Άκαρπες μέχρι στιγμής οι συζητήσεις της Κύπρου με τη Μόσχα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι συζητήσεις της Κύπρου με τη Μόσχα

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον Ρώσο ομόλογό του, χωρίς να έχουν προκύψει αποτελέσμα...


Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον Ρώσο ομόλογό του, χωρίς να έχουν προκύψει αποτελέσματα στην προσπάθεια της Κύπρου να αποσπάσει την περαιτέρω στήριξη της Ρωσίας.

Πάντως, οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν αναβαθμιστεί σε επίπεδο αντιπροέδρου της Ρωσίας, Ίγκορ Σουβάλοφ ο οποίος έκανε δεκτό τον Κύπριο υπουργό.

"Δεν υπήρξε πρόταση, τίποτα συγκεκριμένο. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Είμαστε ικανοποιημένοι με την καλή αρχή που έγινε και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις τις επόμενες ώρες", σημείωσε ο κ. Σαρρή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Βλ. Πούτιν, δεν προβλεπόταν και δεν έγινε συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον κ. Σαρρή, ο οποίος πάντως ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δοθεί σε ανταποκριτές ρωσικών, διεθνών, ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης στην κυπριακή Πρεσβεία στην Μόσχα.

Η αναβολή αυτή φαίνεται ότι ανεβάζει την αίσθηση ότι δεν έχει επέλθει επίτευξη συμφωνίας και ότι η διαβούλευση ενδεχομένως να κρατήσει και μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ρωσία έχει δεχθεί την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ -κάτι που τυπικά αποτελούσε και τον λόγο επίσκεψης του κ. Σαρρή στη Μόσχα- ενώ η λήψη νέου δανείου 5 δισ. ευρώ είναι ένα παλαιό αίτημα το οποίο ακόμα όμως δεν έχει ικανοποιηθεί.

Το κλίμα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είναι διχασμένο καθώς ακούγονται απόψεις υποστήριξης των κυπριακών αιτημάτων αλλά και εκείνες που είναι επιφυλακτικές ως προς τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Αύριο πάντως καταφθάνει στη Μόσχα ο Ζοσέ Μπαρόσο ως επικεφαλής της ΕΕ στις διμερείς συζητήσεις με την Μόσχα και δεν αποκλείεται να αναζητηθεί κοινή λύση στην χρηματοδότηση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου