Εξωκομματική κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα μας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εξωκομματική κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα μας

Αδιέξοδο κυριολεκτικά αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Ακατάσχετη ύφεση, ανεργία και ανεξέλεγκτο χρέος Γράφει ο Ν.Καραβαζάκης ...


Αδιέξοδο κυριολεκτικά αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Ακατάσχετη ύφεση, ανεργία και ανεξέλεγκτο χρέος

Γράφει ο Ν.Καραβαζάκης

Οχετός σκανδάλων, ατιμωρησία, διαπλοκή και διαφθορά, ακόμη και τώρα που εκποιούνται τα ύστατα περιουσιακά στοιχεία που με τόσους κόπους, θυσίες και αίμα οι Έλληνες δημιούργησαν και απέκτησαν στο διάβα των αιώνων. Δημεύσεις και κατασχέσεις ταυτόχρονα με αυτοκτονίες είναι η ραγδαία επεκτεινόμενη καθημερινότητα της εποχής μας. Και όλα αυτά για να μη τιμωρηθούν επίορκοι πολιτικοί, για να συντηρηθεί το τέρας της μεταπολιτευτικής κομματοκρατίας.

Όμως, τώρα που η κοινωνία μας αντικρύζει την άβυσσο, τώρα που αρκετοί μετανιώνουν και για τις ψήφους τους και για τα μεγαλεία και τα ταξίδια και τις μεζονέτες που έκαναν για δεκαετίες με δανεικά, ίσως έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε πολλά από τα στραβά δεκαετιών. Πριν απ’  όλα να απεμπλακούμε οριστικά από την αιτία όλων των δεινών μας, αυτή την αιτία που μας δηλητηριάζει από το 1827 ακόμα όταν πρωτοχωρίστηκε το έθνος σε ξενόδουλα κόμματα. Να απαλλαγούμε από τη δεσποτεία των κομμάτων στην πολιτική και στην εξουσία, από την κομματοκρατία. Είναι βέβαιο πως αυτή η κυβέρνηση σύντομα καταρρέει από τα καταστροφικά και αυτοκαταστροφικά αδιέξοδά της. Είναι επίσης βέβαιο πως όχι μόνο κανένα κόμμα δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία αλλά και κανένα ζεύγος κομμάτων δεν θα έχει επαρκώς ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είναι ακόμη βεβαιότερο πως κανένα κόμμα δεν έχει επαρκές και πλήρες πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Πρέπει από τώρα λοιπόν να διαμορφώσουμε συνθήκες και όρους, προγράμματος και  ανάδειξης προσώπων μιάς κυβέρνησης αντιμνημονιακής σωτηρίας της πατρίδας μας, με έλαχιστους στόχους και μικρή διάρκεια της θητείας της. Μια κυβέρνηση που χωρίς εξάρτηση κομματική ή ιδεολογική, ούτε βέβαια διαπλοκή, να διακόψει την οικονομική αιμορραγία, να ανακηρύξει και τιτλοποιήσει την ΑΟΖ, να κάνει μισθώσεις δημόσιας περιουσίας αντί εκποίησή της, να προσφέρει άμεση ανακούφιση στις ασθμαίνουσες κοινωνικές ομάδες και να απαιτήσει τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Και, να θεσπίσει την απρόσκοπτη και άμεση διεξαγωγή δημοψηφισμάτων κατά το ελβετικό πρότυπο.

Η στελέχωση τέτοιας κυβέρνησης από εξωκομματικούς πατριώτες και δημοκράτες, αδέκαστους και έντιμους συμπολίτες μας είναι απόλυτα εφικτή. Το πρόγραμμά της ειδικού σκοπού σωτηρίας της κοινωνίας μας είναι επίσης εφικτό, ειδικά καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη αντιμετωπίζουν πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση αλλά και η ίδια η Γερμανία. Ενώ εξελλίσσεται η διάλυση του status quo στη Μέση Ανατολή και η Δύση αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό των αναδυόμενων BRICS.

Ας επιχειρήσουμε από τώρα επεξεργασίες μιας τέτοιας πρότασης, ας αναζητήσουμε στελεχοποίησή της και προπάντων ας την θέσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας που προσδοκούν την ατομική τους διάσωση μέσα από διάφορα κόμματα και ας εκτεθεί και στα κομματικά Συνέδρια που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο.

Μπορεί ο δρόμος που άνοιξε ο Γ. Λιλλήκας στην Κύπρο και  επέλεξαν και οι Ιταλοί, στην Ελλάδα μας να ολοκληρωθεί και να ευδοκιμήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου