Αυξήσεις μισθών στον ευρωπαϊκό Νότο ζητεί η Λαγκάρντ! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αυξήσεις μισθών στον ευρωπαϊκό Νότο ζητεί η Λαγκάρντ!

Άνοδο του πληθωρισμού, αυξήσεις μισθών και μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας στο Δουβλίνο Σε...


Άνοδο του πληθωρισμού, αυξήσεις μισθών και μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας στο Δουβλίνο

Σε μια πρωτοφανή παρέμβαση, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, άσκησε κριτική στην ευρωζώνη, για τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, αύξηση μισθών στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που μαστίζονται από την κρίση.

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», σε ομιλία της στο Δουβλίνο, η κα Λαγκάρντ επεσήμανε πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές που θα φέρουν άνοδο του πληθωρισμού και αυξήσεις μισθών, ενώ κάλεσε για μία ακόμη φορά την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκιά της.

«Για ν’ αποκατασταθεί η ισορροπία θα πρέπει να έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών στο Νότο της Ευρωζώνης, αλλά ενδεχομένως θα έπρεπε να επιτραπεί κάπως υψηλότερος πληθωρισμός και αύξηση μισθών σε χώρες όπως η Γερμανία. Και αυτή είναι μια πτυχή πανευρωπαϊκής αλληλεγγύης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητο στο 0,75% το βασικό της επιτόκιο, η κα Λαγκάρντ τόνισε πως «η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει υποβοηθητική και πιστεύουμε ότι υπάρχει μικρό περιθώριο ώστε η ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω το επιτόκιο δανεισμού».

Ακόμη, η κα Λαγκάρντ κάλεσε την ευρωζώνη να μην επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ονομαστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. «Η βελτίωση του (οικονομικού) κλίματος δεν μεταφράζεται σε υψηλότερη απασχόληση ή εισοδήματα. Μπορεί να βοηθάει τις αγορές, αλλά δεν βοηθάει τους ανθρώπους», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου