Ποινικά αδικήματα οι πράξεις ρατσισμού και ξενοφοβίας λέει η ευρωπαϊκή επιτροπή - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ποινικά αδικήματα οι πράξεις ρατσισμού και ξενοφοβίας λέει η ευρωπαϊκή επιτροπή

Οι πράξεις ρατσισμού, ξενοφοβίας, διακρίσεων και τα εγκλήματα μίσους πρέπει να χαρακτηριστούν ποινικά αδικήματα, υποστηρίζουν η Ευρωπαϊ...


Οι πράξεις ρατσισμού, ξενοφοβίας, διακρίσεων και τα εγκλήματα μίσους πρέπει να χαρακτηριστούν ποινικά αδικήματα, υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ιρλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λουσίντα Κρέιτον και η αρμόδια Επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, υποστήριξαν ότι πρέπει να χαρακτηριστούν ποινικά αδικήματα οι πράξεις ρατσισμού, ξενοφοβίας, διακρίσεων και τα εγκλήματα μίσους σε όλη την Ευρώπη.
Μιλώντας κατά την έναρξη συζήτησης σχετικής με την αντιμετώπιση των διογκούμενων φαινομένων ρατσισμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Λουσίντα Κρέιτον υποστήριξε ότι όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση μέχρι την οριστική εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων και ρατσιστικών πράξεων στην Ευρώπη.
Οι διακρίσεις και ο ρατσισμός δεν θα πρέπει να έχουν καμία θέση στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.
Πρόταση μας, πρόσθεσε, είναι η ποινικοποίηση των εγκλημάτων μίσους και των πράξεων ρατσισμού και η επιβολή ποινών που θα φθάνουν μέχρι και τα τρία χρόνια φυλάκισης.
Δυστυχώς, επεσήμανε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, η πρόοδος για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των εγκλημάτων μίσους κατά μειονοτήτων στην Ευρώπη είναι από αργή ως ανύπαρκτη.
Συνεχάρη την Ιρλανδική Προεδρία για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει Διάσκεψη Κορυφής των υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ στο Δουβλίνο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και ανήγγειλε ότι θα υπάρξει λεπτομερής έκθεση από την Επιτροπή για την έκταση των πράξεων ρατσιστικής βίας και διακρίσεων στις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή —είπε η Ρέντινγκ— δεν έχει δικαίωμα από τις συνθήκες της ΕΕ να αναλάβει δράση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον των διακρίσεων αλλά στην έκθεση θα υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις προς τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου