Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » Κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία του Μεγάλου Αδελφού
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Η απόλυτη εξάρτηση των πολιτών από την τεχνολογία δίνει την ευκαιρία στους όποιους εξουσιαστές να μας παρακολουθούν και να μας χειραγωγούν με τη θέλησή μας. 

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ισραηλινή εταιρία CallApp προσπαθεί να φωτίσει το… μυστήριο που καλύπτει τις κλήσεις μας. Το θέμα που θέτει, σύμφωνα με το euronews, είναι το εξής: «Δεν θα ήταν τέλειο το smartphone σας να ήταν αρκετά έξυπνο, ώστε να σας παρέχει τις σωστές πληροφορίες που θέλετε για τον οποιοδήποτε, όταν τις θέλετε»; Με λίγα λόγια να γίνουμε ο καθένας μας ερασιτέχνες κατάσκοποι, αφού ούτως ή άλλως οι περισσότεροι δίνουν οικειοθελώς τις πληροφορίες τους σε δημόσια θέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρίας, Οντέντ Βόλοβιτζ δίνει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: «Τώρα δέχομαι μια κλήση και αυτό που βλέπω πρώτα από όλα είναι το όνομα του ανθρώπου που με καλεί, τη φωτογραφία του, τους κοινούς μας φίλους από τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορώ να δω το ιστολόγιό του. Και μπορώ να δω όλες τις ιστοσελίδες που συνδέονται με αυτόν στο διαδίκτυο».

Η εφαρμογή εμφανίζει επίσης τους λογαριασμούς μας στο Linkedin ή το Twitter. Η συγκεκριμένη τεχνολογία απλά συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν δημόσια για εμάς στο διαδίκτυο, σε ένα μέρος.

Η Advanced Validation Solutions είναι μια άλλη εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί στο Ισραήλ και η οποία πλέον εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες με επίσημη αιτιολόγηση την σύλληψη απατεώνων. Σύμφωνα πάντα με το euronews αυτή είναι η παρουσίαση μιας πραγματικής κλήσης, που δείχνει πώς η φωνή ενός προσώπου ανιχνεύεται, για να φανεί αν λέει αλήθεια ή ψέματα.

Ο Λίορ Κόσκας είναι ο διευθυντής της εταιρίας Digilog που προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Μεγάλη Βρετανία και εφαρμόζει αυτή την εφαρμογή: «Αυτό που κάνουμε είναι να δοκιμάζουμε τη φωνή σας, αν λέτε την αλήθεια. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οτιδήποτε πείτε, συγκρίνεται με την αρχική βάση αναφοράς. Οποιαδήποτε αλλαγή στη συχνότητα συμβαίνει, είτε σας αρέσει, είτε όχι, είτε λέτε αλήθεια, είτε λέτε ψέματα, θα ανιχνευτεί από την τεχνολογική εφαρμογή και θα εμφανιστεί με έναν πολύ απλό τρόπο πάνω στην οθόνη».

Αυτή η καινοτομία υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, αλλά σύμφωνα με τον Κόσκας, εξελίσσεται διαρκώς. Η εφαρμογή CallApp βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική εφαρμογή και παρέχεται μόνο σε Android συσκευές, με λογαριασμό στην Google. Όπως και να είναι πάντως, ο Μεγάλος Αδελφός καραδοκεί παντού, και μας περιμένει στην γωνία.

Στην προοπτική διοικητικής ένωσης του πλανήτη απαιτείται ο πλήρης έλεγχος των πολιτών ανά τον κόσμο. Ακολουθείται η μέθοδος της ύπνωσης και του «ειρηνικού και οικειοθελούς» ελέγχου του μέσω της προηγμένης τεχνολογίας. Για να μην παρεξηγηθούμε, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η πρόοδος της τεχνολογίας είναι άκρως αναγκαία για την εξέλιξη του ανθρώπου. Ωστόσο όπως το καθετί έτσι και η επιστήμη είναι σαν το μαχαίρι: Είτε θα κόψεις ψωμί, είτε θα σκοτώσεις.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου