Μπερίσα: Είμαστε μια χώρα με ισχυρή οικονομία, η κρίση γονάτισε τους γείτονες όχι όμως την Αλβανία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μπερίσα: Είμαστε μια χώρα με ισχυρή οικονομία, η κρίση γονάτισε τους γείτονες όχι όμως την Αλβανία

«Είμαστε μια χώρα με ισχυρή οικονομία, η κρίση γονάτισε τους γείτονες, όχι όμως την Αλβανία» δήλωσε ο Μπερίσα σε συνέντευξη τύπου που π...


«Είμαστε μια χώρα με ισχυρή οικονομία, η κρίση γονάτισε τους γείτονες, όχι όμως την Αλβανία» δήλωσε ο Μπερίσα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση.

Στην συνέντευξη τύπου ο Μπερίσα ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα υιοθετήσει αυτές τις μέρες η αλβανική κυβέρνηση.

«Η Αλβανία αντιμετώπισε με επιτυχία την κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη και άλλες χώρες, ιδίως τους δύο κύριους εταίρους της Αλβανίας, την Ιταλία και την Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη πως το τραπεζικό σύστημα αποτελείται από θυγατρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά έχοντας και ως βασικούς εταίρους την Ελλάδα και την Ιταλία, κάποιοι σκέπτονταν πως η Αλβανία θα ήταν θύμα τους, αυτό όμως δεν συνέβη. Η κρίση των γειτονικών χωρών έχει καθρεφτιστεί στην οικονομία μας, όμως δεν κατάφερε να την γονατίσει. Στα πιο δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης η Αλβανία άντεξε και δεν έπεσε σε ύφεση,  σημείωσε οικονομική ανάπτυξη από 3% σε 4%», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο Μπερίσα δήλωσε επίσης ότι η οικονομία της χώρας του είναι υπό έλεγχο και σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση ψεύδεται όταν λέει ότι η χώρα οδεύει προς πτώχευση.

Πάντως λίγο καιρό πριν και το ΔΝΤ αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα χτύπησαν καμπανάκι στην αλβανική κυβέρνηση για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του χρέους της χώρας.

Από "Αυτόνομη"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου