Δουλειά δεν είχε ο διάβολος… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος…

Και κάνει ανασχηματισμούς… Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, τότε που στον τόπο μας ο Ανδρέας Παπανδρέου έ...


Και κάνει ανασχηματισμούς…

Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, τότε που στον τόπο μας ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε μαθήματα σοσιαλισμού, αμοραλισμού, πρασινισμού, αντικαπιταλιστικού καπιταλισμού, αβανγκαρντισμού, αβρακωτισμού και πάει λέγοντας, οι εφημερίδες και τα κανάλια το μόνο που εύρισκαν να του ασκήσουν κριτική ήταν οι ανασχηματισμοί (αναδομήσεις τις έλεγαν τότε) που έκανε κάθε έξη μήνες.

Πέρασαν τα χρόνια, φθάσαμε στο σήμερα όπου μόλις και μετά βίας συμπληρώνει  η τρικομματική κυβέρνηση εννέα μήνες ζωής.  Όμως οι πραματευτάδες της ενημέρωσης από τον περασμένο Οκτώβριο είχαν αρχίσει να διαλαλούν το εμπόρευμα του ανασχηματισμού και των εκλογών.

Με στόμφο, επικαλούνταν «έγκυρες πηγές», πολιτική αναγκαιότητα, κομματικές ισορροπίες και άλλους τέτοιους φραμπαλάδες για να πλασάρουν το ξαναζεσταμένο φαί του ανασχηματισμού. Καταρτίζουν κάθε εβδομάδα νέα υπουργικά συμβούλια, «αποκαλύπτουν» υπόγειες διαδρομές, εφευρίσκουν ενδοκομματικές διενέξεις και καταλήγουν σε διάφορα κυβερνητικά σχήματα που να εξυπηρετούν ενδεχομένως τα συμφέροντά τους. Όμως εδώ και τρεις μήνες το κακό παράγινε αφού δεν έχει περάσει ενημερωτική εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων στα οποία να μην γίνεται αναφορά στον «επί θύραις ανασχηματισμό».

Λες και χάθηκαν τα θέματα, τα προβλήματα, οι ειδήσεις, τα οποία ενδιαφέρουν και απασχολούν τους πολίτες και στα οποία θα μπορούσαν να κάνουν εκτενείς αναφορές ενημερώνοντάς τους. Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους Έλληνες είναι το εάν, πότε και γιατί θα γίνει ανασχηματισμός. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα που τους γεμίζει άγχος, θυμό, απαισιοδοξία και δεν τους καίγεται καρφί αν στο Υπουργείο Οικονομικών θα παραμείνει ο Στουρνάρας ή θα κάτσει στην καρέκλα του κάποιος άλλος.

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι στην ζωή τους δεν θα έχει επίπτωση η ενδεχόμενη αλλαγή ολόκληρης της κυβερνήσεως πολύ δε περισσότερο ο οποιοσδήποτε ανασχηματισμός. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η φασαρία, οι ατέρμονες, ανούσιες και κουραστικές αναφορές για έναν ανασχηματισμό που αφορά απλώς και μόνο τα κομματικά επιτελεία και τα εξ αυτών σιτιζόμενα τρωκτικά και λοιπά λαμόγια. Αλλά είπαμε : δουλειά δεν είχε ο διάβολος….

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου