Με οδοφράγματα και δακρυγόνα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Με οδοφράγματα και δακρυγόνα…

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ    «ΜΕ τίμησε ο λαός με την ψήφο του». Το λέει ο δήμαρχος για τους δημότες του, ο βουλευτής στο...νομό του, ...


Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ  

 «ΜΕ τίμησε ο λαός με την ψήφο του». Το λέει ο δήμαρχος για τους δημότες του, ο βουλευτής στο...νομό του, ο περιφερειάρχης στην περιφέρειά του. 

Θα φτάσει στ’ αυτιά των ψηφοφόρων του και θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους. Θα γλυκάνει την ψυχή των αντιπάλων κι ίσως κάποιοι στρατευθούν στην παράταξή του.

ΞΕΡΕΙΣ από πριν τι θα ξεστομίσει ο πολιτικός. Ξέρεις την παράταξη και την «ιδεολογία» του; Μη μπεις στον κόπο να τον ακούσεις. Θα κολακέψει θα καλοπιάσει, θα…γλύψει-η ψήφος ακριβή. Κι αν το θέμα είναι αμφιλεγόμενο και η απόφαση επαμφοτερίζουσα, θα πάει με τους πολλούς.

ΔΕΝ πάνε με τα ΜΑΤ στη Χαλκιδική, παρά μόνο τα καλέσουν για προστασία τους οι αστυνομικοί και δικαστικοί που διερευνούν την πρόσφατη εγκληματική ενέργεια κουκουλοφόρων ψάχνοντας για δράστες. Και οι κάτοικοι; Δεν έσπευσαν να βοηθήσουν-όφειλαν και να μην αντιδράσουν. Για να κάνει τη δουλειά του το Κράτος. Αν θέλουμε να λειτουργούν οι υπηρεσίες του και η δημοκρατία, να γίνουμε ευρωπαίοι.

ΚΑΤΙ δεν πήγε καλά κι έγινε χαμός. Με τα ΜΑΤ στο…στοιχείο τους, την Αστυνομία να αρνείται, την Ιερισσό στα δυο και τον μαθητόκοσμο στο προσφιλές του σπορ της κατάληψης. Στη Βουλή φωνές και οι πολιτικοί τον χαβά τους. «Οι μαθητές αποκλεισμένοι» κραυγάζει ο βουλευτής παίζοντας με τις λέξεις. Για κατάληψη πρόκειται και δεν το’ χει έγνοια ο γονιός-το’ χει καμάρι.

ΣΤΟ «γυαλί» την άλλη μέρα ο τοπικός βουλευτής. Με τους κατοίκους μη χαλάσει το προφίλ και χάσει ψήφους, χωρίς μια λέξη να τους πικραίνει και ο χορός καλά κρατεί. Για τις κάλπες και τη νίκη, για το «επάγγελμα» και τα προνόμιά του. Και τα τυχερά του. Και με την ατιμωρησία των αμαρτωλών, την ανοχή στους επίορκους.

ΜΕ τέτοια καμώματα, κλασικά και αποκλειστικώς…ελληνικά, με οδοφράγματα και δακρυγόνα, με τη διχόνοια να ορίζει τα βήματά μας και τα μάτια των πολιτικών στυλωμένα στην ψήφο, δουλειά δεν γίνεται, δεν πάει μπροστά ο τόπος. Έτσι λειτουργούσαμε και μας έπνιξε η διαφθορά. Αυτά κάναμε και…κατέφθασαν οι ξένοι. Για να μας βάλουν σε σειρά «ευρωπαϊκή», με το αζημίωτό τους.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ; Ναι (στα λόγια). Κι αν μας πλησιάσουν επενδυτές; Τους ρίχνουμε κατάμουτρα το «πειρατές», «ληστές». «πλιατσικολόγοι» και ξαναχωνόμαστε στην τρύπα. Με την…βεβαιότητα πως θα βγάλουμε το πετρέλαιο σκάβοντας με κασμάδες. Το χρυσάφι της Χαλκιδικής με την ντόπια (υψηλή) τεχνολογία μας. Χωρίς να πειράξουμε το περιβάλλον. Αυτό που ρυπαίνουμε με τις αυθαίρετες χωματερές και θάβοντας σκουπίδια, με τα καμένα δάση της ξεγνοιασιάς, με τα αποκαΐδια των πλημμυρών.

1 σχόλιο

  1. Δηλαδή Κε Νικολαίδη , καλά κάνουν τα Ματ και καλά κάνει και το κράτος και χαρίζει τον χρυσό και επιτρέπει την καταστροφή της περιοχής. Επειδή το θέμα των επενδυτών και ο χρυσός αλλά και το γενικότερο ξεπούλημα της Ελλάδας είναι ενα πολύ μεγάλο θέμα στο οποίο όπως φαίνεται δεν έχετε πάρει χαμπάρι λυπάμαι για λογαριασμός σας. Ανθρωποι σας και σας ευθύνονται για τα χάλια μας. Θα μπορούσα να σας εξηγήσω τι σημαίνει αγροτική,τουριστική και ήπια βιομηχανική ανάπτυξη οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν μια υγειέστατη ανάπτυξη αλλά θέλει και χώρο και χρόνο και διάθεση. Μάθετε μόνο τι σημαίνει υδράργυρος για την εξόρυξη χρυσού και τι ποσότητες νερού χρειάζονται όχι μόνο για τον χρυσό αλλά και τον χαλκό που έχει η περιοχή. Ντοπή σας να μην μπαίνετε στην ουσία αλλά σαν άλλος πολιτικός και εσείς να μένετε στην επιφάνεια.Δ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ,Γεωπόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου