Η «τιμή» της δημιουργίας. Αποκαλύψεις σοκ στη "Δημιουργία Ξανά" - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η «τιμή» της δημιουργίας. Αποκαλύψεις σοκ στη "Δημιουργία Ξανά"

Φανταστείτε το αλισβερίσι που γίνεται στα μεγαλύτερα κόμματα… Toυ Γιώργου Δεληκούρα Η κατάθεση υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στις...


Φανταστείτε το αλισβερίσι που γίνεται στα μεγαλύτερα κόμματα…

Toυ Γιώργου Δεληκούρα

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στις Βουλευτικές εκλογές γίνεται σε 3 φάσεις. Στην πρώτη φάση ο πρόεδρος κόμματος δηλώνει την συμμετοχή του κόμματος στις Εθνικές εκλογές με γραπτή δήλωσή του στον Άρειο πάγο. Σε δεύτερη φάση δηλώνουν συμμετοχή στις Εθνικές εκλογές οι υποψήφιοι Βουλευτές με γραπτή δήλωσή τους στα τοπικά Πρωτοδικεία πληρώνοντας 146,74€ υπέρ του τακτικού προϋπολογισμού.

Σε Τρίτη φάση ο αντιπρόσωπος του κόμματος καταθέτει στον Άρειο Πάγο δήλωση κατάρτισης συνδυασμών όπου φαίνεται ποιος είναι υποψήφιος σε κάθε περιφέρεια για το κόμμα του. Ταυτόχρονα κατατίθεται στον Άρειο Πάγο και ο συνδυασμός για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας από το κάθε κόμμα. Μεταξύ της λήξης υποβολής υποψηφίων βουλευτών και συνδυασμού επικρατείας μεσολαβούν 4 ημέρες. Γι αυτές τις 4 ημέρες οι ανακηρυγμένοι υποψήφιοι Βουλευτές είναι στον «αέρα».

Από τη στιγμή που γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων Βουλευτών από τα Πρωτοδικεία (δεύτερη φάση) δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Θα είναι υποψήφιοι. Δεν είναι όμως δεδομένο ακόμη με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιοι. Μπορούν θεωρητικά να είναι με όποιο κόμμα θέλουν.

Θεωρητικά λοιπόν μπορεί ένας υποψήφιος ντυμένος με τη στολή της «δημιουργία, ξανά!» να ανακηρυχθεί από το πρωτοδικείο ως υποψήφιος Βουλευτής (χωρίς κόμμα) και μετά από 4 ημέρες να δηλωθεί σαν υποψήφιος της ΔΡΑΣΗΣ. Επιτρέπεται από τον εκλογικό νόμο. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν 4 ημέρες στη διάθεσή τους να αποφασίσουν με ποιο κόμμα θα συμμετέχουν στις εκλογές. Εκεί μπορεί να γίνει το τελευταίο παζάρι και να μεταπηδήσει κάποιος από ένα κόμμα σε άλλο αφού τυπικά όταν ανακηρύσσεται υποψήφιος δεν δηλώνει υποχρεωτικά σε πιο κόμμα ανήκει απλά είναι υποψήφιος Βουλευτής.

Επίσης θεωρητικά αν το κόμμα δεν υποβάλλει συνδυασμούς στον Άρειο Πάγο, τότε δεν συμμετέχει στις εκλογές καθώς ακυρώνεται αυτόματα.

Συγχωρήστε μου την εισαγωγή αλλά ούτε εγώ τα ήξερα. Τα έμαθα πάνω στη δουλειά ως Γραμματέας του κόμματος και προϊστάμενος του εκλογικού συμβουλίου. Έχουν σημασία όμως.

Είναι Τετάρτη 25 Απριλίου του 2012 απόγευμα και η «δημιουργία, ξανά!» με πολύ κόπο έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει 214 υποψήφιους για όλη την επικράτεια. Έχουμε υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Έχουν πληρώσει όλοι τα παράβολα, μερικοί άνεργοι με δανεικά, και η μηχανή στο τυπογραφείο έχει αρχίσει και τυπώνει ψηφοδέλτια αρχίζοντας από τις πιο μακρινές περιοχές. Ο Μαυρίκιος Μαυρίκης κοιμάται στο τυπογραφείο και μερικοί καλοί φίλοι του του κάνουν παρέα με βάρδιες. Το εκλογικό επιτελείο (Λουκόπουλος, Κοτσώλης, Καψή, Χατζηαγγελίδης) είναι κουρασμένο και με άδειο πορτοφόλι, αλλά το χαμόγελο φτάνει μέχρι τ’ αυτιά. Την επομένη καταθέτουμε τους συνδυασμούς με 214 υποψήφιους στον Άρειο Πάγο.

Έχουμε καταφέρει να έχουμε παρουσία σε όλη την Ελλάδα!

Στο εκλογικό επιτελείο της ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΣ επικρατεί παρόμοιο κλίμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας. Η ηγετική ομάδα συνεδριάζει στα γραφεία της Βας. Σοφίας και καθώς έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της συζητάει τις τελευταίες οδηγίες προς τους παρόντες υποψήφιους Βουλευτές του συνασπισμού (50-60 άτομα).

Μένει 1 ημέρα για να κατατεθεί ο συνδυασμός Επικρατείας και οι κομματικοί συνδυασμοί για τις εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή το ποιος θα πάει σε κάθε κόμμα και σε ποια περιφέρεια. Όλα είναι τακτοποιημένα.

Ξαφνικά κτυπάει το κουδούνι και έρχεται μέσα ο αγγελιοφόρος. Άνθρωπος αξιόπιστος κοινής αποδοχής εκτός «δημιουργία, ξανά!» και ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΣ. Έλληνας του εξωτερικού.

- Σας φέρνω μια πρόταση από τον Θάνο Τζήμερο. Επιθυμεί να είναι ο επικεφαλής στον συνδυασμό Επικρατείας με τη ΔΡΑΣΗ. Σε αντάλλαγμα η «δημιουργία, ξανά!» δεν θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Παγωμάρα.

Ο καπετάνιος εγκαταλείπει το καράβι λίγο πριν σαλπάρει. Το διπλανό καράβι.

Η συγκέντρωση διακόπτεται.

Η ηγετική ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΣ κλείνεται σε ένα γραφείο, αρχίζουν τα τηλέφωνα και γίνεται διαβούλευση για περίπου μια ώρα.

Η ηγετική ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΣ απέρριψε διπλωματικά την πρόταση και το γεγονός κρατήθηκε μυστικό. Δεν διέρρευσε τότε στους χρήσιμους ηλίθιους, μέλη της «δημιουργία, ξανά!». Διέρρευσε αργότερα.

Πόσο αξίζουμε 214 υποψήφιοι Βουλευτές που πίστευαν στην αυτόνομη κάθοδο και γι αυτό ήρθαν, η Εθνική Επιτροπή που πήρε δεσμευτική απόφαση να συμμετέχουμε στις εκλογές, το Πολιτικό Συμβούλιο που απέρριψε την συνεργασία με ΔΡΑΣΗ-ΦΙΣ στις 9/4/2012 σε συνεδρίαση στην Κηφισιά στο γραφείο του κ. Πολυζωίδη και αποφάσισε αυτόνομη κάθοδο με ψήφους 11-4, το εκλογικό συμβούλιο, οι εκατοντάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα και αυτά που ξοδέψαμε από το υστέρημά μας για να μεταδώσουμε «το μήνυμα»;

Τόσο αξίζουμε χωρίς να το ξέρουμε. Την τιμή μας την κρέμασε ο Χαρισματικός Ηγέτης. Χωρίς να μας ρωτήσει. Κρυφά. Πίσω από κλειστές πόρτες έγινε το παζάρι αλλά οι αγοραστές ήταν πιο έντιμοι απ’ αυτόν.

Ένα κόμμα έτοιμο πωλείται σε τιμή ευκαιρίας. 

Τιμή; Η πρώτη θέση στο συνδυασμό Επικρατείας της ΔΡΑΣΗΣ-ΦΙΣ στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012.

Η «τιμή» της δημιουργίας.

Η γνώμη της πλειοψηφίας έχει μηδενική αξία για όσους κανονίζουν το μέλλον μας κρυφά πίσω από κλειστές πόρτες. Νομίζουν ότι το κάνουν για το καλό μας χωρίς ποτέ να μας ρωτούν. Έτσι λένε στον εαυτό τους το βράδυ πριν κοιμηθούν. Για το καλό μας. Έτσι λένε στους οπαδούς τους. Το πιστεύουν. Έχουν καλό σκοπό. Κρυφό.

Δεν είναι δημοκράτες. Δεν ξέρω τι είναι. Δεν το χωράει το μυαλό μου.

Αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο με Χαρισματικούς Ηγέτες. Ούτε και κανείς άλλος δεν θ’ ασχοληθεί τώρα πια. Έτσι είναι αυτά.

Μας κορόιδεψες μια φορά, ντροπή σου. Μας κορόιδεψες δεύτερη φορά, ντροπή μας. Δεν επιτρέπουμε να υπάρξει δεύτερη φορά.

Η ιστορία θ’ ασχοληθεί με τον ιδρυτή σαν μια περίπτωση ενός μικρού ανθρώπου που είχε μια μεγάλη ιδέα και δεν μπόρεσε ποτέ να την διαχειρισθεί σωστά. 

Ούτε να την πουλήσει δεν μπόρεσε, γιατί ποτέ δεν κατάλαβε την αξία της «τιμής» της.

Γιώργος Δ. Δεληκούρας
Ιδρυτικό μέλος και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής
τ. υποψ. Βουλευτής Αττικής΄


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου