Γερμανικός Ολοκληρωτισμός: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γερμανικός Ολοκληρωτισμός: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

Οι Γερμανοί δεν φημίζονται για τους λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς τους. Και μόνο το γεγονός ότι προκάλεσαν, και πάντως χρεώνον...


Οι Γερμανοί δεν φημίζονται για τους λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς τους. Και μόνο το γεγονός ότι προκάλεσαν, και πάντως χρεώνονται ότι προκάλεσαν, δύο παγκοσμίους πολέμους μέσα σε δυόμισι δεκαετίες είναι ενδεικτικό του «γοτθικού» τρόπου με τον οποίο διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους.

Η πρωτοφανής απόφαση για κατάσχεση των κυπριακών καταθέσεων, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σοκ και δέος, επιβεβαιώνει αυτό που οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό: ότι η Γερμανία έχει εισέλθει για μια εισέτι φορά σε έναν ιστορικό κύκλο αποσταθεροποιητικής για τον περίγυρό της και αυτοκαταστροφικής για την ίδια πολιτικής.
 
Μετά την ισοπεδωτική και τιμωρητική παρέμβασή της στην Ελλάδα, με ένα δήθεν σχέδιο διάσωσης, το οποίο στην πραγματικότητα πρόκειται για ρεσάλτο με σκοπό την οικονομική και πολιτική κατάληψη ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε., επιτίθεται με την ίδια μανία στην Κύπρο με πρόσχημα πάλι ένα σχέδιο bail out αλλά στην ουσία με τον ίδιο ανομολόγητο πειρατικό στόχο.

Εχοντας στο ενδιάμεσο επιβάλει ανάλογα σχέδια «διάσωσης» σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και απειλώντας τις υπόλοιπες με τα ίδια αντίποινα αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες του γερμανικού δημοσιονομικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο οποίο έχουν μετατρέψει την ευρωζώνη, οι Γερμανοί κατάφεραν κάτι αξιοσημείωτο.

  
Μέσα σε τρία χρόνια κατέστρεψαν το πολιτικό κεφάλαιο που οικοδομούσαν επί εξήντα και πλέον χρόνια, από τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, υπενθυμίζοντας με άγριο τρόπο τι κρύβεται πίσω από το ευρωπαϊκό προσωπείο: το γεωπολιτικά ανθεκτικό σχέδιο κατάληψης της Ευρώπης. 

Ταυτόχρονα υπονόμευσαν την ίδια, το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο μετέτρεψαν σε εφιάλτη. Ας μην γελιόμαστε. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ευρωπαϊκό έθνος που να μη σκέφτεται, σχεδιάζει ή φλερτάρει με ένα plan B για το μέλλον του εκτός ευρωζώνης ή και εκτός Ε.Ε. αν η γερμανική αγριότητα συνεχιστεί.

Η μαφιόζικη επιδρομή στις κυπριακές καταθέσεις με την οποία καταλύονται βασικοί  πυλώνες και συνθλίβονται αρμοί του καπιταλιστικού συστήματος λειτουργεί αφυπνιστικά για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Είναι θέμα χρόνου έως ότου η αντίδραση σε αυτή τη μετακαπιταλιστική φεουδαρχικού τύπου πολιτική, και εν τέλει η απόρριψή της, να εκδηλωθεί με ένταση ανάλογη της προσπάθειας επιβολής της.


Και αυτό είναι θετικό. 

Το πλέον οδυνηρό για τη Γερμανία θα είναι η υποψία ότι ίσως κάποιοι τη χρησιμοποίησαν, λόγω της προβλέψιμης ιστορικής ροπής της, ως χρήσιμο ηλίθιο για να προώθησουν μια πολιτική την οποία θα χρεωθεί η ίδια. 

Η Ιστορία είναι αμείλικτη. Απαντες, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους.


Από «Ελεύθερο Τύπο»



1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου