Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » Ποιο το κόστος σίτισης και διαβίωσης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα;
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Κατώτεροι των λαθρομεταναστών οι άποροι Έλληνες φοιτητές...
  • «Ζητώ να μάθω με ποιες διαδικασίες πήραν στα στρατόπεδα τις δουλείες οι εργολάβοι των κέτερινγκ και της καθαριότητας και πόσο κοστίζει την ημέρα ο κάθε λαθρομετανάστης»
  • «Ζητώ να μάθω με ποια διαδικασία έγινε η προμήθεια των λυομένων σπιτιών για το στρατόπεδο φυλακίου Ορεστιάδας»

Την εξώφθαλμη πολιτική ανισότητας της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, που ξεπερνώντας το σημείο της ισότιμης και ισόνομης αντιμετώπισης των Ελλήνων πολιτών, επιλέγει να ενισχύσει το «ευ ζην» των παράνομων μεταναστών, στέλνοντας κυριολεκτικά στον Καιάδα της ανυπαρξίας τους άπορους Έλληνες φοιτητές, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογραφικού ιστολογίου «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», αλλά και πληθώρα αναρτήσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, «ενώ το υπουργείο Παιδείας, δαπανά 2,2 ευρώ ανά άτομο για τη σίτιση στις φοιτητικές εστίες, η σίτιση των μεταναστών αποδεικνύεται «γκουρμέ», καθώς το κόστος της είναι τετραπλάσιο, φτάνοντας κατά περίπτωση στα 12 ευρώ ή κατά μέσο όρο τα 5,8 ευρώ ανά άτομο ημερησίως».

Περίεργη «οσμή» σκανδάλου όμως αναδύεται και από τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να ανατεθεί σε τοπικές εταιρείες η σίτιση των λαθρομεταναστών αφού σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που χωρίς να είναι ασφαλιστικά ενήμερες έχουν αναλάβει έργα σίτισης στα κατά τόπους κέντρα κράτησης, λόγω των σχέσεων που διατηρούν με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.

«Την ώρα που το χώμα της ελληνικής γης είναι ακόμα ζεστό από το αίμα των αδικοχαμένων φοιτητών στη Λάρισα, την ώρα που τα Ελληνόπουλα λιποθυμούν στα προαύλια των σχολείων από την πείνα, την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, την ώρα που η ανεργία θερίζει, η τρικομματική συγκυβέρνηση την οποία εκπροσωπείτε, συνεχίζει να προκαλεί ασύστολα» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς ενημέρωση «για το κόστος διαβίωσης αλλά και τις διαγωνιστικές διαδικασίες βάσει των οποίων ανατίθεται η σίτιση των λαθρομεταναστών στις εταιρείες catering».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ διερευνά επίσης και το θέμα της προμήθειας των λουομένων σπιτιών του στρατοπέδου στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Προς τους υπουργούς:
Δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Νικόλαο Δένδια
Παιδείας και θρησκευμάτων, πολιτισμού και αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτοπουλο
Οικονομικών Ιωάννη Στουρναρα

Θέμα: κατώτεροι των λαθρομεταναστών οι άποροι έλληνες φοιτητές

κ.κ. Υπουργοί,
Ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους γηγενείς κατοίκους της χώρας, εξαπολύει για άλλη μία φορά η τρικομματική σας συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, που ξεπερνώντας το σημείο της ισότιμης και ισόνομης αντιμετώπισης των Ελλήνων πολιτών, επιλέγει να ενισχύσει την είσοδο αλλά και το «ευ ζην» των παράνομων μεταναστών, στέλνοντας κυριολεκτικά στον Καιάδα της ανυπαρξίας, τους άπορους Έλληνες φοιτητές που διαβιούν στις φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογραφικού ιστολογίου «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», αλλά και πληθώρα αναρτήσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, «ενώ το υπουργείο Παιδείας, δαπανά 2,2 ευρώ ανά άτομο για τη σίτιση στις φοιτητικές εστίες, η σίτιση των μεταναστών αποδεικνύεται «γκουρμέ», καθώς το κόστος της είναι τετραπλάσιο, φτάνοντας κατά περίπτωση στα 12 ευρώ ή κατά μέσο όρο τα 5,8 ευρώ ανά άτομο ημερησίως».

Κάπως έτσι, περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ ετησίως δίνονται για τη σίτιση των μεταναστών μέσω εταιρειών catering στα ανά την Επικράτεια κέντρα κράτησης, ενώ το ποσό μεγαλώνει κατά πολύ για την κάλυψη των υπόλοιπων αναγκών τους, φτάνοντας στα 20 ευρώ ημερησίως.

Περίεργη «οσμή» όμως αναδύεται και από τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να ανατεθεί σε τοπικές εταιρείες η σίτιση των λαθρομεταναστών.

Η μεν κυβέρνηση Παπαδήμου προχώρησε σε αυτό το μέτρο για να κάμψει τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών, δίνοντας δουλειά σε εργαζομένους των εταιρειών αυτών βάσει του άρθρου 8 του Νόμου 3907/26-1-2011, ωστόσο οι αναθέσεις αυτές έχουν εξελιχθεί σε ένα όργιο συναλλαγής και σπατάλης σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που χωρίς να είναι ασφαλιστικά ενήμερες έχουν αναλάβει έργα σίτισης στα κατά τόπους κέντρα κράτησης, λόγω των σχέσεων που διατηρούν με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.

κ.κ. Υπουργοί,
Την ώρα που το χώμα της ελληνικής γης είναι ακόμα ζεστό από το αίμα των αδικοχαμένων φοιτητών στη Λάρισα, την ώρα που τα Ελληνόπουλα λιποθυμούν στα προαύλια των σχολείων από την πείνα, την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, την ώρα που η ανεργία θερίζει, η τρικομματική συγκυβέρνηση την οποία εκπροσωπείτε, συνεχίζει να προκαλεί ασύστολα.

Δεν είναι δυνατόν η σίτιση των Ελλήνων φοιτητών, αυριανών επιστημόνων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πατρίδας μας να αξίζει πολύ λιγότερο από τη σίτιση των παράνομα εισαχθέντων στη χώρα.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η ανισότητα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, όταν οι τελευταίοι, πληρώνουν από το υστέρημά τους τη λειτουργία αυτού του κράτους και στηρίζουν (ηθελημένα ή όχι) τις αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία αντί να τους ευχαριστήσει τηρώντας το Σύνταγμα, τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Ποιο είναι το κόστος διαβίωσης των λαθρομεταναστών που παραμένουν στα κέντρα κράτησης της Αστυνομικής Σχολής της Ξάνθης, της Αστυνομικής Σχολής Κομοτηνής, του χωριού «Φυλάκιο» Ορεστιάδας και της κοινότητας στο Παρανέστι Δράμας;

2.Πόσες μερίδες διατίθενται καθημερινά στα προαναφερόμενα κέντρα;

3.Με ποιες διαγωνιστικές διαδικασίες ανατίθεται η σίτιση των λαθρομεταναστών στις εταιρείες catering;

4.Αληθεύει το γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των λαθρομεταναστών στην περιοχή Φυλάκιο Ορεστιάδας, μεταβαίνει καθημερινά στο κέντρο κράτησης από την Αλεξανδρούπολη επιβαρύνοντας περαιτέρω τη μεταφορά των τροφίμων;

5.Με ποιες διαγωνιστικές διαδικασίες ανατίθεται η καθαριότητα των κέντρων κράτησης σε συνεργεία καθαρισμού;

6.Με ποινές διαγωνιστικές διαδικασίες αγοράστηκαν τα λυόμενα για το στρατόπεδο Φυλακίου Ορεστιάδος;

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

1.Παρακαλώ όπως κατατεθούν οι συμβάσεις βάσει των οποίων οι εταιρείες catering ανέλαβαν τη σίτιση των λαθρομεταναστών στα κέντρα κράτησης της Αστυνομικής Σχολής της Ξάνθης, της Αστυνομικής Σχολής Κομοτηνής, του χωριού «Φυλάκιο» Ορεστιάδας και της κοινότητας στο Παρανέστι Δράμας.

2.Να κατατεθούν οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για την εύρεση όλων των αναδόχων εταιρειών που ανέλαβαν τη σίτιση των λαθρομεταναστών.

3.Να κατατεθεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία βάσει της οποίας έγινε η προμήθεια για τα λυόμενα στο κέντρο κράτησης του Φυλακίου Ορεστιάδας.

4.Να κατατεθεί έγγραφο διαγωνισμού σίτισης του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Διεύθυνση Προμηθειών) της 14/9/2012, που αφορά διαγωνισμό για τη σίτιση 100 Ελλήνων απόρων φοιτητών.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

1 σχόλια

  1. ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ?? ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου