Προς γενική ανάφλεξη σε Συρία-Λίβανο - Δίνουν όπλα στους αντάρτες ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προς γενική ανάφλεξη σε Συρία-Λίβανο - Δίνουν όπλα στους αντάρτες ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία

Σε μείζονα ανάφλεξη οδεύει Ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή μετά την απόφαση Γαλλίας και Βρετανίας να προμηθεύσουν με βαρύ οπλισμ...


Σε μείζονα ανάφλεξη οδεύει Ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή μετά την απόφαση Γαλλίας και Βρετανίας να προμηθεύσουν με βαρύ οπλισμό του ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία οι οποίοι έχουν υποχωρήσει σε όλα τα σημεία της αναμέτρησής τους με τις κυβερνητικές δυνάμεις και την Χεζμπολάχ (στα νότια της χώρας και στην Δαμασκό) τους τελευταίους μήνες και κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή.

Παρομοίως έδρασαν και στην σύγκρουση της Λιβύης, όταν ο συνταγματάρχης Καντάφι, είχε πάρει το πάνω χέρι, και οι δυτικοί ξεκίνησαν να τον βομβαρδίζουν ανηλεώς.

Οι αντάρτες έχουν μεγάλες ανάγκες από αντιαρματικά όπλα μακρού βεληνεκούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους

Και μάλιστα προετοιμάζεται το κατάλληλο "κλίμα" για να δικαιολογηθεί η παροχή όπλων με ισραηλινή βοήθεια: "Ο Άσαντ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, λέει ο επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Στρατού  ( Sin Bet) Υποστράτηγος Αβίβ Kochavi"σύμφωνα με την έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz.

Ο ίδιος , δήλωσε ότι "Ο πρόεδρος της Συρίας δεν έχει ακόμη δώσει την εντολή να χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα αλλά αυτό θα γίνει πολύ σύντομα με σκοπό την εξολόθρευση των Σύρων ανταρτών" .

Πάντως οι πληροφορίες του υποστράτηγου Αβίβ Kochavi σε ποτι αφορά την κλιμάκωση από πλευράς Άσαντ είναι ακριβείς: Σε συνέδριο για την ασφάλεια στην παράκτια πόλη  Herzliya δήλωσε ότι "Ο Άσαντ  επιταχύνει  την επίθεση του εναντίον των ανταρτών που προσπαθούν να τον εκδιώξουν και θα κάνει τα πάντα γι αυτό".

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε γενική επιστράτευση όλων των κλάσεων από την συριακή κυβέρνηση.

Το Ισραήλ ανησυχεί βασικά για την διαρροη χημικών όπλων προς την Χεζμπολάχ κάτι που όμως μπορεί να έχει ήδη συντελεστεί, όπως επόσης και η μεταφορά σε τμήματα βλημάτων επιφανείας-επιφανείας SCUD-D.

Πάντως οι Γαλλοβρετανοί  δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν τις αποστολές όπλων στους αντάρτες της Συρίας ακόμη και χωρίς την υποστήριξη της ΕΕ.

Το βρετανικό αίτημα για συνάντηση των ευρωπαίων διπλωματών με στόχο τη χαλάρωση του εμπάργκο στους εξοπλισμούς προς τη Συρία -αποβλέποντας τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών- στηρίζει το Παρίσι, ανέφερε σχετικά ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Γαλλία», όπως ανέφερε ο Fabius, έχει «ταυτόσημη στάση» με τη Βρετανία.

Ακαριαία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε σχετικά ότι "Εάν Βρετανία και Γαλλία προχωρήσουν στον εξοπλισμό των ανταρτών αυτό θα σημαίνει την παραβίαση του διεθνούς νόμου".

Το Παρίσι και το Λονδίνο θα ζητήσουν να πραγματοποιηθεί νωρίτερα η προσεχής σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άρση του εμπάργκο όπλων στη Συρία και, αν δεν υπάρξει ομοφωνία, θα αποφασίσουν να προμηθεύσουν ως μεμονωμένες χώρες πλέον όπλα στους Σύρους αντάρτες, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Αν δεν υπάρξει ομοφωνία στην ΕΕ για την άρση του μέτρου αυτού, Παρίσι και Λονδίνο θα λάβουν την απόφαση να προμηθεύσουν όπλα, καθώς η Γαλλία «είναι ένα κυρίαρχο έθνος», διευκρίνισε ο υπουργός.

Την Τετάρτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να σπάσει το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που εφαρμόζεται, προμηθεύοντας όπλα στη συριακή αντιπολίτευση για να πολεμήσει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Η προσεχής σύνοδος της ΕΕ που θα εξετάσει το εμπάργκο όπλων προς τη Συρία έχει προγραμματιστεί στα τέλη Μαΐου.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με πολύ ταχύ ρυθμό και να ζητήσουμε μαζί με τους Βρετανούς η σύνοδος να διεξαχθεί νωρίτερα», είπε αποκλείοντας ωστόσο αυτή να πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη Μαρτίου καθώς οι αντάρτες συντρίβονται σε όλα τα μέτωπα..

«Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε αυτή τη σημερινή ανισορροπία, από τη μια πλευρά το Ιράν και η Ρωσία να προμηθεύουν όπλα στον Μπασάρ και από την άλλη πλευρά, οι αντάρτες να μην μπορούν να αμύνονται», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

«Η άρση του εμπάργκο είναι ένα από τα λίγα μέσα που έχουν μείνει για να κινηθεί πολιτικά η κατάσταση». Παράλληλα σε άρθρο του στην εφημερίδα Liberation με αφορμή της συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη των συγκρούσεων, στις 15 Μαρτίου του 2011, κατά του καθεστώτος Ασαντ, ο Φαμπιούς τονίζει «πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας, κυρίως στην Ευρώπη, ότι πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή από την άρση του εμπάργκο για να βοηθηθεί ο Συνασπισμός» της συριακής αντιπολίτευσης

«Τουλάχιστον 70.000 νεκροί, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, η συστηματική καταστροφή μιας χώρας: η δεύτερη επέτειος της έναρξης της συριακής επανάστασης είναι μια επέτειος αίματος και δακρύων», επισημαίνει.

Ωστόσο η Γερμανία δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στην θέση της Ρωσίας και προειδοποίησε ότι η προμήθεια όπλων στους αντάρτες μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση όπλων στην ταραγμένη περιοχή και να πυροδοτήσει πολιτική κρίση στην περιοχή.

Το defencenet.gr σας είχε έγκαιρα ενημερώσει ότι όπως αναφέρει η εφημερίδα Pakistan Observer οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στους αντάρτες της Συρίας, τα οποία συνίστανται σε στοιχεία πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα οπλικά συστήματα, όπλα τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν που χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές δυνάμεις εκεί. Με τη σταδιακή αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν τα όπλα αυτά δεν επιστρέφουν πίσω στις ΗΠΑ αλλά προωθούνται στους αντάρτες της Συρίας!

Αυτό αποκάλυψε ένα ανώτατος αξιωματικός των Αμερικανών Πεζοναυτών λέγοντας πως το Πεντάγωνο πήρε την απόφαση να στέλνει βα;ρύ οπλισμό στους αντάρτες της Συρίας.

«Η απόφαση να σταλούν τα όπλα που χρησιμοποιούμε στο Αφγανιστάν σε ομάδες ανταρτών στη Συρία ελήφθη για πρώτη φορά επι θητεία στο υπουργείο Άμυνας του πρώην υπουργού Leon Panetta αλλά το Πεντάγωνο έλαβε την ίδια εντολή και από τον νέο υπουργό Άμυνας Chuk Hagel»δήλωσε ο ίδιος ανώτατος αξιωματικός.

Ό ίδιος εξήγησε πως τα φορτία όπλων είναι αποθηκευμένα στην αεροπορική βάση της Κανταχάρ στο Αφγανιστάν και αυτά στέλνονται στη Συρία μέσα Τουρκίας και Ιορδανίας είτε αεροπορικώς είτε οδικώς.

Μάλιστα διευκρίνισε πως τέτοια φορτία απαρτίζονται από αντιαρματικούς πυραύλους, συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών και δεκάδες οχήματα HUMVEEs!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου