη ισλαμική και αντι-αμερικανική προκατάληψή του. Πρόκειται για ένα «σύστημα διαχείρισης της διδακτέας ύλης» και χρησιμοποιείται τώρα στο 80 τοις εκατό των σχολείων του  Τέξας. Πρόσφατα, ήταν το αντικείμενο έρευνας που κατέληξε σε ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Επιτροπή της Γερουσίας για την Παιδεία του Texas υπό την προεδρία του γερουσιαστή Dan Patrick, R-Χιούστον.

Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν από τον Patrick, την Πρόεδρο του Πολιτειακού Διοικητικού Συμβουλίου για την Παιδεία Barbara Cargill και εκπροσώπους του CSCOPE, το CSCOPE συμφώνησε τελικά να προχωρήσει σε "σημαντικές αλλαγές." Αλλά είναι ασαφές πότε αυτές οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και αν η συνεργασία που συμφωνήθηκε θα είναι νομικά δεσμευτική ή απλά αποσκοπεί στον κατευνασμό των επικριτών.

Το WND επικοινώνησε με το γραφείο του Πάτρικ, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει τεκμηρίωση που να επιβεβαιώνει ότι η συμμόρφωση του CSCOPE απαιτείται ή είναι προαιρετική.

Το CSCOPE έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων εξ αιτίας του αμφιλεγόμενου περιεχομένου του προγράμματος σπουδών, καθώς σε πολλά μαθήματα δείχνει μια φιλο-ισλαμική ατζέντα.

Υποστηρικτές του CSCOPE έχουν αρνηθεί την ύπαρξη τέτοιων μαθημάτων και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των επικριτών ως υπερβολές.

Ωστόσο, στην πόλη Lumberton του Τέξας, μαθήτριες Λυκείου υποχρεώθηκαν να φορέσουν μπούργκα, ως μέρος μιας «μελέτης του CSCOPE για το Ισλάμ».

Ένας μαθητής ανέφερε ότι ο δάσκαλος του είπε "Θα εργαστούμε για να αλλάξει η αντίληψή σας για το Ισλάμ".

Ο δάσκαλος στο μάθημα με την μπούρκα, σύμφωνα με ένα μαθητή, επίσης, είπε, «Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απαραίτητα με αυτό, αλλά πρέπει να σας διδάξω ότι δεν πρέπει να λέτε αυτούς τους ανθρώπους τρομοκράτες πια, αλλά μαχητές της ελευθερίας».

Σύμφωνα με ένα μαθητή, το μάθημα διδάσκει για τη ζωή των γυναικών στο Ισλάμ. Η άσκηση με την μπούρκα επικεντρώνεται στην ισλαμική «μόδα» και δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι σε πολλές μουσουλμανικές κοινότητες, τις γυναίκες που εμφανίζονται δημόσια χωρίς μπούρκα τις ξυλοκοπούν, τις φυλακίζουν ή και τις δολοφονούν μέλη της οικογένειας τους, «ομάδες επαγρύπνησης» ή ακόμη και το ίδο το κράτος.

Στο τέλος του μαθήματος, στους μαθητές δόθηκε να γράψουν ένα κείμενο σχετικά με την Αίγυπτο. Σύμφωνα με ένα μαθητή, είχαν εντολή να συζητήσουν "πως η Αίγυπτος ήταν μια καλή χώρα έως ότου ήρθε η δημοκρατία, και ότι τα πράγματα τελικά διορθώθηκαν όταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα ήρθε στην εξουσία."

Οι μουσουλμάνες γυναίκες απεικονίζονται ως ‘απελευθερωμένες’στα βιβλία του CSCOPE. Σε ένα μάθημα με τίτλο «Σκέψεις πάνω στη Σεξουαλικότητα» που χρησιμοποιεί μια σειρά από κλιπς ταινιών, οι μαθητές ερωτούνται : «Τι θεωρούν αυτές οι γυναίκες που απεικονίζονται σε αυτά τα αποσπάσματα ότι διδάσκει το Ισλάμ για τη σεξουαλικότητα; Είναι οι σκέψεις τους, όμοιες ή ανόμοιες με τις δικές σας ιδέες για τη σεξουαλικότητα;»

Υπάρχει μια γυναίκα που ονομάζεται Harlina Halizah και η οποία λέει: «Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι το Ισλάμ περιορίζει τη σεξουαλική επιθυμία σας. Περισσότερο κατευθύνει προς μια πιο συγκροτημένη ζωή».

Η Halizah συνεχίζει : «εγώ δεν χρειάζεται να απελευθερωθώ. Γεννήθηκα ένα ελεύθερο άτομο».
Μια άλλη μουσουλμάνα, η Zainah Anwar, λέει : «Βρήκαμε ότι το Ισλάμ δεν είναι ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, δεν είναι οι στίχοι του Κορανίου, είναι ο τρόπος που αυτοί οι στίχοι έχουν ερμηνευθεί από τους άνδρες, που ζουν σε πατριαρχικές κοινωνίες που επιθυμούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και την υπεροχή τους και τον έλεγχο πάνω στις γυναίκες».

Η Mary Bowen που είναι δασκάλα εδώ και 30 χρόνια με μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο οποίο πρόσφατα κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας σχολιάζοντας την εικόνα μιας μουσουλμάνας που χαμογελά είπε: «Αναρωτιέμαι αν έχουν διδάξει ότι οι γυναίκες που εκπροσωπούν δεν μπορούν να οδηγήσουν, δεν μπορούν να μορφωθούν, δεν έχουν νομικά αρχεία γεννήσεων και ότι αν έχουν κατηγορηθεί για βιασμό / σεξουαλική απρέπεια ο πατέρας τους μπορεί νόμιμα να τις βγάλει έξω στην αυλή και να τις σκοτώσει σαν ένα σκυλί χωρίς καμία νομική κύρωση.

"Αναρωτιέμαι αν θα διδάσκονται την πραγματική ιστορία πίσω από την μπούρκα."

Το CSCOPE έχει επικριθεί έντονα από τους γονείς και τους δασκάλους και για άλλα αμφιλεγόμενα θέματα. Ένα μάθημα διδάσκει στους μαθητές ότι ο κομμουνισμός είναι το υψηλότερο δυνατό οικονομικό σύστημα και ονομάζει τον κομμουνισμό ένα σύστημα στο οποίο «όλοι οι άνθρωποι εργάζονται από κοινού για όλους». Δείχνει έναν άνδρα να ανεβαίνει σκάλες προς μια κομμουνιστική πυραμίδα. Ο καπιταλισμός ορίζεται ως ένα σύστημα στο οποίο «όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να εκπληρώσουν τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες» και βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Αλλού περιγράφεται ο φασισμός / ναζισμός ως «συντηρητικά» (πολιτικά συστήματα), παρά το γεγονός ότι υπαγορεύουν τον απόλυτο κρατικό έλεγχο, ενώ ο συντηρητισμός ζητάει λιγότερη παρέμβαση του κράτους και ευρεία οικονομική και πολιτική ελευθερία.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου